Jelenlegi hely

Békevár Keresztény Óvoda

Cím: 7400 Kaposvár, Béke u. 30.
Telefon: 06/20 886-2299
E-mail: jofildi@gmail.com
Webwww.bekevar.hu/ovodawww.facebook.com/bekevar.ovoda

Óvodavezető: Jóföldiné Ambrus Ildikó

  • Szakmailag felkészült nevelők és biztonságos, fejlesztő környezet
  • Keresztyén értékrendű nevelés
  • Tornaterem, nagy udvar parkkal körülvéve
  • Gyermeknevelést, családi életet segítő fakultatív klub szülőknek: minden hónap első és harmadik szerdáján 17:30-tól
  • Önkormányzati óvodákhoz hasonló térítési díjak

Helye: a Békevár épület kialakított óvodai termek, Kaposvár, Béke u. 30. (NAV mellett). 

Óvodánk világnézetileg elkötelezett, keresztyén szemléletű óvoda (felekezetközi), de vallásos háttértől és felekezeti hovatartozástól függetlenül bárki jelentkezhet. Semmilyen gyülekezethez kapcsolódó programunk nem kötelező, de bármikor szívesen látunk a Békevárban családoddal együtt.

Két csoporttal működünk, folyamatosan várjuk a beiratkozókat. Óvópedagógusok és dajka visel gondot a gyermekekre. Akkor is érdemes jelentkezni, ha gyermeked még kisebb, hogy mindenképpen legyen hely a számára.

Választható programok: ovis angol (Dora's house tanárának vezetésével), zeneovi, úszás oktatás, művészeti nevelés

Fenntartó: Óvodánk a bodrogi Bölcsesség Kezdete Óvoda, Általános Iskola és Zeneiskola tagóvodájaként működik a bodrogi Jó az Úr Baptista Gyülekezet fenntartásában.

A Kaposvárimami 2012 őszi "A mi óvodánk" című pályázata keretében 480 szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD
 

 

Hozzászólások

A Kaposvárimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

 

Nagyon szeretnek gyerekeim ebbe az óvodába járni, az óvónők, dadus sokat foglalkoznak a gyerekekkel, rengeteg mondókát, verset éneket tanítanak nekik, és közben sokat játszhatnak kötetlenül. Köszönet nekik érte!

Marci fiam jár az ovoda Szivárvány csoportjába, és mindennél többet mond a számomra, hogy délután a legtöbbször alig akar hazajönni. Jó érzés, hogy szeretetteljes, nyugodt légkörű óvodába vihetem mindennap a gyermekemet.

Azért választottuk a Békevár Óvodát, mert képzett, kedves, keresztény nevelők foglalkoznak a gyermekekkel, akik nem csak hivatásuknak tekintik a munkát, hanem szívvel-lélekkel a gyermekekért vannak. Sok foglalkozás közül lehet választani, mint pl. zeneovi, úszás, angol, rajz, így mindenki megtalálhatja a gyermekének megfelelő csoport programot. Ami még tetszett az a biztonságos, nagy udvari környezet, sok járművel, szabadtéri játékokkal. Külön tetszett, hogy a gyermekek játékukban nem a rivalizálást tanulják, hanem az együtt munkálkodást, egymás segítségét, az alkalmazkodást, toleranciát. Sok fejlesztő játékokat játszanak, közösen alkotnak, és van lehetőség gyógytornára is. Gyönyörű műsorokkal készülnek az alkalmakra, és minden gyermeket külön egyéniségének megfelelően kezelnek, ami segíti a gyermek tehetségének kibontakozását, és örömteli tevékenységét. A mi gyermekünk most kezdte az óvodát, és nagyon szeret oda járni, gazdag élményekkel jön haza, és jókedvűen megyünk minden reggel. Számunkra a legfontosabb, hogy jól érezze magát, és fejlődjön, aminek maximálisan megfelel a Békevár Óvoda. Szeretjük!

Harmadik gyermekem jár jelenleg a Békevár oviba. Nagyon szereti a közösséget, az óvónéniket és a dadusokat. Családias, szerető környezetben telnek a napjaik, aminek következménye a gyermekek folyamatos fejlődése. Olyan értékrendet, konfliktus kezelést tanítanak a gyerekeknek, amire igazán szükség van. A pedagógusok nem csak beszélnek az értékekről, hanem a saját életükkel, és családjaikkal példát is mutatnak. 

