Jelenlegi hely

Megváltozik az ügyeleti ellátás

November 1-től Somogy vármegyében is elindul az új ügyeleti ellátás. Az ügyeleti ellátás egységesen a 1830-as telefonszámon érhető el, míg a mentőket továbbra is a 112 központi segélyhívó számon kell hívni!

A háziorvosi ügyeleti rendelés hétköznap 16 és 22 óra, hétvégén és ünnepnapokon reggel 8 és 14 óra között az alábbi ügyeleti pontokon vehető igénybe: Barcs, Fonyód, Kaposvár, Marcali, Nagyatád, Siófokon, Tab.

Az éjszakai sürgősségi ügyeleti ellátás hétköznap este 22 és reggel 8 óra, hétvégén és ünnepnapokon délután 14 és reggel 8 óra között vehető igénybe Kaposvár, Marcali, Nagyatád, Siófok város kórházaiban.

A gyermekek ellátása az ügyeleti pontok működési idejében, valamint munkanapokon 16 és 22 óra, hétvégén és ünnepnapokon reggel 8 és este 20 óra között a Kaposvári Kórházban történik. Működési időn kívül a felnőttekhez hasonlóan az éjszakai ügyeleti ellátás vehető igénybe.

Az eddigi megszokott háziorvosi ügyeleti ellátás átalakításának célja, hogy országosan egységes, betegek számára még jobb ellátást biztosítson és a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt, hatékonyabb ügyeleti rendszer működhessen. A központi ügyeleti telefonszám hívásfogadása Kaposváron történik majd, ahol ügyeleti mentésirányító (szükség esetén az ügyeleti ellátó/orvos) tanácsot adhat vagy kiküldheti az ügyeleti kocsit a beteghez vagy ha a beteg életveszélyben van, azonnal mentőt is tud küldeni.

Forrás 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére