Jelenlegi hely

Egy nehéz női döntés: munka vagy család

Ahogy a tévében szokták mondani, "az ország instabil helyzete és a gyors élettempó" oda vezet, hogy a nők sem kevesebbet dolgoznak, mint a férfiaknak. Ezt a normális életkörülmények biztosítása érdekében teszik. Az internetes állásportálokon is egyre több női álláslehetőség található, pl. friss állásokat Kaposváron a Jooble portálon talál.

Minden családnak megvan a maga boldogság-fogalma és az örök értékek. Valakinek a boldogság a pénz és karrier növekedés, valakinek pedig a gyermekek és mosoly a szerettei arcán. Természetesen törekedhetünk arra, hogy minden erőt a munkára adva megkeressük a legnagyobb zsák pénzt, biztosítsuk az egzisztenciát és váljunk igazi karrieristává. De megér-e ekkora áldozatot a dolog? Mert boldogságot nem lehet venni, és minden pénzt nem lehet megkeresni. Ugyanakkor mindenki sejti, hogy a karrier és a család összekapcsolásának megtanulása nem is olyan egyszerű.

Egy nő általában munka után leesik a lábáról, és egyszerűen fizikailag nem tud sok időt szentelni szeretteinek és gyermekeinek. A gyerekek kezdik élni az életüket, a férj pedig fokozatosan elköltözik. Innentől családi problémák merülnek fel, és ennek eredményeként a legrosszabb történhet - a válás.

Gondolt-e már arra, hogy egy nő csak 40 év után tudja teljesen a munkának szentelni magát? A gyerekek felnőttek, nem igényelnek nagy figyelmet, a férj pedig megérti felesége sikervágyát. