Jelenlegi hely

Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium

Cím: 7400 Kaposvár, Béke u. 75.
Tel.: 82/411-628
E-mail: titkar@gyakorlo-kap.edu.hu
Web: https://www.gyakorlo-kap.edu.hu

Iskolánk 1979 óta működik jelenlegi helyén, a város nyugati helyén lévő Béke-Füredi lakótelepen. Az épület 1996-ban vált négyszintessé. Ez által megteremtődtek az általános iskolai és a gimnáziumi nevelő-oktatómunka, valamint a tanító- és tanárjelöltek gyakorlati képzésének optimális tárgyi feltételei. A gyakorlóiskola négyszárnyas, átalakított épülete szaktantermekkel, előadókkal, könyvtárral, két számítástechnika teremmel szolgálja az oktatást. Felújított tornaterme és két uszodai tanmedencéje, sportudvara sokféle lehetőséget a kínál a sportolni vágyóknak. Az iskola beiskolázási körzete nem behatárolt. A város egész területéről, szűkebb és tágabb vonzáskörzetéből jelentkeznek tanítványaink.

1992-ben indult a nyolcosztályos, 2002-ben a négyosztályos gimnáziumi képzés, évfolyamonként 1-1 osztállyal. Pedagógiai programunkban különös hangsúlyt kapott az anyanyelv, a matematika, az idegen nyelvek és a számítástechnika oktatása, a testnevelés, az egészséges életmódra nevelés. Fontos feladatunknak tartjuk a tehetséggondozást, így a tanulók érdeklődésének és igényeinek megfelelően különböző szakkörök működnek iskolánkban.

A 11. osztálytól kiemelt szerepelt kap a kétszintű érettségi vizsgára való felkészítés-felkészülés. A kötelező érettségi tantárgyakon felül kémiából, biológiából, földrajzból, ének-zene és rajz- és vizuális kultúra tantárgyakból, testnevelésből, informatikából vállalnak emelt szintű érettségi vizsgára való felkészítést megfelelő számú jelentkező esetén.

Nagy gondot fordítunk a művészeti nevelésre. A rajzelőadó- és szaktanterem, valamint a mintázó műhely felszereltsége minden igényt kielégít, az oktatás színvonala magas. A művészeti nevelés célját szolgálják rajztagozatos osztályaink. Iskolánk a város magániskoláival is kapcsolatot tart, így intézményen belül tudjuk biztosítani a furulya- és zongoratanulás lehetőségét, illetve a tánc- és mozgásművészeti csoportok (néptánc, társastánc, mazsorett) működését.

Rászoruló tanulóink rendszeresen tornatermi és uszodai gyógytestnevelés foglalkozáson vehetnek részt. Az Iskolai Sportkör eredményesen szervei a tanulók sportéletét, házibajnokságait és versenysportját. Turisztikai szakosztályunk természetet szerető és védő gyermekeket nevel a családok bevonásával. A természet- és környezetvédelem központú nevelés-oktatás színterei a terepgyakorlatok, erdei iskolák, csillagászati táborok is. A tanítási órákon végzett nevelő munkát bővíti, kiegészíti a napközis tevékenység. Ez lehetőséget biztosít az egészséges életmód szokásainak és az önálló tanulás képességének alakítására, gyakorlására a 6-12 éves korosztály számára. Szervezett foglalkozások keretében van mód a szabadidő hasznos eltöltésének megtanulására is.

A szakmailag jól felkészült 72 fős nevelőtestületünk a családokkal, óvodákkal, társintézményekkel, a főiskolai kar oktatóival és hallgatóival való tartalmas együttműködéssel törekszik megfelelni korunk kihívásainak, a differenciált társadalmi elvárásoknak, hogy betölthessük tanítványaink életében, a kisebb és nagyobb közösségekben a jogosan elvárt esélyt adó szerepet.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére