Jelenlegi hely

Balatonlelle - Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Cím: 8638 Balatonlelle, Petőfi utca 1.
Telefon: 85/ 351722
E-mail: iskola@balatonlelle.hu
Web: iskola.balatonlelle.hu
OM azonosító: 033998

Intézményvezető: Miseta Zoltán

Fenntartó: Siófoki Tankerületi Központ

Az iskolai oktatás l72O-ban kezdődött Lellén. A tanítás az iskolamester saját lakásán zajlott. Az első iskolaépület leégett. Hosszú évtizedek után 1895-ben építették meg a 2 tantermes iskolát, majd a kommün alatt 3 tantermessé bővítették. Itt folyt a tanítás 1938-ig, amíg a község a jelenleg is meglévő emeletes iskolát fel nem építette. 194l-42-ben megkezdődött a 8 osztályos népiskola kialakítása.
1948-ban megtörtént az iskola államosítása. Ebben az évben a romos Jankovich – kastélyban 3 szükségtantermet hoztak létre. Ez az épület azóta is az iskolához tartozik. A felnőttoktatás az 1962/63-as tanévben kezdődött. Ekkor szervezték meg a dolgozók általános iskoláját, azt követően a fonyódi gimnázium kihelyezett tagozatát, mely l972-ig működött.
1969-ben hozták létre az önálló gondnokságot, ami az iskola, az óvoda és a napközi otthon gazdasági ügyeit jelenleg is intézi.
1971-ben szervezték meg iskolánkban a szaktanterem rendszerű oktatást – ami ma is működő szervezeti forma. 1974-től kisegítő iskola is működött, mely körzeti feladatokat is ellátott.
1979-től a tanulói létszám emelkedése miatt szükségessé vált a tantermek számának gyarapítása, ezért a Szövetség utca 27. Szám alatt 5 tantermet és kettő, a politechnikai oktatáshoz szükséges tantermet alakítottak ki. Jelenleg ebben az épületben folyik a zeneoktatás.
1984-ben elkészült a 41x2O méteres sportcsarnok.
1993-ban az önkormányzat a település régi jogos igényét figyelembe véve új, korszerű iskolaszárnyat építtetett a meglévő, emeletes épülethez kapcsolva. Ezzel lehetőség nyílt a korszerűbb oktatásra újabb szaktantermek kialakításával: nyelvi labor, számítástechnika terem, tankonyha, valamint csoportbontásra.

Iskolai szakkörök, szabadidős tevékenységek, sportolási lehetőségek:
atlétika, kézilabda, labdarúgás, kosárlabda
elsősegélynyújtó szakkör:

Tanulóink számára elérhető sportolási lehetőségek:
karate, ökölvívás, úszás
Az úszás oktatása mellett, futó edzések és kirándulások is megszervezésre kerülnek.
labdarúgás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Ugrás az oldal tetejére