Jelenlegi hely

Uniós fellépést sürgettek uniós szakértők a diszlexiások megsegítésére

Uniós fellépést, támogatást és programokat sürgettek szakértők a diszlexiával küzdők megsegítése érdekében egy szerdai konferencián az Európai Parlamentben.

George Zisszimosz, az oktatási ügyekért felelős Andrulla Vasziliu európai uniós biztos kabinetjének tagja ismertette, hogy körülbelül 45 millió azoknak a száma Európában, akik valamilyen tanulási problémával küzdenek, ezek között is a diszlexia keseríti meg a legtöbb ember életét: a lakosság 4-6 százaléka diszlexiás.

Zisszimosz  szerint el kell oszlatni azt a tévhitet, hogy aki diszlexiás, annak alacsony az intelligenciája, és soha nem fog megtanulni írni és olvasni. Megfelelő módszerekkel és a kellő idő ráfordításával mindenki megtanítható írni és olvasni - nyomatékosította a ciprusi oktatáspolitikus.

Michael Kalmár, az Európai Diszlexiaszövetség elnöke arra mutatott rá, hogy a diszlexiásoknak az uniós tagállamokban nyújtott támogatás nem elegendő. Kalmár szerint mind az Európai Parlamentnek, mind az Európai Bizottságnak lépnie kell ezen a területen. Margaret Malpas, a Brit Diszlexiaszövetség elnöke pedig kiemelte: minél előbb kiderül, hogy egy gyermek diszlexiás, és minél hamarabb elkezdődik a fejlesztés, annál jobb eredményeket lehet elérni.

A konferenciát a fideszes Kósa Ádám szervezte, aki megnyitó beszédében meggyőződésének adott hangot, hogy az uniós intézményeknek is állást kell foglalniuk ebben a kérdésben, amely több tízmillió európai állampolgárt érint.

 

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére