Jelenlegi hely

Inverter teljesítménye: ezért ezek a legjobb márkák

Tudta, hogy a mai modern inverterek akár 98%-os hatásfokkal is képesek működni? Vagy hogy az elmúlt évek teljesítmény optimalizálásának köszönhetően ma már akár minden napelem panelt külön-külön irányíthat? Az inverter a napelemes rendszerek lelke, óriási fejlődésen ment át az elmúlt évtizedben. A piacon található legjobb eszközök a jelenleg lehetséges legmagasabb teljesítményt nyújtják. De melyek ezek az inverter márkák és miért ezek a legjobbak? Alábbi cikkünkből minden kiderül.

Mi az inverter?

Az inverter a napelemes rendszerek egyik legfontosabb berendezése, amely nélkül nem tudnánk hasznosítani nap által megtermelt energiát. Két konverterből állnak: a DC/DC konverterből és a DC/AC konvertből. Az inverter legfőbb feladata, hogy a napelem által termelt egyenáramú (DC) villamos energiát váltakozó áramú (AC) villamos energiává alakítsa, amelyre a háztartási eszközeink is csatlakozni tudnak.  

Milyen funkciói vannak még?

 • A napelemes rendszer teljesítményének optimalizálása: a modulok áram- és feszültség értékeinek folyamatos felügyelete annak érdekében, hogy mindig a lehető legoptimálisabb teljesítményt nyújtsák.
 • Gondoskodnak  a rendszer biztonságáról: a legmodernebb inverterek passzív hűtéssel vannak ellátva, amely megakadályozza a rendszer túlmelegedését. Szabályozzák a hálózat frekvenciáját, és ha kell csökkentik a teljesítményt. Amennyiben szükséges, akár a napelemes rendszert is le tudják választani a villamosenergia hálózatról.
 • A megtermelt áram felhasználásának elősegítése: az inverter segít, hogy a lehető legtöbb megtermelt energia hasznosításra kerülhessen.
 • Tartalék áramellátás: vannak olyan inventerek amelyek akkumulátorral kombinálva napenergiát tárolnak, így áramkimaradás esetén is biztosítják a zavartalan ellátást.

Mi befolyásolja az inverter teljesítményét?

Az inverter optimális működése elengedhetetlen ahhoz, hogy a teljes napelemes rendszer kielégítő teljesítményt nyújtson. A készülék elhelyezése kritikus fontossággal bír ebben. Lényeges, hogy az inverter függőleges helyzetben kerüljön rögzítésre, egy könnyen hozzáférhető helyen. Lehetőség szerint pormentes, kis hőingadozású, jól szellőző helyiségbe kerüljön a készülék. Ezek miatt a padlás a műhely, vagy a napsütötte homlokzat nem szerencsés választás az elhelyezésére.

Ma már rengeteg készülék található a piacon, amelyek közül nehézséget okozhat a legmegfelelőbb kiválasztása. Ezért fontos, hogy olyan szakértő vállalatra bízza a rendszer kiépítését, amely alapos helyszíni szemle után, az Ön egyéni igényeinek megfelelő tervet készít, a lehető leghatékonyabb berendezésekkel, beleértve az invertert is. 

Melyek a legjobb inverter márkák és miért?

A piacon található inventer márkák közül az alábbiakat találtuk kategóriájukban a leghatékonyabbnak:

SolarEdge inverterek

Az elmúlt években lezajlott radikális fejlesztés a napelem panelek teljesítmény optimalizálásában főként a SolarEdge nevéhez fűződnek. Ennek az újításnak köszönhetően ma már minden egyes panelhez tartozik egy úgynevezett optimalizáló, így azok külön-külön vezérelhetőek. Ezzel a megoldással remekül kiküszöbölhetőek az esetleges árnyékoló tényezők, és növelhető az energiatermelés hatékonysága.  

A SolarEdge inverterek további előnyei

 • 12 év gyártói garancia az inverterre, 25 év az optimalizálóra
 • Wi-fi kártyával rendelkezik
 • Innovatív monitoring szolgáltatást nyújt
 • Egyszerűen telepíthető és magas hatásfokon működik
 • Limit nélküli tájolással és dőlésszöggel tervezhető rendszer

Huawei inverterek

A Huawei a világ egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb inverter gyártója. Modern, könnyen telepíthető lakossági eszköze remek választás lehet az Ön számára is.

A Huawei inverterek legfőbb előnyei: 

 •  Akár 98%-os hatásfok
 • A passzívhűtésnek köszönhetően alacsonyabb a meghibásodás esélye
 • Wi-fi kártyával rendelkezik, így folyamatosan ellenőrizheti a működését
 • 10 év gyártói garanciával rendelkezik, mely kibővíthető akár 20 évre is
 • Monitoring szolgáltatást biztosít
 • 2 munkapontos készülék - legfeljebb 2 különböző tájolás és dőlésszög esetén

Fronius inverterek

A Fronius gyorsan és egyszerűen telepíthető inverterei jelenleg az egyik legjobb ár-érték arányú termékek a piacon. Az osztrák vállalat ma már több mint 60 országban büszkélkedhet elégedett ügyfelekkel. Talán épp Ön lesz a következő?

Miért lehet jó választás a Fronius inverter?

 • 5-10 év gyártói garanciával rendelkezik, amely felár ellenében bővíthető
 • Akár 98%-os hatásfok
 • Monitoring szolgáltatást biztosít
 • Környezettudatos és felelősségteljes gyártás
 • Wifi kártya a folyamatos ellenőrizhetőséghez
 • Modern adatnaplózás és frissítési lehetőség USB eszközzel

Összegzés

Az inverter fő feladata az egyenáram váltóárammá való alakítása, amelyet fel tudunk használni elektronikus gépeink és berendezéseink működéséhez. A modern inverterek azonban ennél jóval többet tudnak: számos funkcióval segítik a napelemes rendszer hatékony működését és gondoskodnak annak biztonságáról. Működésük bármikor ellenőrizhető online, akár egy mobilkészülékről is. 

A napelemes rendszerek kiépítése egy hosszabb távon megtérülő befektetés, amelynek egyik legmeghatározóbb költsége az inverter berendezés. Ezért azt javasoljuk, hogy bízza tapasztalt szakemberekre, az Ön igényeit leginkább lefedő készülékek kiválasztását.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére