Jelenlegi hely

Gamer tábor - szórakoztató tanulás fiataloknak!

Vonzza gyermekedet a videójátékok világa? Szívesen megismerkedne hasonló gondolkozású fiatalokkal, és mellette még akár a játékkészítés tudományát is elsajátítaná? A gamer táborok rendkívül szórakoztatóak és tanulságosak lehetnek gyermeked számára. Megannyi értékes tudást szerezhetnek a játékok működéséről és készítéséről, miközben életre szóló barátságokat alakítanak ki. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy miért érdemes gamer táborba íratnod gyermekedet ezen a nyáron.


Fotók: Envato Elements

Miért érdemes részt venni a gamer táborokban?

A gamer tábor alatt gyermeked olyan játékokkal játszhat tudatos módon, mint a Minecraft és a Roblox, de akár ezeknél újabbakkal is megismerkedhet. Különböző csínyeket és tippeket kaphatnak az oktatóktól, miközben értékes kapcsolatokkal gazdagodhatnak. Ez a tábor garantáltan fejleszteni fogja a kreativitását, az algoritmikus gondolkodását, megtanítja a játékok vizuális programozására, a vezérlők használatára és egy játékplatform kialakítására. A 2D játékkészítés és a programozás alapjaival is megismerkedhetnek, amit később egy játéktervező tanfolyamon akár kamatoztathatnak is. 

A gamer tábor rengeteg értékes készséget fejleszt, amely gyermeked életére pozitív hatással lehet.

Kommunikáció

A kommunikáció segít az értékes emberi kapcsolatok kialakításában és fenntartásában. Lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy erős kötelékeket hozzanak létre tanáraikkal és társaikkal, ezáltal támogatást és magabiztosságot nyerve. A játékok során ez kiemelkedően fontos, ezért a táborokban gyakran hangsúlyt fektetnek a fejlesztésére. Ez később az iskolában rendkívül hasznos készség lehet, hiszen önbizalmat ad gyermekednek, és könnyebben fog boldogulni az órákon.

Csapatmunka

A csapatmunka azt jelenti, hogy összefogunk egy probléma megoldása, vagy egy közös cél elérése érdekében. A szocializáció, a barátságok létrehozása és a valakivel való hatékony munkavégzés képessége a személyes fejlődés egyik fontos szakasza. Ez segít a gyerekeknek olyan készségeket kialakítani, mint mások meghallgatása, az együttműködés és a vezetés. A játékok sokszor csapatokban játszódnak, ezért fontos, hogy a résztvevők megtanulják, hogyan dolgozzanak együtt másokkal, hogyan segítsék egymást, és hogyan érjék el közösen a célokat. Ez különösen fontos lehet a kicsit magukba húzódó gyermekeknél, hiszen itt egy olyan közegbe kerülnek, ahol hozzájuk hasonló érdeklődésű fiatalokkal találkozhatnak.


Fotók: Envato Elements

Problémamegoldás

A játékok során gyakran felmerülnek különböző problémák, amelyek megoldásához a résztvevőknek kreatív gondolkodásra van szükségük. Ugyanígy a játéktervezésnél több olyan feladattal is szembetalálkozhatnak, amelyeket az oktatókkal közösen hatékonyan megoldanak. A jó problémamegoldás az egyik legfontosabb készség, amelyet érdemes minél fiatalabb korban elsajátítania gyermekednek, hogy később sikereket érhessen el.

Digitális kompetencia

A gamer táborok során a résztvevőknek lehetőségük van arra, hogy fejlesszék digitális tudásukat, beleértve az informatikai ismereteket, a digitális kommunikációt és az online biztonságot. 

Gamer táborok tanulási lehetőségként

A gamer táborokat úgy alakították ki, hogy a szórakozás mellett tanító jellegük is legyen. A fiatalok a játék mellett jobban beleláthatnak egy-egy játék logikájába és működésébe, és belekóstolhatnak a játékkészítés alapjaiba, miközben új barátságokat építenek. A gamer tábornak köszönhetően sok olyan képességük alakulhat ki vagy fejlődhet, amelyeket mind a magánéletükben, mind pedig az iskolában kamatoztatni tudnak. A Logiscool a gamer táborokat tapasztalt oktatók vezetik, és ha gyermeked érdeklődését komolyabban felkelti a játékkészítés, ők tudnak segíteni a megfelelő tábor vagy kurzus kiválasztásában.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
Ugrás az oldal tetejére