Jelenlegi hely

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 22.

Imádom a májust és azt, hogy ilyenkor sok időt lehet kint tölteni a kertben. Ki is mentem a kertbe, lefeküdtem a fűre és csak bámultam a felhőket. Zen a maximumon!!!

2020. május 10.

Reggel, mikor kinéztem az ablakon, kétszer is meg kellett nézzem az órán az időt

Már reggel fél 7-kor beragyogott a nap mindent.
Csodás jókedvem kerekedett.

De gyorsan visszazökkentett a valóságba a három lurkó.
Tegnap a szomszéd néni megkért, hogy hozzak neki a piacról palántákat, így felvettem a karantén-jelmezt: maszk, kesztyű és indultam is.
Nem kis meglepetésemre rengetegen voltak kint. Hatalmas választék volt mindenféle palántából. Kertbarátok mennyországa. Jól el is csábultam és így magamnak is vettem egy jó pár palántát.
Hazatérve be is ültettem őket.

Utána indult a hétvégi házimunka-kertimunka program.
Maradék felhasználásból viszont lassan tényleg baromi jó leszek!
Az elmúlt hetekben szinte alig végezte maradék étel a kukában!
Ma is gazdaságos-vendéglőst játszottam.
A tegnapi zöldséges csirkeragulevest leturmixoltam, felöntöttem tejszínnel és máris kész a zöldség krémleves, bele szárított kenyér kocka került.
Másodikként a hús mellé újra-köret volt.
A tegnapi krumplipürét összedolgoztam egy tojással és pici vajjal. Gombócokat formáztam belőle és olajban kisütöttem. Kész is lett a krumplifánk.
Úgy esett a nagy eset, hogy délután alkalmam volt semmit-se-csinálni legalább 20 percen keresztül.
Kimentem a kertbe, lefeküdtem a fűre és csak bámultam a felhőket. Zen a maximumon!!!
A mai nap zárásaként pedig egy pohár bor és egy film van betervezve édes kettesben! - ha a gyerekek is úgy akarják!

2020. május 11.

Imádom a májust és azt, hogy ilyenkor mennyi időt lehet kint tölteni a kertben.

Ha van mazochista-(karantén)-kerti-munka, akkor az a juharfa lehulló termesének az eltakarítása. Ez a pörögve hulló termés mindenhol ott van, szünet nélkül repked a kertünkben.

Ezeket a kis repülő átkokat összeseperni olyan, mint hóesésben havat lapátolni. Bár a hó megteszi azt a szívességet, hogy egy bizonyos idő után elolvad és eltűnik. Ezek a kis mocskok sajnos erre nem hajlandók. Ezért ilyentájt úgy néz ki az udvaruk (és az utca előttünk) mintha kötelező módon valaki minden négyzetcentimétert be akarna vonni barna kis konfettikkel.

Csak ma háromszor gereblyéztem, sepertem össze őket. De – most néztem ki az ablakon – olyan, mintha semmit se csináltam volna.
Igen, tudom, akkor minek szórakozok velük ennyit. Nos, ezek a kis drágaságok istenien beleveszik magukat a magaságyásba, az eper közé, a fűbe, a homokozóba, a járda kövei közé, a virágágyásba és még ki tudja hová. Ereszről, tetőről nem ejtek szót – azt az uram takarítja, legyen neki is öröme benne!

Holnapra lehűlést jósolnak és esőt. Amilyen az én formám, lehűlés lesz, eső nem. Pedig az nagyon kéne. A közeledő frontnak hála olyan mintha egész nap egy század katonaság gyakorlatozna a homlokom alatt. Isteni érzés. Gondolom nem vagyok egyedül.
Remélem a front nem – vagy csak alig – lesz befolyással a gyerek(ek) alvására, mert egy ilyen nap után, amit Sziszüphosz sem biztos, hogy átvállalt volna, rám fér(ne) a pihenés.

A következő hetekben (hónapokban?) igyekszem a saját tapasztalataimat, ötleteimet megosztani veletek, hogy mi hogyan éljük meg a be/elzártságot három gyerekkel.

Segítsünk egymásnak!

Szerző:  Pál Veronika
- Miskolcimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére