Jelenlegi hely

LSC RG - Ritmikus gimnasztika oktatás

Edzések helyszíne: a felújított RG edzőcsarnokban

Óvodás, 1-2. osztályosok:  hétfőn és szerdán 17.00-18.00.

Versenyzők: minden nap 15.00-18.00

A ritmikus gimnasztika a legnőiesebb olimpiai sportág, mely már több mint 30 éve szerepel az olimpiák műsorán. Egyéni és csapat versenyszámokban rendeznek versenyeket. A kisebbek szer nélkül, szabad gyakorlattal, a nagyobbak kötél, karika, labda, buzogány és szalag gyakorlatokkal versenyeznek. A sportághoz szükséges vékony testalkat, rugalmasság, lazaság, jó koordináció, erő és gyorsaság. A gyakorlatokban ötvöződik a gimnasztika, a tánc, a balett és az akrobatika. Szép testtartást, jó mozgáskoordinációt, rugalmasságot, jó alakot nyerhetnek a sportág művelői. 

A magyar ritmikus gimnasztika előkelő helyen áll a nemzetközi porondon. A Moszkvában megrendezett Junior Világbajnokságon a magyar csapat a 6. helyet szerezte meg, a csapat tagja volt Farkas Júlia a LSC RG SE saját nevelésű tehetséges versenyzője.

Kaposváron több mint 30 éve folyik ritmikus gimnasztika oktatás. A kaposvári LSC RG SE  évek óta dinamikusan fejlődik, a legeredményesebb somogyi egyesület, 2019-ben a vidéki klubok közül a legeredményesebb volt, az országban a 3. legeredményesebb klub. 60-70 kis-nagylánnyal foglalkoznak, a kisebbek heti 2x, a nagyobbak heti 3-5x edzenek.

Az LSC ben az élsport mellett II. és III. osztályban is van lehetőség versenyezni, valamint hobbi szinten is űzhető ez a gyönyörű sport. 

Farkas Júlia mellett idén Kirkovits Dorottya is válogatott kerettag lett, így most már két felnőtt válogatottal büszkélkedhet a kaposvári klub.

Vezető edzőjük, Dr Balogh Orsolya többszörös magyar bajnok, volt válogatott RG versenyző, emellett orvos.

Az utánpótlásért felelős edző, Oláh Dóra testnevelő, gyógytestnevelő diplomával rendelkező volt RG és aerobik versenyző.

Elsősorban óvodás, kisiskolás kislányok jelentkezését várják. 

Beiratkozás: szeptember 7-én

Bekapcsolódni folyamatosan évközben is lehet.

Érdeklődni:

Dr Balogh Orsolya: balogh.orsi.rg@gmail.com  30/ 2728343
Oláh Dóra: 30/ 4793979

További információ: LSC RG Nagyatád-Kaposvár Facebook oldal

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Ugrás az oldal tetejére