Kisfiam idén kezdte az óvodát a Szivárvány csoportban. Korábban több óvodát is meglátogattunk a nyílt napokon és végül a Békevár ovi volt a legkedvesebb a kisfiam számára. Tetszenek a világos, modern, esztétikus berendezésű terek, jól szellőztethető, nem túlzsúfolt a csoportszoba. Külön ebédlő és tornaterem is van. Az udvar idén nyáron kibővült, így még nagyobb helyen játszhatnak a gyerekek a szabadban. Az óvónénik és a dadusok szeretetteljesen nevelik, tanítják a gyermekeket és a gyerekeket az egyéniségük, szokásaik maximális figyelembevételével kezelik, ismerik az egyedi vonásaikat. Lehetőség van az oviidőben angol vagy zeneovi foglalkozáson is részt venni, ill. szükség szerint gyógytornán. Az ünnepi alkalmakra szép műsorral készítik fel a gyerekeket. A nevelők személyiségükkel, személyes példájukkal is erősítik a gyermekek helyes értékrendjének kialakulását. Szeretünk a Békevár oviba járni :-)

Miért szeretem hogy az én kincsem ide jár? Mert itt látják ők is minden gyermekben a kincset, a lehetőséget és kibontogatják a tehetségeket. Kifogyhatatlan türelemmel, odaadással, végtelen szeretettel fordulnak a gyerekekhez, rengeteget foglakoznak velük. Egy másik oviba kezdtünk, ott nem találta a helyét a kislányom. Ide az első pillanattól kezdve örömmel,vidáman megy minden nap.Életem egyik legjobb döntése volt hogy átírattam ide a gyermekem. Nyugodtan töltöm a napomat én is, mert tudom hogy a legjobb helyen van és jól érzi magát az oviba a kis kincsem. Ildikó néni és Tami néni és persze Era néni is nagy ajándékai a mi életünknek! Köszönjük nekik a minden napi kedvességet, odaadást és szeretetet! (Halacska csoport :-))

Kedvenc Óvodánk! Az indulása óta jár ide folyamatosan gyerekünk, 1 fiunk már kijárta, 2 pedig még most is jár. Nagyon sok szeretetet, türelmet és figyelmet kapnak a gyermekek, ami segíti az egészséges fejlődésüket. Most a 2 legrégebbi dolgozónak szeretnék köszönetet mondani. Ildikó óvónéni és Nelli dadus néni, nagyon sokat köszönhetünk Nektek, azt hiszem életünk végéig hálásak leszünk azért, amit kaptunk Tőletek. Köszönjük kitartásotokat az Ovi indításával kapcsolatban, példaértékű számunkra! Köszönjük, hogy nem "kezelitek" a gyerekeinket, hanem szeretitek!

Nagyon szeretjük a Békevár Óvodát! Már a kezdetektől nagyon szimpatikus volt hogy Bibliai alapokat ad a gyermekeknek, mikor oviba visszük a csemeténket tudjuk hogy olyan helyen van amit szeret, és ahol otthon érezheti magát. Úgy gondolom hogy a családias hangulatot, és a szeretetteljes közösséget az Óvonők Isten iránti elkötelezettségüknek köszönhetjük.

Nagyon hálás vagyok amiért a kislányom a Békevár oviba járhat! Rengeteg szeretetet és odafigyelést kapnak a gyermekeink. Színvonalas óvoda, nagyszerű óvónénikkel és dadusokkal! Családias, szeretetteljes légkörben tudhatom a gyermekem és magunkat szülőket is. ♡♡♡

Azért szeretem a Békevár ovit, mert a kislányom is nagyon szereti!!! Van lehetősége sok mozgásra, rajzolásra, éneklésre, játszásra. Mivel már 5 éves elmúlt, így fontos számunkra, hogy képességeiben is fejleszthessük. Ezért pluszban angol ovira és zeneovira is beirathattuk. Rendszeresen járnak úszni és újabban korcsolyázni is tanulnak a jégcsarnokban (ezt a város ingyen biztosítja). Ezeket is fontosnak tartjuk, mivel ezek a foglalkozások a megszerzett tudás mellett az önfegyelmet és a figyelmet is fejlesztik, ami a mai internetes generációkban egyre nagyobb probléma. Különösen tetszik, hogy sokat énekelnek az ovisok. Mosdóba, tízóraihoz és az udvarra menet is. Tudományosan bizonyított, hogy az ének-zene kiemelten fejleszti a gyerekek agyi képességeit. Szóval, jó ovi és a bibliai foglalkozásokon sem a vallást nyomják, hanem a bibliai történeteken keresztül bemutatják a gyerekeknek Isten tulajdonságait, közvetlenségét, illetve megtanítják megszólítani Istent a saját szavaikkal is. Tetszett az is, hogy a szülők összefogtak és együtt építhettük az oviudvart. 

A kislányom kiscsoportos most, nagyon szívesen megy óvodába. A nevelők felkészültek, türelmesek és nagyon lelkesek! Én nyugodt vagyok,mert tudom, hogy napközben jó helyen van a lányom, értékes dolgokat tanul:) Ezúton is köszönünk mindent Békevár Ovi!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére