Jelenlegi hely

A mozgás okosabbá tesz - Csiri-biri torna Kaposváron

Kisgyermekkorban készül fel az agy számos olyan feladatra, amelyet majd iskoláskorban kell elvégeznie. Nem is gondolná az ember, hogy a kúszás, mászás, pörgés, hintázás hiánya évekkel később milyen komoly tanulási és viselkedési gondokat okozhat.

A kisgyermekből akkor lesz, lehet egészséges, értelmes felnőtt, ha megfelelő ingerek érik megfelelő életkorban.

Az agyi kapcsolatok ingerek hatására alakulnak ki, fejlődnek, főleg a mozgás, a térbeli tájékozódás ösztönzi az agyat tanulásra.

Az egyik legnépszerűbb és legkomplexebb gyermekfoglalkozás

A csiri-biri torna az egyik legnépszerűbb és legkomplexebb gyermekfoglalkozás az egy-három éves gyermekek számára, ami Kaposváron már tizenöt éve elérhető. A csiri-biri tornára járó gyerekek nagyon élvezik a játékot. A mondókákat, dalokat a nagyobbak már ismételgetik is, a közös, irányított, feladatokkal tarkított futkosás pedig levezeti az energiáikat, kielégíti mozgásigényüket.

A foglalkozást úgy építette fel a pedagógus, hogy egyszerre csak rövid ideig kelljen koncentrálni, hiszen az ilyen kicsi gyerekek még csak néhány percre tudnak odafigyelni valamire. A foglalkozás középső részén szabadjáték van, amikor a legkülönfélébb tornaeszközöket próbálhatják ki szülői segítséggel. Mindegyik mást fejleszt. A különböző hidak, gerendák, a mászóalagút, a hintarács, a nagylabda, az érzékelő korongok, a nagytölcsér és kislabdák használatuk közben minden izmot megmozgatnak és az agy minden területére hatással vannak.

A diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia és egyéb problémák forrása a mozgással kapcsolatos dolgoknál keresendő. Az idegrendszeri fejlődés összefüggésben van a későbbi tanulási képességekkel. A mozgásfejlődésbeli kimaradások okozhatnak később viselkedési zavart, figyelemzavart, olvasási nehézséget, betűtévesztést.

Foglalkozásainkat a Happy English Gyereknyelviskolában tartjuk, az Ezredév u.22. szám alatt. A magyar nyelvű csiri-biri torna angol „testvére” is elérhető nyelviskolánkban, itt minden utasítás, dal, mondóka, játék angolul zajlik, így természetesen rögzülnek a gyerekekben az angol kifejezések. 

Happy English Gyereknyelviskola
Németh Katalin 30/9160870

  • csiri-biri torna zenés, játékos, mondókás mozgásfejlesztő torna 1-3 éves gyerekeknek www.csiri-biri.hu
  • nyelvi és iskolaelőkészítő programjainkról a fenti telefonszámon tudunk felvilágosítást adni
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére