Jelenlegi hely

Kirándulj a családdal ősszel is!

A tavaszi és a nyári napok szinte hívják magukkal az embert a szabadtéri programokra. A hosszú hűvös és csapadékos időszak után jólesik a melengető napsütés, a madárcsicsergés, a zöldellő növények, nyíló virágok látványa. Nem véletlen, hogy az állatkertek, vadasparkok, játszóterek, kalandparkok és egyéb szabadtéri létesítmények forgalma ilyenkor van a csúcson.

De élményekre a szürkébb hónapokban is szükség van – kár lenne csak azért otthon ülni, mert már változékonyabb az időjárás! Bizonyos szempontból kifejezetten jó ősszel is szabadtéren mászkálni.

Összeszedtük a legfőbb előnyöket!

  • Nincs kánikula. Bár nyáron szép az idő, a melegből olykor már egy kicsit sok. 35 fokban leginkább egy medencébe vagy bármilyen vízbe vágyik az ember, nem pedig arra, hogy valahol kiránduljon, a felforrósodott játszótéri játékok közt futkosson. Ősszel a hőmérséklet pont ideális kiránduláshoz – igaz, eskőkabátra talán szükség lehet, de ezt gond nélkül be lehet szerezni az Alza oldalán, és már indulhattok is!
  • Nincs tömeg. Mivel mindenki jó időben akar menni, tavasszal és nyáron jellemzően tömeg van a népszerűbb helyeken, pláne a hétvégi időpontokban. Ha egy kicsit kevésbé kellemes időszakban mentek, azt az előnyt biztosan megtapasztalhatjátok, hogy nem lesz irgalmatlanul nagy tömeg még a legnépszerűbb állatkertekben sem!
  • Teljesen más élményt, hangulatot tapasztalhatsz meg. Máshogy érzed magad valahol, ha fulladozol a melegtől és tűz a nap, és máshogy, ha kellemesen hűvös van. És nem csak te leszel ezzel így: az állatkerti állatok például lényegesen élénkebbek, ha épp nincs nagyon melegük, többet láthattok belőlük, de a mászókázásban, csúszdázásban se melegszenek ki annyira a gyerekek, mint nyáron – nem mellesleg nem kell a déli nap elől sem hazamenekülni!
  • Másfajta tevékenységeket mutathatsz meg. A vízpart nem csak nyáron jó hely. Ősszel lehet a folyóba kavicsot dobálni, taníthatod a tónál kacsázni a gyerekeket, építhettek kis fa tutajokat, amiket lehet úsztatni. Millió lehetőség van még a pancsoláson kívül, ami nyáron eszetekbe sem jut, mert csak élvezitek a hűvös vizet.

Ne fásuljatok be a hűvösebb évszakokban sem, élvezzétek a kinti programokat ilyenkor is!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére