Jelenlegi hely

Harasztia Judit az "Év női példaképe Somogy vármegyében 2023" pályázat döntőse

KATTINTS IDE A SZAVAZÁSHOZ!

Foglalkozás, szakmai sikerek

A szakmámat tekintve pedagógus vagyok. Jelenleg a Biztos Kezdet Gyerekházat vezetem, ahol 3 év alatti gyermekeket nevelő, hátrányos helyzetű családoknak nyújtunk komplex szolgáltatásokat.

A kislányom 8 hónapos kora óta dolgozom itt, amivel egy új intézménytípust hoztunk létre a településen. A dolog pikantériája, hogy a lányom születéskor halmozottan sérült, így nem kis logisztika minden fejlesztést a napi munkával összeegyeztetni.

Mellette fél állásban magyart tanítok a helyi gimnáziumban, ahol a magyar nyelv és irodalom szeretete mellett a pozitív életszemléletemet is szeretném átadni.

Család

A családom 5 fős, 3 gyermekem és a férjemmel mi ketten alkotjuk.

A nagyfiam tehetséges harsonás, idén felvételizik a Művészeti Szakközépbe, emellett számos versenyre jár, kitűnő tanuló. A lányom a skála másik vége. 5 éve a mindennapjaink része a folyamatos fejlesztés, ezért sokat kell utazunk, mert helyben kevés dolog van. Jelenleg Barcsról Kaposvárra hordjuk naponta óvodába. A kisebb fiam most elsős, így ez is extra kihívás.

A férjem vezető beosztásban dolgozik, nagyszülőkre nem számíthatunk, így a 3 gyerekkel járó folyamatos kihívásokat ketten oldjuk meg.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

A legnagyobb kihívás az idő. A minőségi idő ráfordítása mindegyik családtagomra és persze magamra is. Emiatt én reggel 5.45-re járok heti kétszer konditerembe, hogy a családtól minél kevesebb időt vegyek el.

Igyekszem mindegyik családtagommal kettesben is programot szervezni és lehetőség szerint a gyerekek minden versenyén, szereplésén ott lenni.

Sokszor ez nagyon nehéz, de megéri...hiszen ők most kicsik és most van rám szükségük, majd pihenek akkor, ha kirepültek :)

SZAVAZZ AZ ÉV NŐI PÉLDAKÉPÉRE ITT!

Az „Év női példaképe” pályázattal olyan Somogy vármegyei nőket szeretnénk bemutatni és elismerni, akik a munkában és a családi életben is ügyesen megállják a helyüket és elmondják: ők hogyan csinálják!

A zsűri az összes benyújtott pályázatból tízet juttatott a döntőbe, a döntősökre szavazni február 25-től március 3-ig lehet. A szavazó közönség dönti el, hogy ki lesz 2023-ban az Év Női Példaképe Somogy vármegyében.

Egy szavazó 24 óránként 1 szavazatot adhat le.

Eredményhirdetés és díjátadó: 2023. március 8-án, Nőnapon.

Díjak:

Fődíj: Az Év Női Példaképe Somogy vármegyében pályázat 2023. évi nyertesének díja:

További díjak:

Az ünnepélyes díjátadóra a virágokat a Skandi virág-ajándék édesség biztosítja. A virágokat a hölgyeknek átadja: Dr. Pintér Rómeó, Kaposvár Megyei Jogú Város alpolgármestere. 

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére