Jelenlegi hely

Dr. Kálmánné Kovács Kata az "Év női példaképe Somogy vármegyében 2023" pályázat döntőse

KATTINTS IDE A SZAVAZÁSHOZ!

Foglalkozás, szakmai sikerek

Rendezvényszervezőként dolgoztam és részönkormányzati képviselői feladatot vállaltam el az elmúlt hónapokban Kaposváron a Zselic-kertvárosban.

Lélekmentőként, 8 éve saját erőmből és lehetőségeimhez mérten segítem a kaposvári embereket. Számomra fontos a szeret és a közösség, nem csak a szűk lakókörnyezetemben.

Azokat az alkalmakat keresem, ahol lehetőségem van másoknak segíteni önzetlenül, nem csak kisebb nagyobb dolgokkal, hanem mentálisan is.

Nagy örömömre ma már nem mindent egyedül csinálok, sokan csatlakoznak egy-egy jótékony akcióhoz, sőt, úgy tűnik a jó példa ragadós. Az események egy része Kaposváron és Somogy megyén is túlnyúlik. Több ezer textilszív indult útjára és érkezett meg országos szinten a covid kezdete óta olyan helyekre, ahol úgy éreztem szükség van némi bátorításra, szeretetre, kitartásra, erőre. Az akció most is folyik, nem csak jeles napokon. Több száz maszk készült a varrógépemmel a város lakóinak.

A közösséget összefogva, ingyen kabátokat lehet elvinni a kapum elől. A "szeretet fogas" a tél időszakokban működik. Úgy tapasztaltuk, nagy segítség, nem csak a mélyszegénységben élők számára. A saját erőből indított Mini könyvtárhoz olyan mennyiségű felajánlás érkezett, hogy valódi könyvtárrá fejleszthetjük.

Időről - időre textiljátékokat készítek és ”felejtek” Kaposvár játszóterein. Nem áll messze tőlem az önkéntes játszótéri fűnyírás sem, talán ez az egyetlen, ahol még várom a követőket ;-) A „Vigyél egy termosz meleg teát az osztálytermekbe” kezdeményezés is elindított embereket, ráadásul ehhez csatlakozni nem pénzkérdés.

Folyamatosan megmozgatom a lakóközösségem a rászorulók megsegítésére. A Borostyán Anyaotthonba rendszeresen adományt gyűjtünk. Jelentkeztem Önkéntes Beteglátógatónak a Kaposi Mór Oktató Kórházba. A helyi rendezvényeken felajánlóként és szervezőként is jelen vagyok. Büszke vagyok arra, hogy egyre több embert inspirálok, hogy csatlakoznak helyi és országos szinten is. Egy belső erő mindig új ötletekre sarkall.

A legbüszkébb a "Tündér Keresztanyu" megszólításomra vagyok. Egy kaposvári óvoda támogatásáért a gyerekek így neveztek el és azóta közösen csodákat tudtunk létrehozni.

Család

Egy régi vágású családból származom, ahol a lánygyermek nem túl nagy érték, pláne két fiú mellett. Talán nem meglepő, hogy az otthonról hozott minták alapján az első házasságomban hagytam magam elnyomni.

Kisfiam születését követően az érzelmi elnyomásból felfejlődtünk a bántalmazásig. Ez volt az a pont, amikor valamiféle erőt kaptam. Ma sem tudom pontosan megfogalmazni, de akkor már ott volt a gyermekem is, akit féltettem, így végre kiálltam magamért és elköltöztem.

A kálváriánk sora itt még koránt sem ért véget, mert a szüleimhez visszaköltözve tőlük támogatást továbbra sem kaptam. Inkább csak megtűrt személyként kezeltek. Biztosan hallottátok már azokat a mondatokat, hogy egy nőnek tűrni kell, mindent elnézni, és ha elvertek, arról csak te tehetsz. Elválni szégyen vagy égbekiáltó bűn. 

Életem 10 éve vett hatalmas fordulatot, amikor megismertem, jelenlegi férjemet Dr. Kálmán Zsoltot, aki a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányságon dolgozik. A szerelme hozott Kaposvárra. Az első találkozásunk után éreztem, hogy ő a másik felem. Mindketten túl voltunk egy váláson és a lelki sebeink ellenére mégis bátrak voltunk, hogy mertünk adni egy új esélyt a szerelemnek: az idő pedig minket igazolt. Bálint 15 éves, fantasztikus kamasz. Bátor, nyílt és szókimondó. Ugyan az első házasságomból született, Zsolt saját fiaként neveli, szereti őt.  Büszkén mondhatom, hogy két szuper pasi van az életemben, akik mindenben támogatnak és segítenek nekem. Jó csapat vagyunk.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

A feladataim és elképzeléseim igyekszem a családi élet mellett, azzal összhangban, a lehető legnagyobb egyensúlyban megoldani. Hálás vagyok, hogy megértenek engem és átérzik, hogy ez mennyire sok örömet okoz nekem.

Több alkalommal is bevontam a családom a segítői munkáimba. Férjem lelkesen segített a Mini könyvtár barkácsolásában, Bálinttal pedig sétáink során gyűjtjük az alapanyagokat a természetből a Halottak napi ingyen koszorúkhoz, karácsonyi díszekhez. Egy kamasztól ez különösen nagy dolog.

A szeretetet - mi, kisemberek - apró dolgokkal is tudjuk közvetíteni mások felé. Kis gesztusokkal is óriásit lehet formálni a világon és most különösen fontos, hogy higgyenek, bízzanak az emberek egymásban és a jóban. Abban hiszek, hogy példamutatással tudom igazán nevelni őt. Remélem egy nap én leszek az ő példaképe.

SZAVAZZ AZ ÉV NŐI PÉLDAKÉPÉRE ITT!

Az „Év női példaképe” pályázattal olyan Somogy vármegyei nőket szeretnénk bemutatni és elismerni, akik a munkában és a családi életben is ügyesen megállják a helyüket és elmondják: ők hogyan csinálják!

A zsűri az összes benyújtott pályázatból tízet juttatott a döntőbe, a döntősökre szavazni február 25-től március 3-ig lehet. A szavazó közönség dönti el, hogy ki lesz 2023-ban az Év Női Példaképe Somogy vármegyében.

Egy szavazó 24 óránként 1 szavazatot adhat le.

Eredményhirdetés és díjátadó: 2023. március 8-án, Nőnapon.

Díjak:

Fődíj: Az Év Női Példaképe Somogy vármegyében pályázat 2023. évi nyertesének díja:

További díjak:

Az ünnepélyes díjátadóra a virágokat a Skandi virág-ajándék édesség biztosítja. A virágokat a hölgyeknek átadja: Dr. Pintér Rómeó, Kaposvár Megyei Jogú Város alpolgármestere. 

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére