Jelenlegi hely

Megváltozik az ügyeleti ellátás

November 1-től Somogy vármegyében is elindul az új ügyeleti ellátás. Az ügyeleti ellátás egységesen a 1830-as telefonszámon érhető el, míg a mentőket továbbra is a 112 központi segélyhívó számon kell hívni!

A háziorvosi ügyeleti rendelés hétköznap 16 és 22 óra, hétvégén és ünnepnapokon reggel 8 és 14 óra között az alábbi ügyeleti pontokon vehető igénybe: Barcs, Fonyód, Kaposvár, Marcali, Nagyatád, Siófokon, Tab.

Az éjszakai sürgősségi ügyeleti ellátás hétköznap este 22 és reggel 8 óra, hétvégén és ünnepnapokon délután 14 és reggel 8 óra között vehető igénybe Kaposvár, Marcali, Nagyatád, Siófok város kórházaiban.

A gyermekek ellátása az ügyeleti pontok működési idejében, valamint munkanapokon 16 és 22 óra, hétvégén és ünnepnapokon reggel 8 és este 20 óra között a Kaposvári Kórházban történik. Működési időn kívül a felnőttekhez hasonlóan az éjszakai ügyeleti ellátás vehető igénybe.

Az eddigi megszokott háziorvosi ügyeleti ellátás átalakításának célja, hogy országosan egységes, betegek számára még jobb ellátást biztosítson és a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt, hatékonyabb ügyeleti rendszer működhessen. A központi ügyeleti telefonszám hívásfogadása Kaposváron történik majd, ahol ügyeleti mentésirányító (szükség esetén az ügyeleti ellátó/orvos) tanácsot adhat vagy kiküldheti az ügyeleti kocsit a beteghez vagy ha a beteg életveszélyben van, azonnal mentőt is tud küldeni.

Forrás 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére