Nagyoknak
Ez a variáció a nagyobbaknak szól, picit nehezebb a hajtogatási technikája. Készítheted ruha vagy papírszalvétából is. Minél több rétegű a papírszalvéta, annál nehezebb a hajtogatás. Általában a hajtogatáshoz elengedhetetlen a pontosság, itt azonban, mivel a papírszalvéta több rétegű, nem lehet és nem is kell tökéletesen hajtogatni, a végeredmény szempontjából sem lesz jelentősége.
- végy elő egy szalvétát, nyisd szét félig
- hajtsd ketté
- az egyik oldalát hajtd le 45 fokos szögben a középvonalánál, majd a másikat is
- az egyik oldalát hajtsd fel 45 fokos szögben a középvonalhoz, majd a másikat is
- az alsó felhajtásokat felezd meg, hajtsd be a közepéhez
- fordítsd meg és a trapéz alját hajtsd fel
- fordítsd vissza és a háromszög alsó részeinek alsó élét felezd meg (a csúcsot hozd be a középvonalhoz)
- itt jön a nehezebb része, most ezt a két kis háromszöget egymásba kell csak csúsztatni és készen is vagy! Ha ez mégsem menne, akkor alulról egy gépkapoccsal is összefoghatod
- még némi simítás, igazgatás ráfér, a fülek szétnyitása, vagy "kajlásítása"
Kicsiknek
A másik variáció igen egyszerű, ebben az óvódás korosztály is kiélheti magát
- végy elő egy szalvétát, nyisd szét félig
- mind a négy sarkát hajtsd be 45 fokos szögben a középvonalhoz
- hajtsd be mindkét hosszú oldalt a középvonalhoz
- hajtsd félbe hosszában és hajtsd félbe finoman keresztben is, köss rá egy masnit (tehetsz rá húsvéti csipeszt is, ha van)
- formázd meg a füleket és az alját
- önmagában is megáll az asztalon, de átcsúsztathatod rajta az evőeszközöket is
Kaposvárimami
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges