Jelenlegi hely

Csak tudnám, hogyan csinálják! - a bravúros időbeosztók nyomában

Nem vagyok irigy ember. Tényleg nem lehet rám azt mondani, hogy sóvárogva nézem más boldogságát, új ruháját, szép autóját, okos gyerekeit, azok jófej barátait és fényes szörű háziállatait. Nincs bennem sóvárgás. Talán, mert így 40 felé a saját életemben is megtapasztaltam, hogy mindennek ára van. Egyetlen dolgot irigylek el - na, jó, fogalmazzunk úgy, kérném kölcsön kipróbálásra - a bravúros időbeosztó nők time-management receptjét.

Olyannyira zavar, hogy nem jutok dűlőre ezzel a dologgal a saját életemben, hogy már elkezdtem komolyabban keresgélni a neten is a témában. 

Rögtön az első, ami szembejött, egy 10 pontos klassz lista, 10 egyszerű szabály, ami azt ígéri, hogy ha betartom, nekem is minden flottul megy majd. 

Ennyi? Ez komoly? És ezután jut idő férjre, gyerekre -  így együtt is és külön-külön is? - magamra, a munkámra, a hobbimra, a barátokra, a terveimre….?

Ez kell nekem! 

A lista áttanulmányozása után egyelőre a kommentjeimnél tartok...

1. Kezdd a napot minél korábban!

#Mármint mikor? Szombaton is? És mi az, hogy korán? Hétköznapokon 5:43-kor ébreszt először a telefonom, és 6:40-kor már egészen biztosan menetkész vagyok. Tehát ennél is korábban? Egy éjjeli bagoly típusnak? Ok, nem gond, átállok a pacsirta üzemmódra, ha ez kell. Tehát az este 10-es tornának lőttek, és a vasalásnak is másik időt kell találnom, ja, és szólni anyámnak, anyósomnak, barátnőimnek, minden rokonnak és barátnak, hogy 10-től mostantól szigorúan alszom, ne akarjon tőlem senki semmit, akkor se, ha ég a ház.

2. Tervezd meg a napodat, oszd fel a feladataidat sürgős-fontos-elintézendő kategóriák szerint, és haladj szisztematikusan!

#Na, ez már jobban hangzik, de most akkor a mai bevásárlás sürgős vagy fontos? Amíg ezt eldöntöm, gyorsan megválaszolok egy e-mailt.

3. Kérj segítséget!

#Ahá, ez lesz a titok az előző tipphez. Felhívom a férjemet, megkérem, vásároljon be. 

Ó, hogy miért nem lehet azt a telefont felvenni….?!

4. Az e-mailjeidet naponta csak kétszer nézd meg: reggel és este, napközben ne foglalkozz bejövő üzenetekkel!

#Ez most vicc, igaz? 

5. Ne halogass!

#Most mondja, hogy az e-maileket csak naponta kétszer nézzem! Akkor most mi van?  

6. Mondj nemet!

#Na, igen, helyben vagyunk. Friss vállalkozást üzemeltetek, szóval ez a munkában most nem annyira fog menni. Marad a családom és a barátaim.

Apropó: újra hívom a férjemet, mert ma NEM én fogom megvenni a vacsihoz valót!

7. Ha besokalltál, csinálj magadnak szabadidőt!

#Na, ez végre egy jó tipp, szoktam is.

Emlékeztető: megguglizni - Hogyan NE legyen lelkiismeretfurdalásod, ha meglógsz a családtól és/vagy munkából? 

8. Ne vegyél részt felesleges megbeszéléseken!

#Kérem? Aki ezt a pontot írta, az valószínűleg még életében nem dolgozott együtt más emberekkel.

9. Fordíts időt a pihenésre, a regenerálódásra!

#Na, ezt mindenki könnyen meg tudja tartani, kisgyerekkel a házban ennél mi sem egyszerűbb, nem igaz?

Most eszembe jut a kisfiam kedvenc poénkodás, mikor azt mondja "anya, én nem szeretlek!" Majd néz rám huncutul, kis hatásszünet, és rávágja: "fordított világ!" 

10. Nap végén gondold végig a következő napod, amit lehet előre készíts össze, és a másnapi feladataidat ütemezd be!

#Jha, kérem, ha ezt én nem csinálnám, el sem tudna indulni reggel a család. 
Egy tornacucc, egy judos zsák, két uzsonna, osztálypénz, ezt beviszem Katinak, a kabátot útközben beadjuk majd a megjavítlakba, a zöldséges mikor is nyit?, holnap mi vagyunk a gyümifelelősök, uh, a posta, de jó, hogy eszembe jut, hogy fogok beérni 9-re, azt még nem tudom...

Vági-Tóth Lilla

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére