Jelenlegi hely

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Nagyon sok helyen szerte az országba egyre szebb karácsonyi díszkivilágításokkal, izgalmas vásárokkal találkozunk. Akad néhány hely és esemény, ami kiemelkedik ezek közül. Az ötletek, kínálatuk, a helyszín vagy maga a dekoráció teszi egyedivé ezeket. Érdemes a decemberi programok közé beilleszteni egyet-egyet belőlük.

Adventi Kölyöknapok a Nemzeti Színházban

Adventi kölyöknapok a kisgyermekes családoknak november 28., december 5., 12. és 19-a vasárnapokon 10 órától 13 óráig.  A kézműves foglalkozások mellett, hétről - hétre más, ünnepre hangoló előadások, koncertek és hagyományos betlehemi műsorok várják az érdeklődőket. Minden vasárnap a Színház különböző játéktereiben kerül sor a következő adventi gyertya meggyújtására.

Forrás

A programok ingyenesek, a részletes leírásban feltűntetett helyre kérjük regisztráljanak.

Szentendrei fények

A Szentendrei Kulturális Központ idén is megszervezi az "Advent Szentendrén" programsorozatot és ünnepi díszbe öltözteti a várost 2021. november 27-től 2022. január 10-ig. 

A központi helyszín a Fő tér, ahol a város hatalmas karácsonyfája mellett az adventi koszorú, betlehem és világító hógömbök is helyet kapnak. Adventi vásár a sétálóutcában, szabad- és beltéri rendezvények, művészeti és kulturális programok, kiállítások is várják a látogatókat az öt hét alatt. Nem maradhat el a már hagyománnyá vált városi gyertyagyújtás sem, amit ünnepi műsor és fényfestés kísér.

A részletes programokat ITT találod.

Forrás

Adventi Ablaknaptár

A "világító adventi kalendárium" játékot Solymáron 2016 óta játszák. Másoknak is megtetszett, átvették és rohamléptekkel terjed, a Facebook csoportjaiban szerveződnek már az idei jelentkezők.

A játék lényege ugyanaz, mint az adventi naptárnál csokival. December elsejétől minden nap másnak a kidíszített ablaka van feldíszítve, kivilágítva, benne a szintén világító aznapi számmal. Az ablakdíszítők között a napokat sorsolás útján osztjuk ki. Így karácsonyhoz közeledve egyre több ablak világít, végül pedig Szenteste egyszerre világít már az összes ablak. Hogy melyik nap, hol található a sorszámmal ellátott kidíszített világító ablak az meglepetés, mert azt a vadászoknak, a faluban sétálva kell megkeresniük, ezzel azt az ablakot „kinyitniuk”, lefényképezni és feltölteni a képet a település csoportjába.

Az Adventi Ablaknaptár csoportot ITT találod.

Forrás

XX. Adventi Kastélynapok a Gödöllői Királyi Kastélyban

„…hogy az Ünnep teljes legyen…”

2021. december 18-19. között újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Immáron 20. alkalommal, színes családi programokkal és gazdag látnivalóval várunk minden kedves látogatót!
A királyi család az 1870-es években a legkisebb gyermek, Mária Valéria kedvéért szívesen töltötte a karácsonyt Gödöllőn. Kicsik és nagyok gyermekelőadásokat láthatnak, koncerteket hallgathatnak, valamint ajándéktárgyakat és karácsonyi dekorációkat készíthetnek a gyermekfoglalkoztatóban. Minden korosztályt gazdag kínálattal vár a kézművesek és iparművészek karácsonyi vására.

Az esemény részleteit ITT nézheted meg.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Az ország egyik legnagyobb temploma előtti tér csodálatos helyszín az adventi programokhoz. A tavalyi elmaradt ugyan, de idén komoly biztonsági előírások mellett megrendezik. Programokból: “Advent Anno” fotókiállítás; vásár; gasztronómiai kalandok; fényfestés; korcsolya, selfipont és persze gyertyagyújtás közösen.

Az aktualitásokért KLIKK ide.

Forrás

Debreceni Fények

Több, mint 200 ezer fényforrás díszíti majd idén is Debrecen belvárosát. Az egyik legszebben kivilágított városban igazán élmény az adventi séta. A Piac utcai árusok és illatos ital-ételkínálata mellett a különlegességeket sem lehet kihagyni. A 18 méter magas karácsonyfa mellett hagyományosan rénszarvasszán áll, de itt van az ingyenes korcsolyapálya, a kisvonat, a Debrecen Eye, selfipont, Jégfa. A hatalmas karácsonyi díszgömbbe akár tizen is beférnek. Számtalan apró meglepetést kínál a rendezvénysorozat, a részleteket ITT találod.

Tavalyi képes beszámolónkat a Debreceni Adventi fények közötti sétáról pedig ITT olvashatod.

Kecskemét - Téli Fényünnep és Csodaország Kecskeméten

Idén egy olyan, minden elemében megújuló téli fesztivál veszi kezdetét, mely nem ok nélkül kapta a Téli Fényünnep és Csodaország nevet. Fényárban úszik majd a Hírös Agóra, a Deák tér és a Főtér egyaránt, olyan kültéri gazdag, sokszor meghökkentő és minőségi programkínálattal lepjük meg idén a kecskemétieket és az ide látogatókat, melyre korábban nem volt példa. Óriáskerék, jégszobrász, fényfestés, koncertek, hancúrplacc a kicsiknek, kreatív vasárnapok a családoknak, karácsonyi vásár és persze a Mikulás házát is megépítjük. Teljes programot ITT találjátok!


Fotó: Gyenes Kata

Kaposvári Advent

Mint minden évben a Kossuth tér a központi helyszín. Betlehemi jászol, Karácsonyfa, Pajtaszínház - folyamatos fellépőkkel, adventi vásár, kürtőskalács és forraltbor illat, hangulatos karácsonyi háttérzene. Ami idén újdonság, hogy az Európa parknál felállítottak egy fénygömböt, a Kossuth téren pedig korcsolyapálya várja a csúszkálni vágyókat. Teljes programot ITT találjátok!


Fotó: Kaposvár Facebook oldala

X. Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár

Megújul a pécsi advent! Egy hároméves fejlesztési terv első állomása lesz az idei Adventi Kézműves és Mesevásár Pécsett. Új programokkal, új helyszínekkel, új partnerekkel vág bele Pécs az adventi rendezvénysorozatának újraélesztésébe.
Az adventi vásáron 21 gasztronómiai és 32 kézműves kitelepülő termékeiből válogathatunk.
Minden pénteken, szombaton és vasárnap színpadi programok segítenek az ünnepre hangolódásban. Teljes programot ITT találjátok!

Forrás

Adventi programok a Ráth György-villában

Az Iparművészeti Múzeum hagyományos adventi programjának idei helyszíne a Ráth György-villa.

Az idei adventben különleges hangulatot varázsolunk a Ráth György-villa enteriőrjeibe! A négy ünnepi vasárnapon egy-egy gyertya meggyújtásával, zenés műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal és tárlatvezetéses programokkal várjuk látogatóinkat. Kortárs iparművészek pedig kifejezetten erre az alkalomra készítenek majd ünnepi installációkat a szecesszió jegyében, ezeket A mi szecessziónk kiállításban lehet majd felfedezni.

Forrás

A részletes programok ITT megtekinthetőek.

Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Tavaly a járvány miatt nem épült meg, de idén szerencsére újra megtekinthető. Minden nap 9 - 17 óra között vár Charlie, a Gólya,

a Vörsi Betlehem, a Szent Márton Templom, az adventi vásár, a betlehemi pásztorjátékok, a kültéri betlehem.

Forrás

Részletes beszámolónkat ITT olvashatod a Vörsi Betlehemről.

Déryné Program adventi kalendárium

Nem mindenki teheti meg, hogy körbesétál az adventi hangulatú vásárokban. A Déryné Társulat előadásában minden hétköznap 19 órakor a Facebook oldalukon követhető az Adventi Kalendárium "ablaknyitása" egy-egy különleges produkcióval!

Forrás

Téli fesztivál Győrben

A győri Városháza csodálatos épülete egyedülálló háttér a téren zajló karácsonyi programokhoz. A

Széchenyi téren felállított mindenki karácsonyfája, az adventi koszorú, a Betlehem és az ünnepi fényfestés új köntösben a bencés templom és rendház falán, adventi jótékonysági faház, valamint a belváros utcái is hangulatos fényáradata mellett kisvasút, körhinta várja a kicsiket.

A Dunakapu téren jégpálya, dodgem, óriáskerék is várja a látogatókat. A koripályán péntek és szombat este jégkorong-bemutató és jégrevü látható.

A győri adventi vásár védettségi igazolvány nélkül látogatható.

 

Nyíregyházi advent

A belvárost és környékét összesen 12 kilométer fényfüzér díszíti, és idén először óriáskerékről is megcsodálhatjuk Nyíregyházát felülről. A 30 méter magas kerék a Kossuth térre került. A vásárban a gasztronómiai finomságok mellett

az Aranykapu Népművészeti Egyesület alkotói, valamint a Made In Nyíregyháza helyi kézműves termékeit értékesítő árusok

is megtalálhatóak.

Vasárnap délutánonként egy-egy rövid koncertet ad négy nyíregyházi zenekar. Három alkalommal, december 3-án, 10-én és 17-én péntekenként délután 3 órától

idén is frissen sült lapcsánkával várja az adventi forgatagban sétálókat az önkormányzat. Az ajándék lapcsánkát Szoboszlai Gyula mesterszakács, a Nyírségi Ízkirályok Egyesületének elnöke készíti.

November 27-től a Kállay Gyűjteményben betlehemes játék és  "Karácsonyi Varázslat" címmel a Kállay ház ünnepi fényeit és az adventi kiállítását tekinthetik meg a szentendrei Karácsonyi Múzeum jóvoltából a látogatók.

ADL - Debrecenimami

Cikkünket folyamatosan frissítjük, nézz be hozzánk később is!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Ugrás az oldal tetejére