Jelenlegi hely

Kirándulj a családdal ősszel is!

A tavaszi és a nyári napok szinte hívják magukkal az embert a szabadtéri programokra. A hosszú hűvös és csapadékos időszak után jólesik a melengető napsütés, a madárcsicsergés, a zöldellő növények, nyíló virágok látványa. Nem véletlen, hogy az állatkertek, vadasparkok, játszóterek, kalandparkok és egyéb szabadtéri létesítmények forgalma ilyenkor van a csúcson.

De élményekre a szürkébb hónapokban is szükség van – kár lenne csak azért otthon ülni, mert már változékonyabb az időjárás! Bizonyos szempontból kifejezetten jó ősszel is szabadtéren mászkálni.

Összeszedtük a legfőbb előnyöket!

  • Nincs kánikula. Bár nyáron szép az idő, a melegből olykor már egy kicsit sok. 35 fokban leginkább egy medencébe vagy bármilyen vízbe vágyik az ember, nem pedig arra, hogy valahol kiránduljon, a felforrósodott játszótéri játékok közt futkosson. Ősszel a hőmérséklet pont ideális kiránduláshoz – igaz, eskőkabátra talán szükség lehet, de ezt gond nélkül be lehet szerezni az Alza oldalán, és már indulhattok is!
  • Nincs tömeg. Mivel mindenki jó időben akar menni, tavasszal és nyáron jellemzően tömeg van a népszerűbb helyeken, pláne a hétvégi időpontokban. Ha egy kicsit kevésbé kellemes időszakban mentek, azt az előnyt biztosan megtapasztalhatjátok, hogy nem lesz irgalmatlanul nagy tömeg még a legnépszerűbb állatkertekben sem!
  • Teljesen más élményt, hangulatot tapasztalhatsz meg. Máshogy érzed magad valahol, ha fulladozol a melegtől és tűz a nap, és máshogy, ha kellemesen hűvös van. És nem csak te leszel ezzel így: az állatkerti állatok például lényegesen élénkebbek, ha épp nincs nagyon melegük, többet láthattok belőlük, de a mászókázásban, csúszdázásban se melegszenek ki annyira a gyerekek, mint nyáron – nem mellesleg nem kell a déli nap elől sem hazamenekülni!
  • Másfajta tevékenységeket mutathatsz meg. A vízpart nem csak nyáron jó hely. Ősszel lehet a folyóba kavicsot dobálni, taníthatod a tónál kacsázni a gyerekeket, építhettek kis fa tutajokat, amiket lehet úsztatni. Millió lehetőség van még a pancsoláson kívül, ami nyáron eszetekbe sem jut, mert csak élvezitek a hűvös vizet.

Ne fásuljatok be a hűvösebb évszakokban sem, élvezzétek a kinti programokat ilyenkor is!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére