Jelenlegi hely

Vállalkozó anyák segítsége – online és offline

A vállalkozást tervező nőknek sokszor szükségük van olyan tanácsadóra, aki empatikus, önbizalmat ad és megosztja gazdag tapasztalatát, tudását. Ingyenes programok, támogató közösség, kapcsolatépítés, információs anyagok: összegyűjtöttük azokat a szervezeteket, amelyeket érdemes megnézni!

Magyar Vállalkozónők Közhasznú Egyesülete

A MaVan Egyesület minden kezdeményezése, rendezvénye, programja és projektje azt célozza, hogy a vállalkozónők élete könnyebb legyen, vállalkozásuk pedig sikeres legyen. Fontosnak tartják a vállalkozónők képzését, fejlesztését, támogatását, számukra a közösségteremtést.

"A nők általában toleránsabbak, együttműködőbbek, nem vállalnak meggondolatlan kockázatokat, többségük olyan üzletben hisz, amellyel a vállalkozó és az ügyfél egyaránt jól jár."

Nyílt napok (Minden hónap 3. szerdáján 17:00-20:00, tartalmas előadásokkal és izgalmas kapcsolatépítő esttel.), vállalkozói tréning, mentorálás, tanácsadás

Web

Női vállalkozók

Simon Erika, a vállalkozást indító nők mentora kifejezetten női vállalkozókra specializálódott, főleg a vállalkozás tervezéséhez és indításához ad tanácsokat, információkat. A vállalkozást működtetők számára pedig egy olyan felületet nyújt a honlap és a FB oldal, ahol tudásukkal, tapasztalatukkal másokat is tudnak támogatni.

A céget működtető nők gyakrabban szembesülnek olyan olyan kihívásokkal, melyek a férfi vállalkozókat nem, vagy nem ilyen mértékben érintik, például a munka és a család összeegyeztetése, a kettős teher. Benned is felmerült már, milyen jó lenne megbeszélni valakivel a gondjaidat, tanácsot kérni vagy tapasztalatot cserélni?

"Hiszek abban, hogy sokat jelent, erőt ad a támogató környezet, a hasonló érdeklődésű, hasonló kihívásokkal küzdő vállalkozónők társasága."

Támogatás, kapcsolatépítés, információs bázis női vállalkozóktól női vállalkozóknak.

Szolgáltatások:

  • Ingyenes! – vállalkozási pénzügyi tervezés tanfolyam
  • NŐ a siker! Vállakozásindítási Tréning Nőknek
  • Mivel van a legtöbb nehézségük a vállalkozást indító nőknek? Szeretnél jól megalapozott döntést hozni a vállalkozás indításról? Mikor érné meg? Számolj velem!

Web

Gazdagmami

Vida Ágnes pszichológus, online marketing szakértő, az Üzletanyu Születik c. üzleti sikerkönyv szerzője. 2007-ben indította első online vállalkozását, ami alig néhány hónap alatt vált piacvezetővé. A saját vállalkozásai mellett 2008 óta a Gazdagmami.hu-n tanítja, hogyan lehet online vállalkozást indítani minimális befektetéssel. Vida Ági az elmúlt 8 évben több, mint 2000 anyukának segített saját erőből, pénz nélkül vagy minimális befektetéssel vállalkozást indítani.

Megosztja a tudását, gyakorlatiasan és változatosan, több csatornán keresztül is: internet marketing alapok, technikai tudás, látogatószerzés, szövegírás, stratégia, vállalkozói gondolkodásmód.

  • Hogyan indíts vállalkozást pénz nélkül?
  • Milyen 3 kritériumnak kell megfelelnie egy üzleti ötletnek, hogy életképes legyen?
  • A buktatók: mik lehetnek azok és hogyan kerülheted el őket?
  • Mitől lesz jó egy vállalkozási ötlet, mibe érdemes belevágni?

"Nincsen semmi trükk vagy titok, nem akarlak sehova beszervezni. Az a célom, hogy a megszerzett tudásomat és tapasztalataimat átadjam mindazoknak, akik szeretnének olyan életmódot élni, amit elképzeltek maguknak."

Web

Dobbantó

A Budapest Bank 2010-ben indította el "Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek" programját a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal együttműködve. A Dobbantó Program célja a nők pénzügyi ismereteinek bővítése, vállalkozói készségeinek fejlesztése. A program legfontosabb elemei a 12 napos kompetenciafejlesztő tréning, valamint mindenki számára nyitott klubesemények, kapcsolatépítés céljából.

A Dobbantó tréning kimondottan a női vállalkozók igényeihez igazodó eszközökkel fejleszti a legfontosabb vállalkozói készségeket, és a képzésen túl szemléletformálással, tanácsadással, mentorálással segíti a résztvevőket üzleti céljaik elérésében. A tréning 20 fős csoportokban zajlik, és egy hat héten át tartó, 12 napos, összesen 90 órás tematikára épül. A képzés nem csak a vállalkozás elindítására és működtetésére terjed ki, hanem fejleszti az önismereti, kommunikációs és prezentációs készségeket is. A résztvevők az üzleti sikerhez fontos, marketinggel, menedzsmenttel, pénzügyi forrásteremtéssel és adózással kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatnak.

A rendezvények témái között szerepelt már többek között a közösségi média üzleti célú használata, a vezetői ismeretek, az időgazdálkodás, a tárgyalástechnika, a digitális marketing, az énmárka-építés, az üzleti networking, illetve az üzleti protokoll és etikett.

Web

Vállalkozz Itthon!

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) vezetésével megalakult a Vállalkozz Itthon! Céljuk, hogy inspirálják a fiatalokat, jövőképet adjanak nekik, elősegítsék a vállalkozóvá válásukat, és támogassák növekedésüket. Lehetőségeket és megoldásokat szeretnének adni a vállalkozásuk erősítéséhez. A szervezet célja a fiatalok gazdasági aktivitásának növelése, munkaerő-piacra történő belépés segítése, valamint a vállalkozás indítás és működtetéséhez kapcsolódó kompetenciák támogatása.

A magazin témák között sok hasznos olvasmány, tájékoztató található: pénzügyek, marketing, cégvezetés, motivátor, kezdő lépések, sikersztorik.

Web

Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

Küldetésüknek tekintik hozzájárulni a budapesti, életképes, régebb óta működő vagy nemrég indult vállalkozások piaci igényeknek megfelelő módon történő fejlődéséhez, bővüléséhez, ezáltal a fővárosi munkahelyek megtartásához és újak létrehozásához, így Budapest gazdaságának élénkítéséhez.

A Közalapítvány tevékenységének két pillére az innovatív vállalkozásfejlesztés és a non-profit mikrofinanszírozás. A BVK egyszemélyben nyújt kisösszegű (10 millió Ft alatti) pénzügyi szolgáltatásokat mikrovállalkozásoknak és nem pénzügyi, üzletfejlesztési szolgáltatásokat mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. Kiemelt célcsoportjai a női és a fiatal vállalkozók.

Induló és működő vállalkozásoknak szóló BVK Smart programuk keretében vállalkozói kompetencia központokat működtetnek, melyek térítésmentesen állnak a vállalkozók rendelkezésére. Rendezvényeket (konferenciákat, műhelymunkákat, előadásokat, kapcsolatépítő eseményeket stb.) szerveznek, jó gyakorlatokat, vállalkozói sikertörténeteket mutatnak be, közösséget építenek, vállalkozásfejlesztési egyéni és kiscsoportos tanácsadásokat, mentorálást tartanak.

Web

Halász Kinga, Budapestimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére