Jelenlegi hely

Tanúsított céges folyamatok – a vezető auditor képzésről

Szabályozott mederben zajló ügymenet

Legyen szó bármilyen profilú cégről, az optimalizált működés elengedhetetlen a sikerességhez. Az ehhez kapcsolódó szabványok tanúsítási a cégek saját, jól megfontolt érdeke. Ugyanakkor az erre szolgáló audit is képzett szakembert kíván, mely tudás ma már könnyen megszerezhető.

A cégek sikerének jellemzően két alappilére van: a gazdaságos működés és a partnerek elégedettsége. E két faktor teljesülése lényegében garantálja azt, hogy a vállalkozás hosszú távon is jövedelmező működést produkálhat. Ahhoz azonban, hogy ezek a feltételek létrejöjjenek, szükséges minél inkább optimalizálni a céges folyamatokat. Ez elsősorban azt jelenti, hogy a cég ügymenete egy jól szabályozott mederben folyik, az összes folyamat és adminisztráció keretek által meghatározott.

Ezeket a kereteket egy cég akár saját maga is kidolgozhatja és betartathatja. Ebben az esetben ugyanakkor nagyobb az esély a különböző kicsapongásokra és eltérésekre a standard szabályoktól. Ez aztán könnyen vezethet fennakadásokhoz, következetlenségekhez. Épp ezért a cégek optimális működését különféle szabványokkal is garantálhatjuk. Az ide tartozó legjellemzőbb szabványok az ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, illetve az ISO 45001:2018. Ezek tanúsítása külső cég feladata, az erre alkalmas szakemberek pedig az auditor képzésnek köszönhetően vannak jelen a céges világban.

Optimalizált és környezettudatos folyamatok

Az auditor képzés során értelemszerűen auditorokat és vezető auditorokat képeznek, akik a már említett Minőségirányítási Rendszerek alapján értékelik a cégek működését és döntenek a tanúsítványok kiadásáról. De valójában mire is valók ezek a szabványok és rendszerek, illetve mi a szerepe egy auditornak ebben az egész folyamatban? A már említett ISO szabványok lényegében a már említett optimalizációt szolgálják, különféle aspektusokból. Ez lehet a cég gazdaságos működése, a környezetvédelem, illetve az egészségvédelem.

Az, hogy egy cég melyik Minőségirányítási Rendszer bevezetése mellett dönt természetesen abszolút szubjektív döntés, a tanúsítványok közül pedig akár több is megszerezhető. A közös cél ezekkel a vállalkozás gördülékeny és szabályszerű működése, megfelelve a 21. század minden innovatív elvárásának. Az auditor képzés, illetve az auditorok szerepe pedig ebben éppen az, hogy szakértelmüket felhasználva ellenőrzik a cégek működését, segíti a folyamatok optimalizálását, illetve döntenek a tanúsítványok kiadásáról is.

Tanúsítás és revízió

Az auditor képzés során képzési szinttől függően akár vezető auditori képesítése megszerzésére is lehetőség van. A képzés során a jelöltek elsajátítják a céges folyamatokra vonatkozó szabványokkal és Minőségirányítási Rendszerekkel kapcsolatos legfontosabb tudásanyagot. A képzés gyakorlatorientált, így a résztvevők konkrét példákon keresztül ismerhetik meg a vonatkozó folyamatokat és jogszabályokat.

Az auditorok ezután képesek lesznek önállóan elvégezni a vállalkozások szabvány szerinti működésének ellenőrzését és dönteni a tanúsítványok kiadásáról. Segítségével a cégek működése gazdaságosabbá tehető, tanácsaival és észrevételeivel a vállalkozások javíthatnak ügymenetük hatékonyságán. Az auditok évenként ismétlendők, így az auditor képzésen szerzett tudás stabil munkaerőpiaci pozíciót is jelent.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére