Jelenlegi hely

Miért jó a szülésre felkészülni?

Minden nőben ott él egy ősi, belső tudás: a szülés képessége.

Olyan mélyen rejtezik és annyi civilizált réteg rakódott rá, hogy már alig elérhető.

Modern korunkban nincs tapasztalati tudásunk erről a csodálatos folyamatról, mert nem látunk szülő nőket és születendő babákat.

Felkészülés nélkül az ismeretlenbe csöppenünk és csak sodródni tudunk az eseményekkel.

A jó szülésre felkészítés egyrészt informatív: érthetővé, átláthatóvá teszi a szülés testi-lelki összefüggéseit, közelebb hozza az ismeretlent, rávilágít a szülésben rejlő gyógyító erőre, megtámogatja a szülői kompetenciaérzés alakulását.

Másrészt megmozgat lelkileg: elérhetővé és ezáltal feloldhatóvá teszi azokat a lelki gátakat, amik akadályozhatják a szülés folyamatát, segít a saját út felfedezésében, a saját felelősség felvállalásában.

A jó felkészítő nem receptet ad, hanem lehetőségeket mutat, megértéshez segít hozzá, kérdéseket vet fel, erősíti a szülő pár közötti kommunikációt.

A csoportos felkészülésben a jelenlévők egymást inspirálják tapasztalataikkal, ötleteikkel, kérdéseikkel, gondolataikkal.

A szülésben gyermek, anya és apa születik: nem csupán fizikai folyamat történik.

Érdemes feltárni a benne lévő erőt, mert ez fog elkísérni szülőként évtizedeken át!

Bóni Tünde

független bába, szülésznő, védőnő, dúla, szülésfelkészítő
http://bonitunde.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére