Jelenlegi hely

Interaktív játékokkal garantált a gyermek fejlődése

Az interaktív szó jelentése, hogy megköveteli a részvételt, azaz kétirányú párbeszéden alapul, ennél fogva kitalálható, mi az interaktív játékok legnagyobb előnye. Ha a gyermek ezeket használja, szórakozva tanulhat meg fontos és hasznos dolgokat.

Játszani öröm, a gyermekkor egyik legcsodásabb időtöltése. A szülő számára a játék azonban felelősség is, hiszen a gyermek foglalkozhat értelmetlen dolgokkal, amelyekből semmi haszna nincs, de eltöltheti az időt olyan tevékenységekkel is, amelyekkel fejlődik, tanul. Mindezt úgy, hogy a játékélményből semmit nem kell feláldozni. Ilyen előnyöket ígérnek az Alza kínálatában található interaktív játékok.

Mi tartozik az interaktív játékok közé?

Bármilyen szokatlan, léteznek már kifejezetten a gyermekek részére kitalált robotok, amelyek segítenek felkészülni a digitális világunkra. Egy olyan országban, ahol a legnépszerűbb szakmák között évek óta az élmezőnyben foglal helyet az informatikus, számítástechnikai szakember, programozó, elképesztően hasznos az ilyen irányú alapképzettség.

Az interaktív digitális játékok pedig igazán sokrétűek. Nem elrugaszkodott áron be lehet már szerezni olyan drónokat, amelyeket a gyermek irányíthat, ezzel akár fényképezni, filmeket készíteni is megtanulhat. Egy ilyen impulzus könnyedén a filmművészet irányába mozdíthatja el egy helyét kereső kamaszt.

Hasznos képességeket fejlesztenek

Az interaktív oktató játékok és játékkonzolok nem azok a felesleges eszközök, amelyek miatt csak bámulja a képernyőt egy gyermek. Ezek hasznos készségeket fejlesztenek, olyan helyzetek elé támasztják a kicsiket, amelyekkel biztosan találkoznak majd a felnőtté válásuk során. Ezt a célt szolgálhatja egy okosóra vagy tablet, illetve a gyermekrádió, amelyek szuperül beépíthetők a szabadtéri játékok kiegészítőjének is.

Az interaktív játékok növelik a gyermek tájékozottságát, kreativitását, logikai gondolkodását, kiemelhetik a legerősebb képességét. Minden életkorhoz választható erre tökéletesen alkalmas megoldás, amely garantáltan a gyermek kedvence lesz.

A fotó forrása:

goodmoments / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére