Jelenlegi hely

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Toponári Tagiskolája

Cím: 7400 Kaposvár, Toponári út 62.
Telefon: 82/313-112
E-mail: igazgato@toponari-kvar.edu.hu
Webhttps://topsuli.wordpress.com/
OM azonosító: 033966

Tagintézmény-vezető: Bokor Beáta

Fenntartó: Kaposvári Tankerületi Központ

Bemutatkozás

 

Intézményünk Kaposvár toponári városrészében található 8 évfolyamos általános iskola. A toponári városrész egyik legrégibb műemlék épületében, az egykori Festetics kastély falai közt folyik a hagyományokat tisztelő, gyermekközpontú nevelő-oktató munka.

Tagintézményünk 2012-ben vehette át az Oktatási Minisztérium és a Környezetvédelmi Minisztérium által létrehozott ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA kitüntető címet, amely az eddigi környezettudatos nevelőmunkánkat ismeri el, s meghatározza intézményünk további fejlődésének irányvonalát is. Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, valamint tanulóink környezettudatos szemléletének kialakítását, fejlesztését.

A területünkhöz tartozó 6 hektáros, szépen gondozott park helyi védettséget élvez. A kaposvári iskolák közül a legszebb természeti környezettel rendelkezünk. Tanulóink sok időt töltenek a tiszta levegőn, a nagy füves udvaron.

Hagyományos rendezvényekkel, családi nappal, játszóházakkal, egyéb szabadidős programjainkkal tanulóinkon kívül igyekszünk bevonni iskolánk életébe a szülőket, óvodásokat valamint a toponári lakosokat.

Az alsó tagozaton napközis ellátást, a felső tagozaton tanulószobai foglalkozást biztosítunk tanulóinknak. Választható sportkörök: labdarúgás és röplabda.

Rendszeresen részt veszünk tanulmányi versenyeken, pályázatokon, valamint mi is szervezünk városi, megyei szintű vetélkedőket és sportversenyeket (Városi Környezetvédelemi Vetélkedő, Röplabda).

A Liszt Ferenc Zeneiskola kihelyezett tagozata, valamint a Mikrokozmosz Református Alapfokú Művészeti Iskola kihelyezett néptánccsoportja működik intézményünkben.

Több tanító elvégezte az Igy tedd rá! program képzését, mely a hagyományos értékek, a kultúra és a modern pedagógia köré fonódik.

Sok szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket intézményünkben!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére