Jelenlegi hely

Járd be az országot egy óra alatt! - 3+1 Mini Magyarország

Szívesen bejárnád országunkat egy óra alatt? Igazán különleges kirándulási célpontokat találtunk, melyekben megismerhetitek az ország nevezetességeit, a történelmünk építészeti szimbólumait, Magyarország kicsinyített mását, mindezeket élethű makettek segítségével. Remek szórakozást ígérve az egész családnak, akár védettségi igazolvány nélkül is! Gyere utazzunk kicsit térben és időben, ismerj meg 3+1 Mini Magyarországot:

Mini Magyarország - Szarvas

Interaktív makettpark az ország legnagyobb arborétumában, a Szarvasi Aborétumban. Soha nem látott perspektívából ismerhetjük meg Magyarország történelmi jelentőségű épületeinek, hajóinak, vonatainak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített másait.


Forrás

A park óriási területen, két hektáron található, közel száz makettet csodálhatunk meg itt. Az élményt fokozzák a mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlások, gőzhajók is. A mini alagutakon, hidakon, viaduktokon átkelő vasútmakettek, melyek hazánk leghosszabb szabadtéri vasútmakett pályáján robognak. 


Forrás

Lélegzetelállító látványt nyújtanak a rendkívül részletgazdagon kialakított kicsinyített épületmásolatok. Olyan építészeti mesterművek makettjeivel találkozhatunk itt, mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, a Kaposvári Csíky Gergely Színház, a kecskeméti Cifrapalota, a pécsi Dzsámi, Hévízi Tófürdő, vagy a Tihanyi Apátság. A parkban helyet kaptak a Felvidék és Erdély nevezettességei is.


Forrás

A Mini Magyarországmakettpark és a Szarvasi Arborétum védettségi igazolvány nélkül is látogatható!

Nyitva tartás:
Minden nap 8:00-tól sötétedésig

Jegyárak

További információ és még rengeteg kép ITT!

Ezer Év Parkja Mórahalom - Kicsiben a legnagyobb!

Kéthektáros területen ismerhetjük meg a történelmi Magyarország építészeti remekeit, emlékeit miniatűrök formájában. Templomok, várak, paloták valamint kastélyok és műemlékek várnak élő közelségben a régi idők emlékeivel.


Forrás

Olyan nevezetességeket, épületeket, kastélyokat ismerhetünk meg testközelből, mint a Festetics Kastély, a Sárvári Vár, a Soproni Tűztorony, a Debreceni Református Kollégium, a Hortobágyi Kilenclyukú Híd, vagy a Visegrádi Fellegvár.


Forrás

Szolgáltatások

 • múzeumi szakvezetés
 • múzeumpedagógiai foglalkozások
 • digitális idegenvezetés
 • Nosztalgiafotó - korhű ruhákban!

A szabadtéri kiállítás védettségi igazolás nélkül is látogatható! (A beltéri, fogadóépületen belüli kiállítás jelenleg nem tekinthető meg.)

Nyitva tartás:
Minden nap: 10.00 – 18.00

Jegyinformációk

Forrás és további részletek

Mini-Magyarország Makettpark - Kisbér


Forrás

A makettpark kisbéri tó partján került kialakításra, mellyel különleges és érdekes látnivalót kínál a turistáknak.


Forrás

A parkban megcsodálhatjuk Magyarország legszebb és leghíresebb épületeit, tereit és szobrait. Felfedezhetjük olyan nevezetességek kicsinyített mását, mint a a jáki templom, a pécsi dzsámi, a tatabányai Turul emlékmű, a székesfehérvári országalma, a gödöllői Grassalkovich kastély, a Lánchíd, a Hősök tere, a veszprémi viadukt, az egri vár, az első balatoni gőzhajó és az aggteleki cseppkőbarlang.


Forrás

A kisbéri makettpark kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható! Részletek itt.

Nyitva tartás:
Hétfő-Vasárnap 9.00-17.00

Jegyinformáció és további részletek

Magyartkert - Jakabszállás

Ez a különleges hely picit kilóg a fent felsorolt sorból, ugyanis itt nem épületmásolatokat láthatunk. Itt található az ország legnagyobb, épített botanikus kertje, Magyarország méretarányos, kicsinyített víz- és domborzati térképe, mely 93.000 négyzetméteren terül el.


Forrás

A kertben 1 méter 1 kilométernek felel meg, a folyókban ugyanúgy folyik a víz, mint a valóságban. Egy szökkenéssel átugorhatjuk a Balatont, vagy pár perc alatt átjuhatunk az ország egyik végéből a másikba. Itt írtunk Magyarkertről bővebben.

A Dráván átkelve belépünk hazánkba és elindulunk a nyárfa kilátóhoz. Érdemes megmászni, közel 8 méter magasból gyönyörködni a tavakkal-folyókkal-hegyekkel, hatalmas alfölddel „díszített” országunkon. Nagykanizsát érintve eljutunk az aranyhalakkal teli Balatonhoz.


Forrás

Programok

 • Séta Magyarországon: Szakvezető végigkíséri a csoportot az országon, miközben számos érdekességgel ismerkedhetnek meg hazánk és a Magyarkert kapcsán.
 • Ismerd meg Magyarországot! - Szakvezető irányításával a csoportokat csapatokra osztjuk. Szakvezető megtanítja a csapatokat a tájoló használatára.
 • Séta a Csodaerdőben: Szakvezető vezetésével hazánk és az erdő biológiai ritkaságaival ismerkednek, némi környezetvédelemmel fűszerezve.
 • Környezetvédelmi tanösvény: Kialakított tanösvény segítségével ismerkednek a csoportok a környezetvédelem fontosságával, mindezt interaktív módon.
 • Biológiai tanösvény: Kialakított tanösvény segítségével ismerkednek a csoportok hazánk erdeiben honos növény és állatvilágával.
 • Séta a Nyugalom erdejében: A séta kapcsán bemutatjuk az ősborókást, biológiai érdekességeket és a "család fájánál" hangsúlyozzuk a család, az összetartás és szeretet fontosságát.
 • Puszta olimpia: Tréfás feladatok megoldása közepette, megtanítjuk a résztvevőket az ősi magyar játékra a bigére.
 • Kézműves foglalkozások
 • Lovaskocsizás
 • Vízi zorb: Hatalmas műanyag gömb belsejében, küzdve a gravitációval, száraz lábbal „közlekedhetnek” a vízen egész tavasztól őszig.
 • Domb zorb

Forrás

Védettségi igazolvány nélkül is látogatható!

Nyitva tartás:
MINDEN NAP: 10-18 óráig

Jegyárak és további információ

 

Elsner-Szentesi Mónika - KAPOSVÁRIMAMI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére