Jelenlegi hely

Csillagfény család

Beküldő lakhelye: Fejér megye

Pályázat tartalma: szöveges válasz az első két kérdésre, saját fotó

Mi okoz számodra legnagyobb örömöt a gyermekeiddel kapcsolatban?

Látni, ahogy fejlődnek.

Apuka : Legnagyobb öröm számomra,amikor látom megtérülni, a gyermekemnél a befektetett energiámat. pl. naponta , hosszú hetekig gyakoroltuk, hogy az arcába csorgattam a 4 hónapos kislányomnak a vizet,munkás volt és félelmetes, hogy megfullad. Ezzel a napi feladattal készültünk a babausziba. Majd napról-napra láttam, hogy a munkám gyümölcse megtérült,amikor először lemerült az 5 hónapos kislányom a víz alá majd úszott és majd 10 hónaposan vízicsúszdázott...Nagy öröm látni a fejlődését, nagyon büszke vagyok rá. Boldog vagyok, amikor hazaérek és jön felém, szeretettel, ez ad erőt a mindennapokban. Szeretem a családom, szeretnék minél jobb gyerekkort a kislányomnak adni. Anya : Nekem a legfontosabb a szeretet. Van egy 24 éves lányom és egy 11 hónapos. 
A nagynál átéltem nehéz pillanatokat, de büszke vagyok rá, hogy végül megtaláltuk egymást szeretettel. Talán megtanultam elfogadni, figyelni rá. A legboldogabb akkor vagyok, amikor látom őket fejlődni,amikor megteszik az első lépéseket , elesik, de újra feláll és elindul, elképesztő erő van bennük. Tanulhatok a tőlük. A nagy az életben , a kicsi az alapokban mutatja a fejlődést.
Nagyon büszke vagyok arra , hogy tud a kicsi úszni, a titka, hogy mennünk kell, csinálni kell a feladatokat és az eredmény mindig hatalmas ,látványos, csodálnivaló.
A nagy arra tanít, hogy tudjam elfogadni , hogy ő gondolhatja másképp, csinálhatja másképp, akkor is szeretjük egymást.

Mi a legnehezebb számodra a gyermeknevelésben?

A hiszti, dac, ellenállás, feleselés kezelése.

A nagynál a legnagyobb probléma az őszinteség hiánya volt.
Sokat feleselt , dacolt, és gyűlölködött. Kihasználta, megrövidítette embertársait.
Számomra kezelhetetlen volt. Ebben az hozta változást, hogy ő is szülővé vált azóta fordul felém vissza és lett őszinte és elfogadja a segítségem. Sajnálom, hogy nem tudtam az ő gyerekkorában olyan módszert,amivel könnyebbé tehettük volna a kapcsolatunkat, mert mindketten sokat szenvedtünk.
A 11 hónapos babámnál a legnehezebb a hiszti ,erőszakosságának kezelése.
pl. minden tisztázáskor és öltözködéskor üvölt, menekülne, kapálózik, ellenkezik, visít.
Szeretném, hogy megtegye,amit kérek pl. nyugodt, játékos öltözés.

Miért szeretnél részt venni a szülői kommunikációs tréningen?

Apa: Szeretném megtalálni az egyensúlyt a gyermekemmel. Szeretnék jó apa lenni.
Anya: Szeretnék a kicsinek boldog gyerekkort. Szeretném, hogy megérthessem , igazán megismerhessem. Szeretnék erőt meríteni a mindennapokhoz, hogy legyen olyan eszköztáram, amivel tudom kezelni a nehéz helyzeteket és tudjak rá igazán odafigyelni. Ő olyan, akin nem hat a szigor, a szabály, a kérés. Szeretnék úgy megváltozni, olyant tanulni,hogy a gyerekem életében partner lehessek. Őszinte, szeretetteljes kapcsolatot szeretnék vele felépíteni,amiből táplálkozhat egész életében. A nagylányom már maga is gyermekeket nevel, 2 hónapos és 3 éves unokáim vannak. Szeretnék a nagylányomnak segíteni, szeretném őt megérteni, lélekben támogatni és a kezelhetetlen fiával megtalálni a hangot-összhangot. Ami pedig hab a tortán, hogy remélem, ezt a módszert tudom sikerrel használni a családomnál, a nehezen kommunikáló szülőknél, testvérnél, férjnél... minden életterületen.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Gyorsan elkészíthető, finom, egészséges házi készítésű nassolnivalók zabpehelyből. Íme a kedvenc receptjeim!
Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Szeretném megkönnyíteni az iskolakezdést a szülők részére. Ha a gyermek háromszori étkezést kap az iskolában, az anyukák nagy része, akkor is aggódik: „eszik-e eleget?” „szereti-e, amit bent kap?” „megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jut-e?” És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a mai gyermekek nagy része nem rajong az egészséges ételekért. Íme néhány hasznos tipp, hogy könnyebb legyen!
Ugrás az oldal tetejére