Jelenlegi hely

Mától hivatalosan is segítő vagyok!

Mától hivatalosan is segítő vagyok. Az Otthon Segítünk Alapítvány képzett önkéntese lettem. Nagyszerű dolog, de sokan még nem tudnak az Alapítványról. Az Otthon Segítünk egy szolgálat.

Mit tesz az Otthon Segítünk Szolgálat?

Kisgyermekes családoknak nyújt támaszt, segítséget – ingyenesen – önkéntesek által, akik igen felkészültek. Emberi találkozásokból születik. Van egy önálló személy, aki felajánlja az együttműködését. Van egy fogadó család, aki segítségre szorul – átmeneti időre. Az önkéntes pedig a nehéz időszakot türelmesen, megértően, megbízhatóan, sok-sok szeretettel vészeli át a családdal együtt. A cél: a szülők megerősítése a szülői szerepben, segít a problémákat megelőzni, mindezt nagy szeretettel és sok derűvel.

A szolgálat ereje abban van, hogy igen egyszerű, hiszen elfogadja a másik embert, ott áll a család mellett, de nem oldja meg a család problémáit. Ha hasonlítani kellene valamihez, olyan, mint „egy fiatal fa mellett egy karó”.

Ma már hivatalosan is a miskolci csapathoz tartozom. Mindig is célomnak és feladatomnak tartottam a mások segítését, de mióta nagymama vagyok, tudom, hogy a mai fiataloknak sokkal nehezebb az életük. A nagymamák nagyrészt még aktív dolgozók, az ő segítségükre még alig-alig számíthatnak a fiatalok, s zömében messze kerültek a szülői háztól.

Azt érzem, hogy nem vagyok felesleges, bár a nyugdíjazáskor megijedtem, hogy nincs tovább rám szükség. Most már tudom, hogy ott leszek, ahol szükség van rám. Hogy érzem magam? Fontos vagyok egy közösségben, nagyszerű emberekre találtam, s biztos vagyok benne, hogy tartalmasan fogom a jövőben is eltölteni a nyugdíjas napjaimat.

Hogy mikor tud a nyugdíjas másokon segíteni? Ha rendben van testileg-lelkileg, ha harmonikus, kiegyensúlyozott. A csapatban azt láttam, hogy mindannyian ilyenek. Ez nagyon jó dolog.

Forrás: Az Otthon Segítünk Alapítvány színes világa – az első 15 év kiadványból, Tóthné Gyulai Mária, miskolci önkéntes írása

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Ugrás az oldal tetejére