Iskolánk az élelmiszeripari szakképzés megbecsült intézménye 1951 óta a Dél-Dunántúlon. Több mint hat évtizedes fennállása óta számos kiváló szakembert adott a cukor-, a sütő-, a hús-, a tej-, a malom- és a cukrász szakmáknak.
Meghatározó a szakközépiskolai képzés, mely érettségire készít fel, és lehetőséget teremt az élelmiszeripar, a környezetvédelem-vízgazdálkodás terén technikus képzettség megszerzésére. Népszerű a felnőttoktatás keretében történő érettségire felkészülés.
Az oktatáshoz kapcsolódó húsipari, sütő- és cukrásztanműhelyek, továbbá az üzemi háttér biztosítja a jó szakmai feltételeket az országos szakmai versenyek jó eredményeihez, valamint a szakmai vizsgákhoz.
Szakközépiskolai képzések: élelmiszeripar szakmacsoportban (élelmiszeripari analitikus technikus, élelmiszeripari technikus, élelmiszeripari gépésztechnikus), környezetvédelem-vízgazdálkodás szakmacsoportban (környezetvédelmi technikus, vízügyi technikus).
Szakiskolai képzésben: édesipari termékgyártó, élelmiszeripari szakmunkás, húsipari termékgyártó, pék, valamint víz- és csatornaműkezelő szakképesítések megszerzésére nyújt lehetőséget.
Forrás: www.nakvi.hu