Jelenlegi hely

Tavaszi nagytakarítás: hogyan csináld és ne őrülj meg?

A tavasz beköszöntével jön a nagytakarítás. Vannak, akik szeretik, mások viszont szívből utálják. Bármelyik csoportba is tartozol, van néhány tanácsunk, hogyan csináld. Milyen eszközöket érdemes használni, és hogyan kell nekilátni a tavaszi nagytakarításnak?

Ha a tavaszi nagytakarítást a lehető leghatékonyabban szeretnéd megoldani, ne feledd, hogy a megfelelő szervezettség kulcsfontosságú. Szóval szánj több napot a takarításra. Lehetetlen az egész házat egy nap alatt kitakarítani. Még ha sikerülne is valamilyen módon megoldani, a nap végére maximális kimerültséget és frusztrációt fogsz érezni. A végén pedig lehet, hogy úgysem végeztél 100 százalékos munkát.

A fotó forrása: Maridav / Shutterstock.com

Milyen takarító segédeszközök nélkül nem boldoguhatsz? Semmiképpen sem hiányozhat a felmosórongy, az ablaklehúzó, a seprű, a kesztyű és a törlőkendő. Ne habozz, és szerezz be néhány kellemes illatú tisztítószert, amely az egész otthonodat kellemes illatúvá varázsolja. Takarítóeszközöket a Biano keresőmotor segítségével is találhatsz, amely a különböző ellenőrzött webáruházak termékeinek legszélesebb választékát mutatja meg neked a legjobb áron.

Mindig fentről kell kezdeni

Gondold át a teljes stratégiádat, mielőtt elkezded a tavaszi nagytakarítást. Triviális feladatnak tűnhet, de nem az. Ha mindent alaposan átgondolsz, és a terv szerint haladsz, akkor biztosan nagyon gyorsan végzel a munkával. Javasoljuk, hogy mindig fentről kezd, hogy ne kelljen néhány tevékenységet többször megismételned. A felső területek tisztításakor ugyanis a szennyeződések hajlamosak természetes módon lefelé hullani.

A fotó forrása: KucherAV / Shutterstock.com

A takarítás folyamata

Elsőként szabadulj meg a sarkokban lévő portól és pókhálóktól. Ezután lemoshatod a lámpákat. Utána jöhet az ablaktisztítás, és csak az utolsó pontok között szabad elkezdeni a polcok letörlését. Végül az egész helyiség felporszívózásával zárul a takarítás.

Praktikus tipp: A polcokat nedves - de nem túl vizes - kendővel érdemes áttörölni. Ha száraz ruhát használsz, csak feleslegesen felkavarod a port, amire semmi szükség.

A fotó forrása: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Ne becsüld alá a konyha kitakarítását

A konyha nemcsak sok nő, hanem sok férfi birodalma is. Az a tény, hogy viszonylag sok időt töltünk benne, és főleg piszkos feladatok végzésére használjuk, ok arra, hogy ne becsüljük alá a tavaszi nagytakarítást. Kezd a polcok és fiókok átrendezésével és kitakarításával. A konyhában sok edény és eszköz van, ezért érdemes mindet összeszedni és fokozatosan átmosni. Ezután folytasd a portörléssel, az ablakmosással és a padló felmosásával. Azt is érdemes tudnod, hogyan kell ápolni és tisztítani a fa munkalapot. Legalábbis, ha rendelkezel ilyennel otthon. A karbantartása ugyanis speciális feladatokat igényel, amelyeket jó, ha előre tudsz.

A fürdőszobát hagyd a végére

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszoba tisztítása egyszerű feladat lesz. Végül is általában ez az egyik legkisebb helyiség. De ez ne tévesszen meg. Bizonyított tény, hogy a fürdőszoba takarítása a legtöbb időt veszi igénybe. Nem is csoda, hiszen takarítás közben is ide fogsz járni átmosni a felmosórongyot, a poros törlőkendőt és a piszkos víztől is itt fogsz megszabadulni, így még egy makulátlanul tiszta fürdőszoba is a takarítás után alapos tisztítást fog igényelni.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére