Jelenlegi hely

Gyermekednek legyen mesés gyöngyélete!

Minden szülő szeretné, ha valóban „mesés gyöngyélete” lenne gyermekének. Ezen a kifejezésen mindenki mást ért… valószínűleg én is. ;) Most elmondom neked, hogy én mire is gondoltam:

Szeretnék röviden bemutatkozni: Hollenczerné Balogh Ilona vagyok, általános iskolában tanítok matematikát.  Kb. 20 éve ismerkedtem meg a gyöngyfűzéssel, és már nem csak szakköri foglalkozásokon, hanem a Mesés gyöngyök blogomon is oktatom a gyöngyfűzést kisgyerekes szülőknek.

A gyöngyfűzésnek kiemelkedő a képességfejlesztő hatása, és erre nagy szüksége van a mai gyerekeknek. A gyerekek többsége nagyon szeret alkotni, segítsd ebben! Eleinte veled együtt alkosson, később ez fokozatosan a gyermeked önálló tevékenysége lesz. Nagy esély van arra is, hogy hobbija lesz a gyöngyfűzés, amelynek nyugtató hatása sok stresszt vezethet le. A gyöngyfűzés nem csak lányok tevékenysége, a fiúk munkája is gyakran kiemelkedő. ;) Alkotás közben az évek alatt rengeteg sikerélményhez juthat az alkotó gyerkőc. Amennyiben alkotás közben elakadtok, akkor szívesen segítek az fb oldalaimon elérhető vagyok.

Ez a rész szólt a „gyöngyéletről”. ;)

Most pedig következik a „mesés” rész… Nagyon fontos, hogy a gyerekek minél korábban ismerkedjenek meg a számukra fontos tevékenységekkel.  De kicsi gyerekek még nem tudnak apró gyöngyöket megfogni, de szeretném, ha ők is nyitottak lennének majd a gyöngyfűzésre.

A kisebbeket mesékkel lehet elvarázsolni, így megszülettek a gyöngycsibés mesék, amelyben gyöngyből készült állatkák a szereplők. Ennek segítségével a kicsik is közelebb kerülnek a gyöngyhöz, bízva abban, hogy 6-8 éves korukban már szívesen fűznek is. ;)

A mese „lapozható” a Gyöngycsibék és barátaik blogomon: …A blogon egyre népszerűbbek lettek a mesék, és többen jelezték, hogy szívesen olvasnák mesekönyvben is. Sokat kutakodtam, hogy mik is a lehetőségeim, végül magánkiadásban jelentettem meg. Így se volt egyszerű, de sikerült, még ha csak kispéldányszámban is, de megjelent! Sőt, azóta a második kötet is…

Egyre több óvoda és iskola gyerkőcei ismerik a gyöngycsibés meséket. Olvassatok Ti is gyöngycsibés meséket és fűzzetek gyöngyöt gyermekeitekkel!

Legyen mesés gyöngyéletetek!

Hollenczerné Balogh Ilona, a Gyöngycsibés mesék írója

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére