Jelenlegi hely

Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival

Igazán gyors és laktató étel, a D vitamin forrásról nem is beszélve. Vacsoraajánlatunk részletes receptje mellett időkímélő tippeket is találsz.

Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival - recept

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 60 dkg csirkemáj (szív nélkül - lehet így is vásárolni)

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál sertészsír
  • 1 evőkanál édes fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál csípős fűszerpaprika (ha nem szeretnéd csípősen, hagyd ki)
  • 2 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál bors

A petrezselymes krumplihoz:

  • 1 kg krumpli (megtisztítva kb. 80 dkg)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sertés vagy baromfizsír
  • 1 csokor petrezselyem

Megjegyzés

Ha szívvel együtt veszed a májat, azt ajánlom, vedd le róla a szíveket, mert azok sokkal lassabban puhulnak meg, mint a máj. Kis zacskóban tedd el a mélyhűtőbe, és főzd bele pl. húslevesbe.

Előkészítés

  • A csirkemájat alaposan átnézed, hogy nincs-e rajta epe-maradék. Az ínakat, esetleges vérrögöket eltávolítod. Megmosod.
  • A hagymát felaprítod.
  • A petrezselymet apróra vágod (néhány szálat tegyél félre).
  • A krumplit meghámozod, kockákra vágod és felteszed főni egy nagyobb edényben annyi vízben, amennyi éppen ellepi. A vízbe tedd bele az 1 teáskanál sót.

Pirított csirkemáj készítése

1.    A zsírt egy lábasban felolvasztod.

2.    Megpirítod benne a hagymát. Addig párolod, ameddig a víz elmegy belőle (már nem gőzölög). Nem teszed bele a fűszereket.

3.    Ráteszed a májat, először egyik, majd a másik oldalát megsütöd. Egy-egy oldalát 6 - 7 percig sütöd. (A májat nem szabad sokáig sütni, mert megkeményedik.)

4.    Amikor ezzel készen vagy, megfűszerezed: beleteszed a borsot, majoránnát és a kétféle piros paprikát, de még mindig nem sózod meg.

5.    Összekevered és felforralod.

6.    Csak most sózod meg. Ezzel a máj elkészült.

7.    A krumpliról leöntöd a főzővizet. Egy lábasban megolvasztod a zsírt, beleteszed a megfőtt krumplit, ha szükséges, megsózod és megszórod petrezselyemmel.

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák: 20 perc
  • Máj elkészítése: 15 perc
  • Krumpli elkészítése: 10 perc

Összesen: 45 perc

Tálalás

A májat adagokban tányérokra teszed. Mellé tálalod a petrezselymes krumplit. Petrezselyem ággal díszítheted.

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei. 

 

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Sütőtök krémleves

Környezetbarát mosószerek

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Itt a Veganuár, Te tudod mi az?

Itt a Veganuár, Te tudod mi az?

Ne nevess ki, bizonyára tájékozottabb vagy nálam. Azt hittem sokáig, hogy a Veganuár kifejezés egy, a média által kitalált frappáns elnevezés a diétás januári étkezésre. Míg ki nem derült számomra, hogy egy levédett kifejezés és egy mozgalom.
Télen is kertészkedhetünk? Friss saláták egy virágládából!

Télen is kertészkedhetünk? Friss saláták egy virágládából!

Naná, hogy télen is ehetünk friss salátát! Nem is egy növény kedveli a hűvös időt, ha van egy jó ablakpárkányod van teraszod, kertészkedj!
Az én gyerekem okosabb? Hogyan hat a gyerekekre a más gyerekekkel való összehasonlítás?

Az én gyerekem okosabb? Hogyan hat a gyerekekre más gyerekekkel való összehasonlítás?

Milyen hatással van a gyerekek önbizalmára, ha állandóan másokhoz hasonlítjuk őket? Ha szülőként te is feltetted már magadnak ezt a kérdést, ez a cikk segít megérteni, mit tehetsz gyermekeid egészséges önértékeléséért. - Szalai - Lászlók Kitti pszichopedagógus és tanulásban akadályozottak szakos mesterfokozatú gyógypedagógus, az AStOP – Auditív- Stresszt Oldó program szakértője, a ” Játszva olvass! ” megálmodója és megalkotója írása.
Miért vízkeresztkor szedjük le a karácsonyfát?

Miért vízkeresztkor szedjük le a karácsonyfát?

A hagyomány szerint a karácsonyi időszak lezárásának napja vízkereszt, január 6-a. Ekkor búcsúzunk az ünnepi díszbe öltöztetett fától. De miért éppen ezen a napon szokás leszedni a karácsonyfát? A válasz a keresztény ünnepkörben, a népi hagyományokban és az új kezdet szimbolikájában rejlik.
Ugrás az oldal tetejére