Jelenlegi hely

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Toponári Tagiskolája

Cím: 7400 Kaposvár, Toponári út 62.
Telefon: 82/313-112
E-mail: igazgato@toponari-kvar.edu.hu
Webhttps://topsuli.wordpress.com/
OM azonosító: 033966

Tagintézmény-vezető: Bokor Beáta

Fenntartó: Kaposvári Tankerületi Központ

Bemutatkozás

 

Intézményünk Kaposvár toponári városrészében található 8 évfolyamos általános iskola. A toponári városrész egyik legrégibb műemlék épületében, az egykori Festetics kastély falai közt folyik a hagyományokat tisztelő, gyermekközpontú nevelő-oktató munka.

Tagintézményünk 2012-ben vehette át az Oktatási Minisztérium és a Környezetvédelmi Minisztérium által létrehozott ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA kitüntető címet, amely az eddigi környezettudatos nevelőmunkánkat ismeri el, s meghatározza intézményünk további fejlődésének irányvonalát is. Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, valamint tanulóink környezettudatos szemléletének kialakítását, fejlesztését.

A területünkhöz tartozó 6 hektáros, szépen gondozott park helyi védettséget élvez. A kaposvári iskolák közül a legszebb természeti környezettel rendelkezünk. Tanulóink sok időt töltenek a tiszta levegőn, a nagy füves udvaron.

Hagyományos rendezvényekkel, családi nappal, játszóházakkal, egyéb szabadidős programjainkkal tanulóinkon kívül igyekszünk bevonni iskolánk életébe a szülőket, óvodásokat valamint a toponári lakosokat.

Az alsó tagozaton napközis ellátást, a felső tagozaton tanulószobai foglalkozást biztosítunk tanulóinknak. Választható sportkörök: labdarúgás és röplabda.

Rendszeresen részt veszünk tanulmányi versenyeken, pályázatokon, valamint mi is szervezünk városi, megyei szintű vetélkedőket és sportversenyeket (Városi Környezetvédelemi Vetélkedő, Röplabda).

A Liszt Ferenc Zeneiskola kihelyezett tagozata, valamint a Mikrokozmosz Református Alapfokú Művészeti Iskola kihelyezett néptánccsoportja működik intézményünkben.

Több tanító elvégezte az Igy tedd rá! program képzését, mely a hagyományos értékek, a kultúra és a modern pedagógia köré fonódik.

Sok szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket intézményünkben!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére