Jelenlegi hely

Ha varrni tudsz, több legyet is üthetsz egy csapásra!

A varrás egy olyan különleges alkotótevékenység, mely során fel tudod használni a nagyi által gyűjtött anyagokat, cérnákat, cipzárakat, fonalakat, holmikat, ferdepántokat, gombokat is, vagy az elszakadt farmerjaidat, egyéb textileket.

 

Át tudsz alakítani egy-egy nem megfelelő méretű vagy formájú ruhát, kiegészítőt és új életre tudod kelteni azt.

De meg tudod hosszabbítani például a gyermeked ruháinak élettartamát, akár toldással, vagy bővítéssel, szűkítéssel. Az eredmény még jobb lesz, mint újkorában!

Mivel az anyag, amit vásárolsz egy új ruha, vagy kiegészítő varrásához jó minőségű és tetszetős mintájú lesz, valamint az általad kívánt méretre készíted el: fast fashion és egyéb silány minőségű tömegcikkből kevesebbet fogsz vásárolni.

Emiatt kevesebbet is tudnak majd legközelebb eladni belőle, hiszen minden vásárlással egy hasonló, új termék születéséhez adod a hívógombot.

Hiába veszel a turiból ruházatot  a multik helyett, sajnos ez nem igazi környezetbarát megoldás. Hiszen ezek a láncok szintén a fast fashion készleten maradt termékeiből állnak, csak át vannak csoportosítva és általában külföldről áramlanak be hozzánk. Ami pedig rajtuk marad, visszaáramlik oda, ahol készültek, sok-sok kilométert utazva.

Az igazi megoldás: ha kevesebb, de jó minőségű öltözékkel pakolod meg a gardróbodat, sok mindenhez és legfőképpen hozzád passzoló darabokból összeállítva, amiket akár te is megalkothatsz magadnak.

A varrásban csak akkor leszel hatékony, ha nem hagyod ki a varrógéped megismerését, és az alapvető technikák, szakmai fogások elsajátítását.

Mert így lesz a leghamarabb sikerélményed, és bosszankodás nélkül kapcsolódhatsz ki a hétköznapi rutinból, akár munka, vagy kisgyerek mellől.

A gyermekeink számára is fontos ez a - régen még általános iskolában a tanterv részeként tanított - alkotótevékenység, hiszen a kreativitás az élet minden területén hasznosítható.

Fejleszti a kitartást és az önértékelést, a kütyüzéssel szemben a kézimunkázás, kreatív tevékenységek, köztük a  kézi és gépi varrás nagyon hasznosak a gyerekek számára!

Drávainé Németh Eszter
a Csipetkék Varrósuli oktatója
- Pécsimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számáraBeküldési határidő: 2023. szeptember 15.Korcsoport: 6-14 év közötti gyerekek
Ugrás az oldal tetejére