Jelenlegi hely

Gamer tábor - szórakoztató tanulás fiataloknak!

Vonzza gyermekedet a videójátékok világa? Szívesen megismerkedne hasonló gondolkozású fiatalokkal, és mellette még akár a játékkészítés tudományát is elsajátítaná? A gamer táborok rendkívül szórakoztatóak és tanulságosak lehetnek gyermeked számára. Megannyi értékes tudást szerezhetnek a játékok működéséről és készítéséről, miközben életre szóló barátságokat alakítanak ki. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy miért érdemes gamer táborba íratnod gyermekedet ezen a nyáron.


Fotók: Envato Elements

Miért érdemes részt venni a gamer táborokban?

A gamer tábor alatt gyermeked olyan játékokkal játszhat tudatos módon, mint a Minecraft és a Roblox, de akár ezeknél újabbakkal is megismerkedhet. Különböző csínyeket és tippeket kaphatnak az oktatóktól, miközben értékes kapcsolatokkal gazdagodhatnak. Ez a tábor garantáltan fejleszteni fogja a kreativitását, az algoritmikus gondolkodását, megtanítja a játékok vizuális programozására, a vezérlők használatára és egy játékplatform kialakítására. A 2D játékkészítés és a programozás alapjaival is megismerkedhetnek, amit később egy játéktervező tanfolyamon akár kamatoztathatnak is. 

A gamer tábor rengeteg értékes készséget fejleszt, amely gyermeked életére pozitív hatással lehet.

Kommunikáció

A kommunikáció segít az értékes emberi kapcsolatok kialakításában és fenntartásában. Lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy erős kötelékeket hozzanak létre tanáraikkal és társaikkal, ezáltal támogatást és magabiztosságot nyerve. A játékok során ez kiemelkedően fontos, ezért a táborokban gyakran hangsúlyt fektetnek a fejlesztésére. Ez később az iskolában rendkívül hasznos készség lehet, hiszen önbizalmat ad gyermekednek, és könnyebben fog boldogulni az órákon.

Csapatmunka

A csapatmunka azt jelenti, hogy összefogunk egy probléma megoldása, vagy egy közös cél elérése érdekében. A szocializáció, a barátságok létrehozása és a valakivel való hatékony munkavégzés képessége a személyes fejlődés egyik fontos szakasza. Ez segít a gyerekeknek olyan készségeket kialakítani, mint mások meghallgatása, az együttműködés és a vezetés. A játékok sokszor csapatokban játszódnak, ezért fontos, hogy a résztvevők megtanulják, hogyan dolgozzanak együtt másokkal, hogyan segítsék egymást, és hogyan érjék el közösen a célokat. Ez különösen fontos lehet a kicsit magukba húzódó gyermekeknél, hiszen itt egy olyan közegbe kerülnek, ahol hozzájuk hasonló érdeklődésű fiatalokkal találkozhatnak.


Fotók: Envato Elements

Problémamegoldás

A játékok során gyakran felmerülnek különböző problémák, amelyek megoldásához a résztvevőknek kreatív gondolkodásra van szükségük. Ugyanígy a játéktervezésnél több olyan feladattal is szembetalálkozhatnak, amelyeket az oktatókkal közösen hatékonyan megoldanak. A jó problémamegoldás az egyik legfontosabb készség, amelyet érdemes minél fiatalabb korban elsajátítania gyermekednek, hogy később sikereket érhessen el.

Digitális kompetencia

A gamer táborok során a résztvevőknek lehetőségük van arra, hogy fejlesszék digitális tudásukat, beleértve az informatikai ismereteket, a digitális kommunikációt és az online biztonságot. 

Gamer táborok tanulási lehetőségként

A gamer táborokat úgy alakították ki, hogy a szórakozás mellett tanító jellegük is legyen. A fiatalok a játék mellett jobban beleláthatnak egy-egy játék logikájába és működésébe, és belekóstolhatnak a játékkészítés alapjaiba, miközben új barátságokat építenek. A gamer tábornak köszönhetően sok olyan képességük alakulhat ki vagy fejlődhet, amelyeket mind a magánéletükben, mind pedig az iskolában kamatoztatni tudnak. A Logiscool a gamer táborokat tapasztalt oktatók vezetik, és ha gyermeked érdeklődését komolyabban felkelti a játékkészítés, ők tudnak segíteni a megfelelő tábor vagy kurzus kiválasztásában.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére