Jelenlegi hely

Az online autópálya-matrica vásárlás menete

Az e-matrica vásárlás menete

Nincs többé sorban állás, várakozás vagy bosszankodás: az interneten biztonságosan, néhány kattintással megválthatja hazai útdíj jogosultságát a nap 24 órájában, a hét 7 napján! Ugye, milyen kényelmes megoldás?

Szerencsére ma már szinte mindenki rendelkezik internet hozzáféréssel, és a legtöbben magabiztosan használják a különböző online fizetési módokat. Ha Ön is eligazodik a világhálón, itt az ideje, hogy az autópálya-matrica vásárlás félperces műveletét ugyancsak itt intézze. Az elfelejthetetlen nevű autopalyamatrica.hu oldalon néhány kattintással megszerezheti járművére a megfelelő típust. Vegyük át együtt a fő tudnivalókat!


Az autopalyamatrica.hu a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) partnereként, valamint a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladójaként jogosult a magyar autópálya-matricák forgalmazására, így az oldalon történő vásárlás biztonsága és hitelessége garantált.

A honlapon az e-matrica vásárlást regisztrációt követően vagy akár anélkül is bonyolíthatja, fizetni pedig bankkártyával, illetve átutalással áll módjában. A közérthető, felhasználóbarát felületen a következő adatokat kell megadnia:

 • válassza ki a járműkategóriát és az időtartamot,
 • adja meg a jármű rendszámát és felségjelét,
 • az érvényesség kezdete (alapesetben a sikeres online fizetés időpontja, de ha ez Önnek nem megfelelő, az időpontot manuálisan is megadhatja).

Fizesse ki a vásárlást bankkártyájával vagy online utalással, várja meg az e-mailben érkező visszaigazolást. Amint a levél megérkezett, máris autózhat a díjköteles szakaszokon.

Tartsa észben, hogy átutalás esetén a matrica érvényességének kezdete az összeg az autopalyamatrica.hu bankszámlájára való beérkezésének ideje. Mivel Magyarországon is azonnali fizetési rendszer van érvényben, sürgős esetekben a bankkártyás fizetést ajánljuk.

Internetes vásárlás = kényelem


Az online matrica − közismert nevén e-matrica −, a például benzinkutakon kapható, papíralapú változatnál több szempontból is szerencsésebb. Mivel az utóbbi egy hőpapírra nyomtatott dokumentum, így idővel kifakulhat, valamint évekre visszamenőleg bekérhető, megőrzése extra figyelmet igényel. A különböző mobilszolgáltatókon keresztül történű, SMS alapú vásárlás esetén új készülék vásárlásakor, vagy egy véletlen törlésnél elveszhet a visszaigazolás.

Ezzel szemben, online vásárlással, jóval kisebb esélye van a bizonylat elvesztésének. Az email értesítés minden levelező rendszerben évekkel a beszerzést követően is könnyedén visszakereshető, továbbá kérés esetén újra kiküldi az autopalyamatrica.hu ügyfélszolgálata.

Az e-matricák árai


Az év eleji, inflációkövető mértékű drágulást követően az autópálya-matricákára a következők szerint alakul:


A fentiek bruttó árak, azaz az általános forgalmiadót már tartalmazzák. Érdemes időben gondoskodni a megfelelő matrica beszerzéséről, mert janur 1-ével a pótíjak összege is emelkedett:

 • D1/D2 díjkategória
 • alap pótdíj
 • (60 napon b
 • elüli fizetés esetén): 16 220 Ft,
 • D1/D2 díjkategória
 • emelt pótdíj
 • (60 napon túli fizetés esetén): 64 850 Ft,
 • B2 díjkategória alap pótdíj (60 napon belüli fizetés esetén): 72 950 Ft,
 • B2 díjkategória emelt pótdíj (60 napon túli fizetés esetén): 291 770 Ft.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére