Jelenlegi hely

Teljeskörű állampapír választék költségmentesen a Magyar Államkincstárban

Magyarországon minden huszadik embernek van megtakarítása a Magyar Államkincstárban értékpapírszámlán. Az országoshoz hasonló az arány Somogy megyében is, ahol a megyei népesség
3,8%-ának van kincstári értékpapírszámlája. Az ügyfelek közel fele Start-értékpapírszámlával rendelkezik, vagyis többségük 18 évesnél fiatalabb gyermeke számára fektet be Babakötvénybe.

Már több mint félmillió ember nyitott értékpapír számlát, és vásárolt állampapírt a Magyar Államkincstárban. Számuk dinamikusan emelkedik, az idei évben már 41 ezer fővel bővült a kincstári ügyfelek száma. Ők azok, akik felismerték, hogy az állampapír forgalmazás területén a Magyar Államkincstár a legjobb választás.

Hogy miért?

 • a Kincstár a legbiztonságosabb értékpapírszámla-vezető, mert az állam garantálja, hogy az értékpapírszámlán lévő állampapír állomány teljes összegét, beleértve az esedékes kamatokat is, értékhatártól függetlenül visszafizeti, a követelés pedig az állammal szemben soha nem évül el,
 • itt minden forgalomban lévő állampapír megvásárolható,
 • a Premium Euró Magyar Állampapírt (PEMÁP) és a Babakötvényt csak itt lehet megvásárolni,
 • a számlanyitás és az értékpapírszámla-vezetés díjmentes,
 • a Kincstár piacvezető az elektronikus szolgáltatásokban:
  • ügyfélkapun keresztül otthonról, kényelmesen, online lehet értékpapírszámlát nyitni, eddig már több mint 31 ezren éltek ezzel a lehetőséggel,
  • ma már a kincstári ügyfelek mintegy 60%-a a WebKincstár, a MobilKincstár, illetve a TeleKincstár szolgáltatás igénybevételével otthonról intézi állampapírvásárlásait,
 • online állampapírvásárláskor lehetőség van bankkártyával fizetni, mely az ügyfél számára a Kincstárból történő kiutaláshoz hasonlóan díjmentes,
 • minden megyében elérhető országos hálózat áll az ügyfelek rendelkezésére, ahol akár előre lefoglalt időpontban, az állampapír-forgalmazás iránt elkötelezett és felkészült munkatársak segítik az Ügyfeleket befektetéseik intézésében.
A Kincstárban vezetett értékpapírszámlák közel fele (256 ezer) Start-értékpapírszámla. A Start-számlán megvásárolható Babakötvény ugyanis a legjobb módja annak, hogy gyermekeink, unokáink jövőjének megalapozása érdekében pénzt tegyünk félre számukra. A Start-értékpapírszámlának nincs semmilyen költsége, mentesül mindennemű adó-, járulék- és illetékfizetési kötelezettség alól. A Start-számla egyszerűen megnyitható, akár személyesen bármely állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálaton, akár személyes megjelenés nélkül, az Ügyfélkapun keresztül.

A Start-számlára befizetett összeget – ideértve az életkezdési támogatást, valamint a mindenkori aktuálisan jóváírt kamatokat – a Kincstár automatikusan Babakötvénybe fekteti. 

A Babakötvény az inflációt 3%-kal meghaladó mértékben kamatozik, amely jelenleg 6,3%, illetve 6,4% (korosztálytól és állampapírsorozattól függően). Az állam további kedvezménnyel támogatja a Start-számla megnyitását és a későbbi befizetéseket. (Ilyen támogatás többek között az Életkezdési támogatás aktiválása, a természetes személyek általi befizetések 10%-os, maximum 6000 forintig terjedő kiegészítése.) A konstrukció nem igényel rendszeres megtakarítást, nem jár havi befizetési kötelezettséggel. Mivel a Babakötvény alapcímlete 1 forint, így a megtakarításnak nincs sem alsó, sem felső korlátja.

Tehát, ha megtakarított pénzét biztonságos módon, magas hozam mellett szeretné kamatoztatni, fektessen állampapírba!

Ha állampapírban gondolkodik, akkor egyértelműen a Magyar Államkincstár a legjobb választás, mert itt nemcsak a saját anyagi biztonságát tudja megalapozni, hanem egyúttal a gyermeke jövőjéről is lehetősége van gondoskodni. Már több mint félmillió ember élt ezzel a lehetőséggel. Lépjen be közéjük, és legyen a Kincstár ügyfele Ön is!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére