Jelenlegi hely

Intim gyanta 50 felett -van rá szükség? Eloszlatjuk a tévhiteket!

"Intim gyanta?! A fiatalok hóbortja!" - vélekedik sok konzervatív hang, elsősorban az idősebb korosztályból. De ki is számít ma idősnek? Míg 10 évvel ezelőtt már az 50 éveseket is odasorolták, ma nehezen mondjuk meg, hogy kik alkotják az 50-es korosztály, mert többségük 10-15 évet letagadhat korából. Szerencsére nem csak a kinézetük, de életvitelük, világszemléletük is friss, fiatalos, viszont megvan bennük van az érettség, élettapasztalat, mellyel a fiatalabb korosztály körében is hódítani tudnak, legyen szó akár hölgyről, akár férfiról.

A mai ötvenesek még nem szeretnének visszavonulni semmilyen tekintetben! Élni szeretnének, utazni, kiteljesedni. Többségük gyermeke már kirepült, és úgy érzik, itt az ideje a második ifjúkornak számukra! Ők már nyitottak az új dolgokra: online vásárlás, Airbnb, vegán életmód, alternatív gyógyászat, intim gyanta,.. Intim gyanta?! Miért ne? Ha a “fiatalok hóbortja”, akkor a második fiatalkorukat élőknek is kijár! A fejekben most felmerülő sok kérdés miatt utánakérdeztünk pár dolognak.

A mai 50-esek…

Ahogy a bevezetőben is írtuk, a mai 50-es korosztály inkább felel meg a korábbi 40-eseknek. Az életszínvonal emelkedése, az egészségügyi innovációk, az egészségtudatos életvezetés, nyitottabb, pozitívabb életszemlélet mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a várható élettartam, így a korosztályhatárok is egyre inkább kitolódjanak.

Magyarországon a nyugdíj, nagy általánosságban, 60 év után kezdődik, de még ők sem sorolhatók abba az idős kategóriába, mint egy 30 évvel ezelőtt élt, megfáradt 60 éves.

Az “50-es évekre” biológiailag sokat változik az ember: a bőr már sokat veszíthet üdeségéből, rugalmasságából, az anyagcsere is lassul, a szőrzet is gyérülni kezd. A hölgyeknél ezekben az években zajlik le a menopauza, ami erőteljesen megingathatja a hormonháztartást. A menstruáció fokozatos elmaradásával a női szervezet is kissé átalakul: az addig fokozottan védelem alatt álló csontok, szív- és érrendszer ezután támadhatóbbakká válnak, illetve, a szőrzet is csökkenő intenzitással növekszik már csak; inkább ritkul.

Azonban egy igényes, magára adó 50-es, megfelelő életvezetéssel, egészségtudatos táplálkozással, rendszeres testi és mentális edzettséggel jelentős mértékben lelassíthatja a fiziológiai állapotok visszaesésének mértékét és tempóját. 

S ha már az igényességnél tartunk: A mai 50+ -os korosztály már sokkal aktívabban dolgozik azért, hogy korából legalább 10, vagy akár 15 évet letagadhasson és, hogy továbbra is jól érezhesse magát a bőrében. Nem zárkózik el a kozmetikai beavatkozásoktól, a szőrtelenítéstől, de még az intim gyantától sem. Számukra ezek már természetes dolgok, s ők gyermekeik előtt sem tabuként kezelik őket; még az intim gyantázást sem. Inkább lányaikkal együtt járnak el az 50+-os anyukák intim gyantáztatni, mintsem feladják azt.

Szükséges az intim gyantáztatás 50 felett?

A szőrnövekedés mértéke és tempója az évekkel lelassul; viszont mindenkinél eltérő mértékben és időpontban. Az intim gyantáztatás nincs korhoz kötve. Sokan 20 évesen sem tartják fontosnak, mások viszont még 60 évesen is irtóznak attól, hogy a strandon bármi is kikandikáljon a bikinalsóból. De ez csak az esztétikai rész…

Az intim gyantának ennél sokkal jelentősebb szerepe van az intim higiéniát illetően. Az intim gyanta utáni frissesség és tisztaságérzet 50 felett is ugyanolyan jól esik az embernek, mint 20 évesen. A szeméremszőrzet, ha ritkul is, valamennyire élete végéig elkíséri az embert. Ezért, ha orvoshoz kell menni, vagy alaposan szeretne tisztálkodni valaki, esetleg hatékonyabban szeretné az intim területeit ápolni, igenis érdemes bejelentkezni továbbra is rendszeresen intim gyantára.

Arról se feledkezzünk meg, hogy az 50-60-as éveiben járók, még, ha le is zajlott a menopauza, még bőven élhetnek nemi életet. Ha pedig korábban hozzászoktak az igényesen ápolt intim területekhez, akkor arra most is igényt fognak tartani. 

Intim gyanta: miben más 50 felett?

A kor az intim gyanta lényegén nem változtat: a kezelésre ugyanúgy be kell jelentkezni, s egy minimális szőrzethossz 50 év felett is szükséges lesz az eredményes intim gyantázáshoz.

Ami viszont más lehet…

  • A szőrzet az intim gyantázástól eleve kis mértékben ritkul. Ehhez hozzáadódik a fiziológiai szőrzetgyengülés, ami miatt összességében jelentősen kitolódhat a két intim gyantázás közötti időtartam. Előfordulhat, hogy csak 2 havonta lesz szükség intim gyanta időpontot kérni.
  • A bőr nedvességtartalma, a kor előrehaladtával, egyre nagyobb mértékben csökken. Nem kivétel ez alól az intim bőrfelület sem. A száraz bőr sérülékenyebb és hajlamosabb a viszketésre is. 50 éves kor felett ezért, nem csak intim gyantázás előtt, de a két kezelés között is, érdemes több figyelmet fordítani az intim hidratálásra, illetve az intim bőrápolásra összességében.
  • Mivel a szőrzet már erőtlenebb, lehet, hogy a korábban alkalmazott teljes intim gyantázás helyett elegendő lesz fokozatosan áttérni a részleges intim gyantára. 

Az idő múlására gyakran csak a születésnapi tortán lobogó gyertyák számának megszámolásakor döbbenünk rá.

Ha egyelőre az időt nem is tudjuk megállítani, a természetes folyamatokat egy kis odafigyeléssel le tudjuk lassítani. 50 felett is maradj aktív, gondolkodj pozitívan, fiatalosan, tervezz, élj egészségtudatosan és maradj ugyanolyan igényes, mintha most szeretnéd meghódítani a nagy Őt! Apropó nagy Ő! Az ápoltsághoz az intim higiénia is hozzátartozik, ami az intim gyantával teljes igazán. Erről pedig 50 felett sem érdemes lemondani!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére