Jelenlegi hely

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Benedek Elek Tagiskolája

Cím: 7400 Kaposvár, Kaposfüredi utca 173.
Telefon: 82/ 425-443
E-mail: benedek-kvar@benedek-kvar.sulinet.hu
Webbenedekkaposvar.webnode.hu
OM azonosító: 033966

Tagintézmény-vezető: Patakiné Horváth Vivien

Fenntartó: Kaposvári Tankerületi Központ

Információ leendő elsősöknek - KATT IDE!

Iskolánk rövid bemutatkozója, az alábbi linkre kattintva érhető el:

Iskolába hívogató_Benedek Elek Tagiskola_2021.ppsx (87,8 MB) 

 

Intézményünk nagy hagyományokkal rendelkezik, kiváló tanítók szellemi örökségére építkezik. E hagyományok jegyében vette fel 2003. május 21-én Benedek Elek nevét. Iskolánk parkosított környezete az egészséges életmód és a környezeti kultúrára nevelés szempontjából gazdag lehetoségeket biztosít tanulóinknak. A játszóudvar és a sportpálya az önfeledt játék örömét nyújtja számukra.

A jelenleg 1-4 osztályos intézmény a családias, szeretetteljes légkör megteremtésére törekszik. Fő feladata a tanulók alapvető ismereteinek, képességeinek, készségeinek megalapozása, fejlesztése. Osztályaink átlaglétszáma alacsony, mely biztosítja, hogy minden tanulóra elegendő idő, figyelem jusson.

A szülők igénye alapján az idegennyelv-oktatást előkészítő jelleggel már az első osztálytól megkezdjük. Számítástechnikai szaktantermünk lehetőséget nyújt az informatikával való ismerkedésre. Programunkban a vizuális nevelés kiemelt feladat.

Az iskolai sportkörök működtetéséhez (atlétika, torna, labdarúgás) jó teret biztosít az iskola mögötti sportpálya. A Művelődési Ház programjaival hozzájárul tanulóink szabadidejének kultúrált eltöltéséhez.

Tantestületünk azonosul névadónk hitvallásával:
"Egyetlen szent célom volt: Nemesen, emberségesen gondolkodó, művelt magyarokká nevelni titeket."

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Ugrás az oldal tetejére