Jelenlegi hely

Csavarkompresszor, az ipari levegőellátás specialistája

Mit mutat a kínálat?

A sűrített levegőellátás számos ipari folyamatban nélkülözhetetlen. Az erre szolgáló kompresszorok számos típusa elérhető a piacon, ipari alkalmazásra ugyanakkor nagyon nem mindegy melyik mellett döntünk.

A kompresszorok robbanásszerű fejlődése az elmúlt 50 évben indult be igazán, ennek köszönhetően pedig a gyártók különféle megoldásai jöttek és mentek. Kifejlesztésre kerültek a mobilis eszközök, melyek hatalmas innovációt jelentettek annak idején, továbbá a különféle fejlettebb technológiai megoldások alkalmazása is tovább finomította a berendezéseket. A kompresszorok működése szempontjából is sok konstrukció megfordult a kereskedők polcain, mára azonban mindössze két típus képes kielégíteni minden vásárlói igényt.

A dugattyús, illetve csavarkompresszorok maradtak csupán felszínen, ami persze érthető is, hiszen gazdaságos, mégis megfelelő teljesítményű készülékekről beszélhetünk. Az sem véletlen, hogy csupán két működési elv képes lefedni egy ennyire széles felhasználói kört. A kompresszorok két típusa egészen más szegmenst céloz meg, alkalmazkodva az adott igényekhez. Míg a dugattyús kompresszorok a hobbi- és barkács felhasználók kedvelt eszközei, addig ipari feladatokra szinte kizárólag csak a csavarkompresszorok között érdemes válogatni.

Miért éppen az ipar?

Az említett kompresszorok nem csupán működési elvükben, hanem ebből fakadóan teljesítményükben és alkalmazási lehetőségeikben is eltérnek egymástól. A dugattyús kompresszorokban üzemelő dugattyúk nem képesek hosszabb távon fenntartani működésüket a túlhevülés miatt. Ennek okán csak szakaszos sűrített levegő-előállításra alkalmasak. Ez az iparban értelemszerűen nem lehetséges, hiszen az ipari felhasználók számára a folyamatos nagy teljesítmény nélkülözhetetlen. A csavarkompresszorok ugyanakkor képesek kielégíteni ezeket az igényeket.

A két, egymással ellentétes irányban forgó csavar, mely a sűrített levegő előállításáért felel, már egy olyan működési metódust jelent, mely folyamatosan képes a nagy teljesítményre. A csavarkompresszorok akár hatalmas mennyiségű sűrített levegő előállítására is képesek. A legtöbb esetben ez akkor sem probléma, ha épp nem kerül felhasználásra az adott mennyiség. A csavarkompresszorok egyes típusai ugyanis tartállyal is felszeretlek, melyben az előállított, kompresszált levegő tárolható.

Alkalmazási területek

Értelemszerűen az, hogy a csavarkompresszorok elsősorban ipari használatra alkalmasak, egy meglehetősen leegyszerűsítő megfogalmazás. Ez ugyanis nem tisztázza egyértelműen, hogy ez milyen feladatokat jelent az adott szektoron belül. Habár az is igaz, hogy az ipari munkákra alkalmas kompresszorok lényegében ezen területek bármelyikén bevethetők. Az előállított sűrített levegő minősége és mennyisége is mindenképpen megfelelő lesz.

De, hogy tisztázzuk a kérdést: az iparban a sűrített levegő és ezzel együtt a csavarkompresszorok leginkább gyártósorok mellé kerülhetnek telepítésre. A gyártósorokba tartozó gépek üzemeltetésében segíthetnek, sokszor pneumatikus eszközök mozgatását segíthetik, vagy épp különféle tisztítási, szárítási munkákhoz használhatják őket. A mai, fejlett csavarkompresszorok teljességgel automatizáltak is lehetnek, így gond nélkül simulnak bele a gyártósorokba. Az ipari szereplők feladata leginkább annyi, hogy a számukra megfelelő berendezést válasszák ki.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére