Jelenlegi hely

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája

Cím: 7400 Kaposvár, Pázmány Péter utca 32/b.
Telefon: 82/ 420-224
E-mail: zrinyi@somogy.hu
Webwww.kaposvar.net/www.zrinyi-sulinet.hu
OM azonosító: 033966

Tagintézmény-vezető: Puska Zoltán

Fenntartó: Kaposvári Tankerületi Központ

Az iskola bemutatkozó kisfilje - Katt ide!

 

Intézményünk 17 osztályában 467 fő tanul.

Iskolánk arculatát évtizedek óta a magas szintű nyelvoktatás határozza meg. A jövő elvárásainak megfelelően a mai és a leendő diákjaink számára nem az a kérdés, hogy tud-e valamilyen nyelvet, hanem az, hogy hány nyelvet beszél.

Célunk ezért, hogy jól használható, biztos nyelvtudást adjunk tanulóinknak, amelyre alapozva mind a továbbtanulásban, mind később a munkaerőpiacon is megállják a helyüket. Fontosnak tartjuk, hogy a kor követelményeihez igazodva a diákjaink bátran, gátlások nélkül tudjanak kommunikálni idegen nyelven.

Nyelvoktatásunk alapjait az 1986-ban elindított emelt szintű angol nyelvi képzés, majd az 1987-ben bevezetett emelt szintű német nyelvi képzés adja. Az emelt szintű csoportjainkban második osztálytól tanulják a nyelvet, tanulóink szinte teljes létszámmal sikeres alapfokú nyelvvizsgával  fejezik be tanulmányaikat. Az utóbbi években, a legszorgalmasabb, legtehetségesebb tanulóink már a középfokú nyelvvizsgára is vállalkoznak ezekből a csoportokból.

2008. szeptemberében ismét nagy előrelépést tettünk a nyelvoktatás terén, amikor új képzési formaként elindítottuk a magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást.

Miben új ez a kéttannyelvű program?

  • A korai nyelvoktatás az anyanyelvi fejlődés fázisait járja végig.
  • Az évek során kialakul egy spontán beszédbátorság, egy idegennyelvi kommunikációs képesség.
  • A képzés keretében már első évfolyamtól tanítjuk az angol nyelvet, de még nem tanulnak írni, olvasni célnyelven az első osztályosok.
  • A nyelvtan illetve az olvasás-írás tanítását megelőzi a beszéd, illetve a beszédértés tanítása.
  • A módszerekben a szóbeli és vizuális eszközökre támaszkodunk.

Tantárgyi struktúránk:

  • Tanulóink heti 5 órában tanulják az angol nyelvet nyolc éven keresztül.
  • Minden évfolyamon 3 tantárgy tanítása zajlik angol nyelven, mindegyik csoportban.
  • Az 1. és 2. osztályban három készségtárgyat – ének, rajz, testnevelés – tanítunk angolul.
  • 3. és 4. osztályban az éneket felváltja a környezetismeret.
  • Felső tagozaton, 5. és 6. osztályban célnyelvi civilizációt, természetismeretet és testnevelést, míg 7. és 8. osztályban célnyelvi civilizációt, földrajzot és történelmet tanítunk angolul.

2016. júniusában végzett az első két tanítási nyelvű osztályunk, amelyben diákjaink szinte teljes létszámmal középfokú nyelvvizsgával fejezték be a nyolcadik osztályt.

Mind az emelt, mind a kéttannyelvű osztályokban a munkánkat anyanyelvi lektor segíti.

Az idegen nyelv minél hatékonyabb elsajátítására, a nyelvi tudás gyakorlati alkalmazása és bővítése érdekében nyelvtanáraink rendszeresen szerveznek tanulmányi és országismereti utakat a célnyelvi országokba. 1994 óta Nagy Britanniába (Anglia-Wales-Skócia) és 1996 óta Ausztriába szervezünk utakat.

2010/2011-es tanévtől az 5-8. osztályos gyerekeknek heti két órában, szakköri keretek között, biztosítjuk a második idegennyelv tanulását. Diákjaink az angol, a német és az orosz nyelvek közül választhatnak.

Diákjaink számos országos nyelvi versenyen indulnak és érnek el kimagasló eredményeket. Minden évben részt veszünk az Országos Angol és Német Nyelvi Versenyen, a TITOK Tesztversenyen, a tankönyvkiadók országos versenyein, amelyekben tanulóink rendszeresen az első tíz helyezett között végeznek. Természetesen minden városi szintű idegennyelvi versenyen is képviseltetjük magunkat.
 

A Kaposvárimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében 260 szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD

Hozzászólások

A  Kaposvárimami 2015/16. évi „A mi iskolánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked iskoláját?” A válaszok itt olvashatók.

 

Nagyon jó, intenzív a nyelvoktatás és korán elkezdik, ami fontos. Ezen kívül jók a tanító nénik, és az iskola csendes, nem túl forgalmas helyen van.Oktatási szinvonal magas,Továbbtanulás lehetőségek nagyon jók.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére