Jelenlegi hely

Patchwork család

Beküldő lakhelye: Jász-Nagykun-Szolnok megye

Pályázat tartalma: szöveges válasz az első két kérdésre, saját fotó

Mi okoz számodra legnagyobb örömöt a gyermekeiddel kapcsolatban?

Látni az örömüket, boldogságukat.

Számomra teljesen egyértelműnek tűnt sokáig az, hogy egy anya vagy egy apa feltétel nélkül szereti a gyermekét és a legjobbat akarja neki. Sajnos az elmúlt 2 évben több olyan esetet is megismertem, ahol a szülő eszközként használja fel gyermekét saját bosszújához. Talán pont ezek az esetek döbbentettek rá arra, hogy a gyermekem öröme, boldogsága mennyire kivételes dolog is lehet. Sajnos közvetlen közelről találkozom olyan gyerekekkel, akiknek minden mindegy, akik már nem vagy csak kevésbé hisznek a felnőttekben. Akik már nem állnak ki saját magukért, nem tudnak kérni, elfogadják azt, ami épp van. Ezért sokkal könnyebben viselem a lányom esetleges kitöréseit, hisztijeit, és sokkal jobban örülök annak, ha tényleg felhőtlenül boldognak látom őt. (És végtelenül boldoggá tenne, ha népes patchwork családunk többi gyermek-tagja is olyan örömmel élné az életét, mint ő)

Mi a legnehezebb számodra a gyermeknevelésben?

A hiszti, dac, ellenállás, feleselés kezelése.

Igaz, fentebb azt írtam, hogy könnyebb elviselnem a lányom hisztijeit, mégis ez az, ami a legnagyobb fejtörést okozza számomra. A kéréseimet általában előbb vagy utóbb teljesíti (és a párom gyerekei is), a szabályokat kiskora óta tudja és úgy gondolom megfelelően (nem bólogató Jánosként) engedelmes gyermek lett belőle. Sokat és sok mindenről beszél. Vitái a mostoha testvéreivel egyre csökkenek, mert annyira hiányoznak egymásnak, hogy amikor együtt lehetnek sokkal toleránsabbak egymással. (Igaz a párom gyermekei közötti vitákat nagyon nehéz kezelni, de talán nem is nehéz, inkább szomorú feladat ez, hiszen tudom az okokat). Szóval a hiszti, a feleselés az ami a legnagyobb problémát okozza. Ezt úgy gondolom egyrészt az iskolából, barátaitól hozza, másrészt pedig kiskamasszá vált, aki a határait feszegeti.

Miért szeretnél részt venni a szülői kommunikációs tréningen?

Mivel a testi fenyítést teljes mértékben elutasítom és a régimódi büntetéseknek sem vagyok híve, olyankor amikor a lányom hisztis, feleselős vagy dacos velem, sokszor tehetetlennek érzem magam. Ilyenkor bizony néha felemelem a hangom, vagy elküldöm a szobájába gondolkodni, de mindig lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem tudtam felnőttként kezelni a helyzetet és kihozott a sodromból az az emberke, akit a legjobban szeretek a világon.
Munkámból adódóan sokszor találkozom szülőkkel, akik kétségbe vannak esve gyermekük viselkedése miatt. Ilyenkor tudom, hogy elsősorban a szülőnek van segítségre szüksége. Pont ezért vagyok abban teljesen biztos, hogy a gyermekemmel való kapcsolatom javításához nekem kell magamon dolgoznom.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Ugrás az oldal tetejére