Jelenlegi hely

Gyermekednek legyen mesés gyöngyélete!

Minden szülő szeretné, ha valóban „mesés gyöngyélete” lenne gyermekének. Ezen a kifejezésen mindenki mást ért… valószínűleg én is. ;) Most elmondom neked, hogy én mire is gondoltam:

Szeretnék röviden bemutatkozni: Hollenczerné Balogh Ilona vagyok, általános iskolában tanítok matematikát.  Kb. 20 éve ismerkedtem meg a gyöngyfűzéssel, és már nem csak szakköri foglalkozásokon, hanem a Mesés gyöngyök blogomon is oktatom a gyöngyfűzést kisgyerekes szülőknek.

A gyöngyfűzésnek kiemelkedő a képességfejlesztő hatása, és erre nagy szüksége van a mai gyerekeknek. A gyerekek többsége nagyon szeret alkotni, segítsd ebben! Eleinte veled együtt alkosson, később ez fokozatosan a gyermeked önálló tevékenysége lesz. Nagy esély van arra is, hogy hobbija lesz a gyöngyfűzés, amelynek nyugtató hatása sok stresszt vezethet le. A gyöngyfűzés nem csak lányok tevékenysége, a fiúk munkája is gyakran kiemelkedő. ;) Alkotás közben az évek alatt rengeteg sikerélményhez juthat az alkotó gyerkőc. Amennyiben alkotás közben elakadtok, akkor szívesen segítek az fb oldalaimon elérhető vagyok.

Ez a rész szólt a „gyöngyéletről”. ;)

Most pedig következik a „mesés” rész… Nagyon fontos, hogy a gyerekek minél korábban ismerkedjenek meg a számukra fontos tevékenységekkel.  De kicsi gyerekek még nem tudnak apró gyöngyöket megfogni, de szeretném, ha ők is nyitottak lennének majd a gyöngyfűzésre.

A kisebbeket mesékkel lehet elvarázsolni, így megszülettek a gyöngycsibés mesék, amelyben gyöngyből készült állatkák a szereplők. Ennek segítségével a kicsik is közelebb kerülnek a gyöngyhöz, bízva abban, hogy 6-8 éves korukban már szívesen fűznek is. ;)

A mese „lapozható” a Gyöngycsibék és barátaik blogomon: …A blogon egyre népszerűbbek lettek a mesék, és többen jelezték, hogy szívesen olvasnák mesekönyvben is. Sokat kutakodtam, hogy mik is a lehetőségeim, végül magánkiadásban jelentettem meg. Így se volt egyszerű, de sikerült, még ha csak kispéldányszámban is, de megjelent! Sőt, azóta a második kötet is…

Egyre több óvoda és iskola gyerkőcei ismerik a gyöngycsibés meséket. Olvassatok Ti is gyöngycsibés meséket és fűzzetek gyöngyöt gyermekeitekkel!

Legyen mesés gyöngyéletetek!

Hollenczerné Balogh Ilona, a Gyöngycsibés mesék írója

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére