Jelenlegi hely

Antalné Béládi Ildikó az "Év női példaképe Somogy vármegyében 2023" pályázat döntőse

KATTINTS IDE A SZAVAZÁSHOZ!

Foglalkozás, szakmai sikerek

Logisztikusként dolgozom főállásban, mellette pedig mellékállásban mentes cukrászként tevékenykedek saját kis műhelyemben, Balatonszemesen a Béládi cukrász műhelyben. Állandó beszállítója vagyok két kaposvári cukrászdának, valamint a nyári szezonban szinte egész Szemest lefedem mentes süteményekkel.

Legnagyobb szakmai sikerem az állandó elismerés a mindenmentes tortáim miatt, amely egyben a hobbim is. Rendszeresen hívnak rendezvényekre, gasztro fesztiválokra.

Az egész vállalkozás úgy indult, hogy 5 éve kezdtem glutén, tej és cukormentesen étkezni alapbetegésem miatt ( SLE-Lupus), ami miatt sokat javult az állapotom. Mikor első gyermekünket örökbefogadtuk, kislányomnál tej és fruktóz intolerancia derült ki. A születésnapi torta nem kis fejtörést okozott. Kikísérleteztem, hogyan lehet finom és mégis az étrendünkbe beilleszthető tortákat készíteni, majd ez egyre jobban és jobban ment. Annyira belejöttem, hogy úgy éreztem, mindenképpen el kell végeznem egy cukrász képzést. Sőt, ebből vállalkozást kell csinálnom. Mindenki támogatott.  

Mára már nem csak hobbi, hanem egy szerelemprojekt is, melyet a férjemmel ketten csinálunk.

Család

10 éve vagyok házas, Balatonőszödön élek. 3 gyermekünk van, akiket örökbe fogadtunk, a már említett autoimmun betegségem miatt. A betegségem 7 éve derült ki (erős izületi fájdalmakkal, belső szervi problémákkal is jár). Sokszor voltam kórházban, rengeteg gyógyszert és kezelést kipróbáltunk mire olyan állapotba kerültem, hogy végre megpróbálhatjuk a babaprojektet, addigra már elhatároztunk, hogy örökbe fogadunk. Igaz sokan szülnek Lupus mellett, de annyi fájdalmon és keserűségen mentem keresztül, hogy nem akartam semmit kockáztatni. 1,5 év vivódás után jutottam el idáig.

Férjem már régebb óta pedzegette az örökbefogadás gondolatát, de én sokaig nem tudtam elfogadni. Majd jött egy Istentől jövő hang, hogy ez az én( mi) utunk, és ezt azóta is úgy érzem tökéletesen így van.

Lombikban azért nem gondolkoztunk, mert az amúgy is hormonháztartással küzdő embernél, nem éreztem, hogy még rá kéne ezt tenni.. plusz úgy éreztem, hogy ha valamit Isten mond, és ő mást/máshogy tervez a mi életünkben, akkor nem akarom az Ő akaratát megerőszakolni. 

Nagyobbik lányunk 5 éves (3 éve van velünk), kisfiúnk 2,5 éves (2 éve) a kisebbik lányunk most töltött az 1-et (ő 4 hónapja a családunk része).
Hobbink a szabadban lenni,  mivel a Balatonon élünk, sokat járunk le a partra tavasztól őszig.
 

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

Legnagyobb kihívás számomra, hogy össze logisztikázzam a gyerekeket és a munkát/ munkákat. Természetesen a férjem rettentően sokat segít, igazi társai vagyunk egymásnak. Együtt sütünk, neveljük-gondozzuk a gyermekeinket.

Saját munkáinkat pedig mindig összeegyeztetjük, kinek, mikor, hova kell mennie. Ami azt illeti sokszor nem egyszerű, mivel a betegség sokszor ledönt a lábamról, hatalmas segítség nekem Ő. Ez nem azt jelenti, hogy tökéletes minden, sőt, rengeteg hullámvölgyünk van, de mindig felül tudunk kerekedni, mert Isten az igazi támaszunk!

SZAVAZZ AZ ÉV NŐI PÉLDAKÉPÉRE ITT!

Az „Év női példaképe” pályázattal olyan Somogy vármegyei nőket szeretnénk bemutatni és elismerni, akik a munkában és a családi életben is ügyesen megállják a helyüket és elmondják: ők hogyan csinálják!

A zsűri az összes benyújtott pályázatból tízet juttatott a döntőbe, a döntősökre szavazni február 25-től március 3-ig lehet. A szavazó közönség dönti el, hogy ki lesz 2023-ban az Év Női Példaképe Somogy vármegyében.

Egy szavazó 24 óránként 1 szavazatot adhat le.

Eredményhirdetés és díjátadó: 2023. március 8-án, Nőnapon.

Díjak:

Fődíj: Az Év Női Példaképe Somogy vármegyében pályázat 2023. évi nyertesének díja:

További díjak:

Az ünnepélyes díjátadóra a virágokat a Skandi virág-ajándék édesség biztosítja. A virágokat a hölgyeknek átadja: Dr. Pintér Rómeó, Kaposvár Megyei Jogú Város alpolgármestere. 

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére