Jelenlegi hely

Egyszerű ötletek, hogy feldobd a lakásod - így varázsolj ünnepi hangulatot fillérekből

Én nagyon szeretem a természetes díszítést karácsonykor, ha tehetném, bevonnám zölddel - fenyővel, tujával és hozzá melegfényű égősorokkal az egész házat.

Éppen ezért olyan karácsonyi díszítési ötleteket hoztam nektek, amik nagyon olcsón kivitelezhetőek, nem túl sok kézügyesség kell hozzá, de mégis számomra minden bolti cuccot überel. Megmutatom én mit csináltam és mutatom az inspirációkat, amiket a Pinteresten találtam hozzá. A lényeg, hogy bármit is alkottok a legfontosabb hozzávalók a kicsi botok, a zöldek és a vastag madzag. Ha pici gyerekeitek vannak, akkor a legjobb ha  gyűjtő munkába őket is befogjátok, legalább egy kicsit kirándultok!!

Otthoni dísz pillanatok alatt

Nekem ez az összekötött gallyakból álló dísz, amire a zöldeket rátettem, egy régebben vásárolt Kikk-es dísz, ami évek óta a szekrény alján lapult, mert sosem jutott eszembe, hogy mire használhatnám. Ezt viszont házilag is pillanatok alatt el lehet készíteni. 4 db göcsörtös fa gallyat csak jó szorosan össze kell kötni a két végén vastag madzaggal és egy akasztót szintén madzagból rákötni. Nekem ezen alapból voltak kicsi kampók, amikre ráakasztottam a zöld lelógó növényeket, de ha nem lettek volna, akkor egyszerűen csak madzaggal rá kötöttem volna őket.

Hogy mi az a zöld, amit rá lehet kötni?

Én az udvarban lévő tujafákból vágtam hosszabb ágakat (30-40-50 cm-es), 2-3 ilyen ágat összekötöttem madzaggal, mivel fenyőágam nem volt így az itthoni művirággal komponáltam egy kicsit. Keverheted a tuja ágakat fenyővel, csipkebogyó terméssel, vékony fa ágakkal (levelek nélkül) vagy akár művirággal is, úgy sokkal tetszetősebb lesz. Én még találtam itthonról tavalyi szárított narancskarilákat és azokat is madzagra kötöttem és felakasztottam az ágra. A végén pedig dobtam rá egy elemes égősort. Szerintem nagyon mutatós lett a fotóstúdiómba csináltam, de ha lemegy a szezon, akkor hazaviszem az ajtóra vagy a falra, még nem tudom. A tuja szerencsére sokáig bírja és tényleg bárhol megtalálható, de azért kérés nélkül ne nyesd meg senki tujáját...

Ez egy megoldás, viszont ezer másféleképpen is meg lehet oldani, hoztam is nektek hozzá még ötleteket. Ezek a képek is mutatják, hogy milyen sokféle természetes anyagot használhatunk a díszítéshez, például tobozt, gesztenyét, szárított gyümölcsöt, fahéjat, csillagánizst, vagy akár csipkebogyót. A természetes anyagokat kombinálhatjuk is egymással, vagy akár műanyag vagy papír díszekkel is. A lényeg, hogy legyen benne kreativitás, és persze szeretet.

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére