Jelenlegi hely

Érezd jól magad és fejleszd a gyermeked! Ingyenes baba-mama klub a könyvtárban

Szeretnél kimozdulni otthonról? Örökmozgó, érdeklődő a gyermeked? Vagy éppen visszahúzódó, félénk és szeretnél változtatni rajta? Szeretsz dalolni, de úgy gondolod, hogy új ötletekre lenne szükséged? Vagy úgy érzed, nem tudsz énekelni és gátlásaid vannak? Nem tudod, hogy szerettesd meg a mesélést, az olvasást a gyermekeddel? Vagy csak szeretnéd egy kicsit jól érezni magad, és más anyukákkal beszélgetni?

Akkor ott a helyed Béres Erika baba-mama klubjában!


Baba-mama klub

A szülők gyermekeikkel ingyenes fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt hétfőnként, 10 órától a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában, Béres Erika vezényletével. A program félórás, amely minden alkalommal, mesével zárul. Előtte és utána lehetőség nyílik a szabad játékra, beszélgetésre.

Miért fontos Béres Erika szerint, hogy gyermekünk fejlesztésével ne várjuk meg az óvodát?

A modern agyfiziológiai kutatások eredményei és a gyerekpszichológia bebizonyította, hogy a gyermek értelmi fejlettségének kulcsát az élet első három évének tapasztalatai adják, hiszen ez az agysejtek kialakulásának az időszaka… Megdöbbentő, de ez az időszak, amikor az idegsejtek közötti kapcsolatok a legaktívabban fejlődnek.

Kodály Zoltán szerint a gyermek zenei nevelése a születése előtt megkezdődik. Igen, a magzat hallása már 16 hetes korától működik! Ettől az időtől kezdve felelősek vagyunk a gyermekünk zenei neveléséért is!

Mit hall és érez a gyermekünk az anyaméhben?

Hallja az édesanyja szívdobogását, az édesanyja hangját, a környezetének a hangjait, érzi édesanyja mozgását. Abban bizonyára egyetértünk, hogy a gyermek zenei ízlésének formálása a szülő feladata: hiszen amit mi hallgatunk, azt fogja hallgatni ő is, amit mi nem hallgatunk meg, azt ő sem fogja megismerni.

Csak komolyzene hallgatása jelenti a megfelelő zenehallgatást?

NEM! Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy rendelkezünk a saját énekhangunkkal! Tudom, sokakat meggyőztek már róla: inkább csak a fürdőkádban énekeljen. De ne feledd, a legfontosabb zenei élmény a gyermek számára, ha az édesanyja énekel!

Mit is énekelj gyermekednek?

Talán már alig emlékszel dalokra, mondókákra… Ebben segítenek neked ezek a programok! Olyan dalokat, mondókákat, verseket tanulhatsz a foglalkozás ideje alatt, amivel gyermekedet fejlesztheted, megnyugtathatod, megnevettetheted. Dalokat tanítok a kézmosáshoz, fürdetéshez, masszírozáshoz, evéshez…
 

A foglalkozás alatt több agyi terület kerül ingerületi állapotba: dolgozik a rövid távú memória, a szándékos figyelem, az érzelmi funkciók és a mozgásos (motoros) területek egyaránt. Ezeknek a területeknek az együttes munkája, fejlesztése során fejlődik a beszédképesség. Tehát, akármilyen hihetetlen is, már csecsemőkorban, azzal, hogy énekelsz gyermekednek és játszol vele, tudatosan elősegíted a beszédfejlődését. Elmondható, hogy a gyermeked zenei nevelése, hosszú távon túlmutat a zenei képességek fejlődésén: a gyermeked egész személyisége fejlődni fog!


A program másik, kiemelt célja a gyermeked olvasóvá nevelése.

Minden foglalkozás végén elhangzik egy mese (illusztrációkkal segítve), ami nemcsak a gyermekednek szól, hanem neked is kedves szülő! Ahhoz, hogy a gyermeket érdekelje a meséd, fontos a jó meseválasztás és a megfelelő előadásmód. Ezekben mind segítséget nyújtok.

Arra szeretnélek ösztönözni, hogy látogasd meg a foglalkozást: legyen a gyermeked még pocaklakó, vagy már 3 éves. Megfigyelheted, majd mennyi örömet nyújt nektek ez a program, és mellette észrevétlenül tanultok, fejlődtök. 

A baba-mama klub kezdési időpontja:

minden hétfőn, 10 óra.

www.bereserika.hu

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére