Jelenlegi hely

Hogyan használjuk a testpermetet a mindennapi életben?

Nyár, forróság, izzadság. Ekkor minden pillanatban jól jön a felfrissülés. De mégsem állhat folyton be a zuhany alá az ember, pláne, ha még zuhanyozója sincsen. Szóval kell lennie valamilyen más megoldásnak, és a jó hír az, hogy van is!

Üdítően tápláló! 

A testpermetek a testápolás speciális tagjai, amiért a világon több százmillióan rajonganak, nem véletlenül. Egyrészt illatosak. Mégpedig nem is akármennyire. Intenzív, impulzív hatásuk elvitathatatlan. Sokan úgy tartják, hogy ha permetet alkalmaznak, akkor parfümre már nincs is szükség. Tény, hogy ezek a termékek hosszan tartó vonzó illatkaraktert biztosítanak, amihez nem feltétlenül passzol bármilyen egyéb illat. Természetesen, ha maguk az illatjegyek hasonlóak, akkor egészen ütős összhatás érhető el, de mindenképpen megéri odafigyelni arra, hogy a kevesebb néha több. Amikor valakiből megállíthatatlanul áradnak az aromák, az nem mindig ellenállhatatlan, sőt olykor határozottan idegesítő, zavaró. Ettől függetlenül sohasem az a döntő, hogy a környezet mit szól, hanem az a fő, hogy mi a személyes tapasztalás, hol húzódnak azok a bizonyos határvonalak. Másrészt van itt még valami, amitől a permetek kiemelkednek a tömegből, és amiért nem emlegetik őket egy lapon a parfümökkel, ez pedig az a megmásíthatatlan tény, hogy nemcsak illatoznak, hanem táplálnak is. Vagyis a bőrre permetezve a cseppek nem pusztán felfrissülést hoznak magukkal, ami eleve aranyat ér, főleg akkor, amikor támad a kánikula, hanem ehhez még táplálás is társul, így minden adott az elégedettséghez. Harmadrészt, ami még mellettük szól, az a könnyű kezelhetőség. Nincs ragadó, tapadó, kellemetlen bőrérzet, nincsen foltképződés például a ruhákon, és nincsen bőrirritáció sem. Azért ez kétségtelenül jól hangzik!

Mikor és hogyan célszerű használni a kiszemelt típust?

A testpermet alkalmazása pofonegyszerű. Akkor érik meg rá az idő, amikor az személyesen, a saját bőrön érezhető. Amikor már nagyon zavaró az izzadság, a verejtékezés, amikor már nagyon kijárna egy kis felfrissülés. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy bár sokan nyáron fújják be magukat előszeretettel, ez nem törvényszerűség. Ősszel, télen és tavasszal is pazar döntés a testpermet, amennyiben a cél a felüdülés, meg persze a táplálás.

A permet bárhova szórható tulajdonképpen, nyilván a kényes bőrfelületeket, az intim tájakat azért érdemes elkerülni, mert ezeken a területeken még akkor is irritáció jöhet létre, ha amúgy máshol semmiféle mellékhatás nem tapasztalható. A mennyiség szintén egyénileg dől el, nyilván nem feltétlenül jó ötlet túlzásokba esni, mert a hatás így sem tart tovább, de a környezet tűrőképessége könnyedén túlszárnyalható, ami együttélésnél valóban problémássá válhat.

Sokan kérdezik, hogy a testre specializált permetek fújhatóak-e hajra? Azok a termékek, amik kizárólag testre valóak, nem. Ellenben akadnak olyan variációk, amik bátran alkalmazhatóak hajkoronára is. Vagyis még az automatikus mozdulatok előtt célszerű alaposan megnézni, hogy a kézben tartott készítmény pontosan melyik kategóriába is tartozik.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére