Jelenlegi hely

Kaposvárimami nap: Megoldás a lelkednek!

Mert ugye, ha Anya boldog... Mi meg azt szeretnénk, hogy jól legyél te is és a család is. Szóval szervezünk egy szuper inspiráló Kaposvárimamis Napot, november 13-án a könyvtárban, ahová szeretettel várunk!

Az előadásokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Figyelj arra, hogy a délelőtti és délutáni programokra külön kell, hogy regisztrálj!

Időpont: 2021. november 13. (szombat)
Helyszín: Takáts Gyula Könyvtár, Kamaraterem
7400 Kaposvár, Csokonai Vitéz Mihály u. 4.

Délelőtti program az egész családnak

10.00 Teveliné Horváth Melinda - szakpszichológus, terápiás kutya felvezető

A kutyás terápiáról az egész családnak előadás és bemutató

Életszemléletemet jól tükrözik Thomas Gordon szavai:

„Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, ami lehetőséget ad az apró mag számára, hogy azzá a virággá váljon, amivé fejlődni képes.”

Ez az attitűd és a gyermekek szeretete vezetett el elsőként a pedagógusi pályához, s az ott nyert tapasztalataimat bővítve váltam pszichológussá, s dolgozom iskolapszichológusként Kaposváron. ;A sport szakpszichológusi képzést elvégezve már kifejezetten a sportolók számára is lehetőségem nyílt tudást átadni. Elsősorban a gyermek és fiatalok támogatása, érdekeinek figyelembe vétele vezérel munkámban, amelyhez elengedhetetlen a szülőkkel való hatékony együttműködés is. Szemléletem megoldásfókuszú, a hatékony segítségnyújtás motivál.


Ő, Luna kutyus, rendezvényünk délelőtti programjának főszereplője. Játékos feladatokat fog bemutatni a gyerekekkel és az előadás után meg is lehet simizni!

Hiszem, hogy a kutyák teszik teljessé életünket, s ezt a szenvedélyemet pszichológusi munkámmal ötvözve egy terápiás kutya büszke gazdája is vagyok. „A kutyás terápiáról az egész családnak” című előadásomban beszélni fogok az állatasszisztált terápiák feltételeiről, a kutyás terápia jótékony hatásairól, és terápiás kutyusommal, Lunával néhány gyakorlati praktikát is bemutatunk, amit szülőként a gyermekünkkel való kapcsolat fejlesztésében be tudunk vetni.

   

Délutáni programok Neked

15.00 Szigeti Mónika - szakpszichológus, pszichoterapeuta

Te jó ég, olyan vagyok, mint az Anyám?! előadás

A gyógypedagógus diplomám megszerzése óta dolgozom a kaposvári Nevelési Tanácsadóban, kezdetben gyógypedagógusként, majd pszichológusként. Lassan 20 éve foglalkozom különféle magatartási és pszichés problémákkal küzdő gyermekekkel, felnőttekkel, családokkal. Sok pozitív tapasztalat, sikeres terápia erősítette meg a hitem abban, hogy a szülőkkel való együttműködés, a család egészének változása segít a gyerekek problémájának megoldásában, éppen ezért az egyik leghatékonyabb terápiás technikának tartom a családterápiát. Családterápia mellett tanultam és dolgozom több módszerrel, így autogén tréninggel, dinamikus szenzoros integrációs terápiával, játék- és bábterápiával, gyermek-pszichodrámával, integratív hipnoterápiával és kutyás terápiával is segítem a hozzám fordulókat.

Biztosan Te is gondoltad már sokszor “Na, hát ezt pont úgy csináltam, mint az anyukám!”

Aztán lehet, hogy néha arra gondoltál, “De jó, ezt úgy szerettem!”, de többször futott át talán a fejeden, hogy “Neeeem, nem akarom!”

Végülis hogy van ez? Hogyan hatnak ránk az anyai minták?
Lehet-e, tudunk-e változtatni azokon a látott, átélt gyermekkori tapasztalatokon, amik akarva-akaratlanul visszatérnek a felnőtt életünkben is, anyaként, feleségként? És hogyan hatnak életünkre a nagyszüleink, dédszüleink, mit is jelentenek a transzgenerációs traumák? Erről fog szólni az előadás.

16.15 Szabó Gábor - motivációs tréner

Anya mindjárt megőrül, avagy Beszéljünk a stresszről! előadás

Az anyaságról viszonylag keveset tudok. A stresszről viszont annál többet.

Azt pedig gyakorló apaként is levettem, hogy anyának lenni stresszes karrier. A komolynak jóindulattal sem nevezhető előadásommal ebben szeretnék segíteni. Kis önismeret, kis stresszkezelés, kis gyereknevelés.

1,5-2 óra alatt valószínűleg nem váltjuk meg a világot. De az a minimum, hogy kísérletet teszünk rá. És ahogy mondani szokták: ha csak egy gondolatot viszel Magaddal, az senkinek nem fog hiányozni és nem keresik.

De ki vagyok én és honnan a bátorság?

Szabó Gábornak hívnak, 2002 óta dolgozom kommunikációs szakemberként. Főként a versenyszférát szomorítom, de a lelkem mélyén a civil pályán érzem igazán otthon magam. Több olyan előadásom is van, amelyek az élet kevésbé lényeges aspektusait tárgyalják: önbizalom, emberismeret, kommunikáció, párkapcsolat, gyereknevelés - a teljes listát most nem sorolom fel.

Egy betegségből kifolyólag kb. 10 éve egyáltalán nem látok. Viszont folyékonyan hallok és beszélek. Utóbbi néha különösen fájdalmas. De ha bírod a fájdalmat, sok értékkel gazdagodhatsz.

   

 

Szeretettel várunk!

A Kaposvárimami csapata


A program a Kaposvárimami Egyesület szervezésében, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő és a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére