Jelenlegi hely

Isten hozott! - Interjúkötet az apaságról, anyaságról

Az apaságról, anyaságról és gyermeknevelésről is vallanak az Isten hozott! című kötet interjúalanyai, akik között sérült gyermekekkel foglalkozó édesanya, író, szülész-nőgyógyász és cigány gyerekeket örökbe fogadó egyedülálló asszony is szerepel. A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó gondozásában megjelent kötetet szerdán mutatták be Budapesten.

Szőnyi Szilárd, a kiadvány szerkesztője a könyvbemutatón elmondta: immár a hatodik interjúkötet jelent meg, a könyvekben mintegy száz hívő személy mondja el véleményét, gondolatait különböző témákban. A korábbi kötetek a Mit ad Isten, Kit ad Isten, Isten fizesse meg, Isten háta mögött, valamint Istenadta címmel jelentek meg - emlékeztetett a szerkesztő, hozzátéve, hogy a kiadó minden eladott példány árából 200 forintot a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány javára ajánl fel.

Az Isten hozott! című könyvben a közéleti szereplők - Csukás István író, Gryllus Vilmos zenész, Cserpes István vállalkozó, valamint Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége - mellett a nyilvánosság előtt nem ismert, ám életükkel példát mutató emberek válaszolnak az újságírók kérdéseire.

A könyvbemutatón résztvevő Bálintné Varsányi Vilma evangélikus lelkész arról mesélt, hogy férje hirtelen halála után hogyan folytatódtak a mindennapok, hogyan sietett öt gyermeke a segítségére, miként sikerült összeegyeztetnie hivatását a család szükségleteivel.

A szintén ötgyermekes Vass Gabriella, a természetes szülés egyik legismertebb támogatója lánya világrajövetelének körülményeire emlékezett vissza, emellett mesélt a természetes szülés elfogadottságáról és munkájáról is.

Steinbach Éva - akinek nyolc gyermeke közül a hetedik Down-szindrómával született - visszaemlékezett a nehézségekre, mesélt fia halálról és arról, hogy miért döntött úgy, jelentkezik Down-dadának.

Prodán Zsolt gyermekszívsebész két fiú édesapja, aki arra is igyekezett választ adni, hogy vajon ki a jó apa: aki hazarohan saját lázas gyermekéhez, vagy aki a kórházba siet megmenteni egy beteg kisbaba életét. Beszélt a hiányos kórházi felszereltségről, a műtéti nehézségekről, valamint hogy mire használnák fel a könyvek eladásából származó felajánlott bevételt.

 

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére