Jelenlegi hely

Cinemira videóverseny- Forgass mobillal és nyerj értékes díjakat!

Forgasd ki magadból az érzéseid! Sztárok és gyerekbarát brandek álltak a Cinemira Videóverseny mellé.

A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál videóversenyt hirdet 20 év alatti fiataloknak, mert a szervezők hisznek abban, hogy az egyéni, vagy akár közös alkotás pozitív hatással lehet a fiatalok érzelmi jóllétére. A kezdeményezés mellé olyan neves művészek álltak, mint Puskás-Dallos Peti, zenész és az Azariah dokumentumfilmet is rendező Mazzag Izabella, akik zsűrizik az alkotásokat.

A verseny témáit gyerekbarát brandek adták, mint a LEGO és a TOPJOY, a díjak felajánlói közt ott a Prezi is. A Cinemirán minden évben három különböző témában alkothatnak a fiatalok. A fesztivál saját témája idén a Boldogság. “Fontosnak tartjuk, hogy most amikor nagyon erősen jelen van a gyerekekben, fiatalokban a szorongás és az elszigeteltség érzése, próbálják meg felfedezni, hogy számukra mit jelent a boldogság, mikor és mitől érzik magukat boldognak és ezt fordítsák filmes nyelvre” - mondta Lakos Nóra, a Cinemira Filmfesztivál vezetője.

Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni három kategóriában. A Boldogság mellett a LEGO témán keresztül mindenki felfedezheti saját galaxisát, míg a Neked mit üzen a Topjoy kupak? témában kupak üzenetekből inspirálódva forgathatnak a fiatalok. Az alkotásokról olyan menő zsűri dönt majd, mint Puskás-Dallos Peti zenész, Hollós Jázmin influenszer, online tartalomgyártó, Lampert Benedek fotográfus és Mazzag Izabella film és videoklip rendező, aki többek között az Azariah dokumentumfilm rendezője.

A zsűri tanácsa: a filmjeitek legyenek egyediek, személyesek, tegyétek bele saját gondolataitokat, érzéseiteket. Egyénileg és csapatban is lehet nevezni, akár több kategóriában is, augusztus 31-ig. A győztesek Aranymókus szobrot, valamint menő filmes eszközbérlést, Prezi előfizetést, Play VR belépőt és mozijegyeket nyerhetnek. A legjobb alkotásokat október 13-án nagyvásznon vetítik a Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválon.

Bővebb információt ITT találsz.

Nevezési infók: A filmed töltsd fel egy linkre, vagy drive-ra és augusztus 31-ig küldd el a következő címre: cinemiravideoverseny@gmail.com. A tárgyba írd be, hogy melyik témában nevezed a filmed!
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére