Jelenlegi hely

Hátrakötött kézzel lekváros kenyérevés, vidám gyerekek, fesztivál hangulat....Miért gyereknap a gyereknap?

Színes lufik, zsákba ugrálás, kötélhúzás, hátrakötött kézzel lekváros kenyérevés, vidám gyerekek, vidám szülők, fesztivál hangulat…, Bizony, szeretettel gondolok vissza ezekre a felhőtlen boldog gyereknapi emlékekre.

A gyerekek már egészen hamar tudják, hogy május utolsó vasárnapja valami különlegeset tartogat a számukra. De azért mégse az egymást túllicitáló ajándékokról szóljon, tegyük tényleg kicsit különlegessé, emlékezetessé ezt a májusi vasárnapot!

Természetesen ajándékozzuk meg őket, de ne a tárgyakra helyezzük a hangsúlyt, (mondom én, aki idén kivételesen egy trambulint vett a gyerekeinek, na de nincs minden évben ilyen :)) hanem olyan együttlétet tervezzünk, amit máskor nem szoktunk, vagy a megszokott programokat „dobjuk fel” valamivel!

Elmehetünk közösen egy gyerekeknek szóló rendezvényre, ahol ő van a középpontba, de figyeljünk rá, hogy tényleg együtt legyünk és ne csak egymás mellett, morogva, hogy haladjunk már, nem kell az neked, ne kiabálj…és hasonlók.

Vagy menjünk el kirándulni, annyi felfedezésre váró szuper hely van Magyarországon:

És ha a fővárost akarjátok felfedezni​:

De ha nem tudjuk elvinni valami klassz, városi rendezvényre, akkor rendezzünk neki otthon gyereknapot. Díszítsük fel a lakást lufival, csináljunk otthon kötélhúzást, célba dobást, zsákba futást (persze csak ha, kertes házban lakunk) vagy csináljunk olyat, amit nem szoktunk, építsünk sátrat, süssünk neki tortát, együnk lekváros kenyeret hátrakötött kézzel. Bármit, a lényeg, hogy érezze a gyerek, hogy fontos, hogy ez egy különleges nap számára! Hoztunk nektek tippeket is hozzá: Játsszunk a gyerekkel otthon!

És ne felejtsük azt sem el, hogy a tinédzser gyerek is gyerek! Meg fogják hálálni ezt a napot, hiszen, majd, ha nekik lesz családjuk, ők is fontosnak érzik, hogy ezt a napot különlegessé tegyék számukra!

A Gyereknap nem új keletű divat, hogy minél többet költsünk, ez valami egészen másról szól, másról kell, hogy szóljon.

Nemzetközi Gyermeknapot világszerte tartanak, bár a legtöbb országban június 1-én köszöntik az apróságokat - ezt a dátumot 1925-ben, a genfi Gyermekjóléti Konferencián jelölték ki. Az első ünnepet 1920-ban rendezték Törökországban, majd 1954-ben tett javaslatot az ENSZ közgyűlése az Egyetemes Gyermeknapra, melynek célja, a világ gyermekeinek testvériségéről történő megemlékezés, a kölcsönös megértés, és a gyermekek jólétéért folytatott szakadatlan küzdelem.

Elsőként hazánkban az Országos Gyerekvédő Liga rendezte meg a gyereknapot, 1906-ban. Majd 1931-ben, szintén májusban rendezték meg a gyermekek hetét, Magyarországon mai formájában – május utolsó vasárnapján - 1950 óta ünneplik a Gyermeknapot.

A Gyereknap több üzenetet is hordoz, felhívja a figyelmet a gyerekek jogaira, sajátos értékeikre és világukra, rajtunk áll, hogy milyen jövőt teremtünk nekik!

Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére