Jelenlegi hely

Kulturális Stelázsi - Zircen a Bakony Szívében

Szórakozás és kirándulás egyszerre a Bakonyban: első alkalommal Stelázsi Zircen a Bakony és a nyár szívében! Négy napig válogathatunk a programokkal teli polcról!

 

2022. július 27-30. között első alkalommal kerül megrendezésre a Kulturális Stelázsi négy napos hagyományőrző rendezvény, mely sok programmal várja a családokat is!

A Zirci fesztivál tágas mezőn várja a látogatókat

A Kulturális Stelázsi “polcairól” mindenki kedvére válogathat

Az elsődlegesen hagyományőrző jelleg mellett más műfajok is megjelennek. A négy nap során szórakoztató zenés műsorszámok, táncház, folk-kocsma, a Bakony természeti és néprajzi értékeit bemutató kiállítások.

A Szárnyas Sárkányok gólyalábas műsora

Népi játékpark és hangszerbemutató, népművészeti képzések, mesterségbemutatók, “parasztudvar” várja az érdeklődőket, és ízelítőt kapnak Székelyföld és Kárpátalja hagyományaiból is.

Természetesen mindez gasztronómiával fűszerezve! Az ínyencek több standnál kóstolót kapnak a sváb-magyar konyha ínycsiklandozó rafinériájából.

A Pesti Rackáktól a gólyalábasokig

Fellépők közül néhány előadó a rendezvényen Boban Markovic Orkestar, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Talamba Ütőegyüttes és a Kerekes Band. A családosokat gólyalábas produkciók és népi kézművesek sokasága várja a közös alkotás örömével.

Közös játék az egész családnak a Kerekítő

Kicsik és nagyok egyaránt kibontakoztathatják játékos kedvüket a Kenderkóc népi játszóházban. Lesz Kalap Jakab gyermekkoncert is, a legkisebbeket pedig Kerekítő foglalkozás várja.

Vadregényes természet, kultúra és tudomány: Zirc a Bakony ölelésében

A Bakony szívében Zirc és környékén bőven akad látnivaló és sok kedvelt túraútvonal, tanösvény található, ami a gyerekeknek is igazi élmény. A lebilincselő szépségű, vadregényes táj mellett említésre méltó a több mint 800 éves Zirci Ciszterci Apátság, melynek környezetében található az angolkert stílusban kialakított Zirci Arborétum.

A zirci apátság arborétumában (Forrás

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma - hazánk egyetlen vidéki természettudományi szakmúzeuma - és a Reguly Antal Múzeum és az öt, népi hagyományokat ápoló műhelyt összefogó Népi Kézműves Alkotóház kiállításai és múzeumpedagógiai programjai egész évben vonzó és tartalmas élményt nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési ház és Stúdió KB szintén aktívan hozzájárul a kulturális élet sokszínűségéhez.

A zirci klasszicista stílusú apátsági épületeggyüttes (Forrás

A rendszeres programkínálat mellett Zirc nagyrendezvényei, így idén a Kulturális Stelázsi is az intézmény szervezésében valósul meg, pályázati támogatásokkal, együttműködő partnerek közreműködésével.

Végül, de nem utolsó sorban, vidám és kedves önkéntes csapat segít a megvalósításban és a tájékoztatásban, csupa jó szóval, hogy bárki megtalálhassa a kedvére való programot! A szervezők szeretettel ajánlják a Kulturális Stelázsit minden korosztálynak!

Kulturális Stelázsi Zircen, 2022. július 27-30. között, szerdától szombatig.

Fedezzék fel a Bakony vadregényes tájait, Zirc látnivalóit és töltsék el társaságukban a vigassággal teli programot!

A Kulturális Stelázsi a Veszprém-Balaton 2023 EKF program, a TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00002 „A Bakony a mi otthonunk!” és Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásával valósul meg.

Nagyné Balogh Anna

Támogatott tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére