Jelenlegi hely

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.

De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe.

Íme néhány, amiket mi biztosan meglátogatunk az adventi időszakban:

Eta néni háza Dabason

Eta néni háza már több mint 10 éve az ország egyik kedvencévé nőtte ki magát, igazi turista látványosság. A díszkivilágítás közel egy hétig készül, és több 10 ezer izzó világítja meg az udvart. Idei újdonság a városi kisvonat, ami a karácsonyi házhoz viszi a látogatókat. Ha szerettek vonatozni Dabas központjába tegyétek le az autótokat és kisvonattal menjetek el Eta néni házáig. 

Fontos: a kisvonat folyamatosan közlekedik a Városháza és Eta néni háza között és csak a le- és felszállások idejére áll meg (nincs részletes menetrend). A kisvonat minden hétvégén közlekedik majd (kivéve december 2-án). Gyermekjegy: 600 Ft (oda-vissza) felnőtt 1200Ft (oda-vissza).

Cím: Dabas, Wesselényi utca 12.
Nyitva tartás: november 27-január 6. 16:00-20 óráig
Belépés: ingyenes

Gödöllői Karácsonyház

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát. A rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban 300 négyzetméteren 9 szobában több mint 10 országból válogatott karácsonyi dekorációs elemeken és kiegészítőkön kívül, itthon egyedülállóan különleges karácsonyi hangulattal, az aktuális trendeknek megfelelően feldíszített több mint húszféle karácsonyfával, és megannyi ritka és szépséges aprósággal várja a látogatóit!

Cím: Gödöllő, Szabadság út 2.
Nyitva tartás: Hétfő-Szombat: 9:00-18 óráig Vasárnap: 9-17 óráig
Belépés: ingyenes

Karácsonyi Meseház Csákánydoroszlón

14 éve minden adventkor díszes pompába öltözik a Karácsonyi Meseház. Betlehem, makett és modellszoba, szarvasok, jegesmedvék, pingvinek, ledpatak és mézeskalácsház is megtalálható a közel 2000 négyzetméteren.

Cím: Csákánydoroszló, Fő utca 102.
Nyitva tartás: November 27- január 6-ig 17:00-20 óráig
Belépés: ingyenes, de a becsületkasszában szívesen fogadják a támogató adományokat.

Mikulás Háza Váralján

A téma minden évben más, tavaly Jégvarázs volt a fő vezérfonal, idén a Reszkessetek betörők című karácsonyi slágerfilm díszes háza és a Rockefeller karácsonyfa adta az ötletet, de lesz szelfi pad és a mkulás manóinak háza. Advent első vasárnapjától lesz akivilágítva. A legtöbb égő, alkonyatkor fog bekapcsolni, (16:00-16:30 óra között) minden nap este 8-ig. Viszont a díszítés jellegét tekintve, lesz ami csak teljes sötétben (17:00 órakor) kapcsolódik be.

Cím: Váralja, Béke utca 12. A belépés ingyenes, de a becsületkasszával segíthetitek. 

Lumina Park Budapesten

Idén először nyitotta meg kapuit ez a különleges mesevilág. Egy varázslatos park, ahol egy felejthetetlen sétát tehetsz különleges fény és hangjátékkal létrehozott mesevilágba. Mielőtt még felcsattannának a hangok: a Palatinus Fürdő napelemes energiatermelése biztosítja a LED-es fénypark működéséhez szükséges energiát.

Cím: Budapest, Margitsziget, Palatinus Strand
Nyitva tartás:

  • 11.14-01.16-ig: 16:30-21 óráig
  • 01.17-02.05-ig: 17:00-21 óráig
  • 02.06-02.15-ig: 17:30-21 óráig

Belépés: 2 év alatt ingyenes, a jegyárak függenek a napoktól és kedvezményre jogosító igazolványoktól, illetve családi jegy megvásárlására is van lehetőség.

S ha már sötétedés után Budapesten jártok:

+ 1 ötlet:

November 26-tól ismét jár az adventi villamos Budapesten, azonban nem a megszokott fénydíszítéssel, hanem adventi hangulatú belső dekorációval.

Az adventi villamos péntektől hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán, az adventi időszak nyolc hétvégi napján pedig 10 és 17 óra között a főváros több pontján közlekedik.

A szerelvény november 26-án szombaton az 56A, 27-én vasárnap a 19-es, december 3-án szombaton a 42-es, 4-én vasárnap a 14-es, 10-én szombaton az 59-es, 11-én vasárnap a 69-es, 17-én szombaton a 47-es, míg 18-án vasárnap az 50-es villamosvonalakon jár.

Sőt, Mikulás trolival is készülnek, amelyről hamarosan többet fognak megosztani a honlapjukon.

Szépvölgyi Anna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Ugrás az oldal tetejére