Jelenlegi hely

A fejbőr betegségeit a megrendülő immunitás is okozhatja!

A hajhullás akár népbetegségnek is tekinthető, ám ezen kívül is bőven akadnak még a témában releváns problémák, amik megoldásra várnak. S olykor megdöbbentő, hogy ez, a megfelelő készítmény segítségével mennyire könnyen orvosolható, kellő türelemmel és kitartással.

Nem minden allergia, ami annak látszik!

A sokak által rettegett seborrhea látványra kísértetiesen hasonlít a pikkelysömörre vagy az ekcémára. Olyan, mintha a bőr valamilyen allergiás reakcióval hívná fel a figyelmet arra: valami nincs rendben. Nemcsak a fejbőrön tűnhet fel a furcsa jelenség, a test számtalan részén sebek, pirosodás jelezheti a felbukkanását.

A foltok ráadásul viszketéssel és érintés hatására fájdalommal tudathatják cseppet sem megnyugtató jelenlétüket. A tapasztalatok szerint hosszútávú problémáról van szó, aminek a kezelése ugyan lehetséges, de időt vesz igénybe. Általában az újszülötteket és a 30-60 év közötti felnőtteket érinti a leggyakrabban. Viszont a kialakulása hátterében húzódó okok a mai napig nem tisztázottak. Szinte biztos, hogy az életvitellel összefüggő tényezők, a káros szokások, a túlságosan stresszes mindennapok, az alváshiány és a szennyezett környezet egyaránt hozzájárulhatnak a feltűnéséhez. Sokan a genetikában, valamint az immunrendszer meggyengülésében látják a kiváltó okokat.

Ami, azonban biztos, hogy a probléma megoldás után kiált. S ezen a ponton lépnek a képbe azok a készítmények, melyek a szervezet roborálását, s ezen keresztül a hajhullás megakadályozását, illetve az egyéb, fejbőrt is érintő betegségek megszüntetését hivatottak szolgálni.

Hogy kerül előtérbe az immunrendszer erősítése?

Úgy, hogy minden testi működésnek az alfája és az ómegája az immunrendszer. Ha a védekező mechanizmus meggyengül, akkor minden borulhat. Baktériumok, vírusok és gombák juthatnak a testbe, az egyensúly megingásával együtt betegségek bukkanhatnak fel stb.

A minőségi hajhullás elleni vitamin, tehát elsősorban a szervezet roborálásában játszik főszerepet. Hiszen ha az alapvető funkciók jól működnek, és az immunitás rendben van, akkor ezzel együtt számtalan betegség kialakulása akadályozható meg, illetve a jelenlévő gócok nagy része is eredményesen kezelhető.

A vitaminok nem olyanok, mint a fájdalomcsillapítók például, amik azonnal, érezhetően hatnak. Ahhoz, hogy kifejtsék hatásukat időre, és folyamatos szedésre van szükség. Ám a türelem minden esetben meghozza a gyümölcsét!

A fotó forrása:

Small Fish / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére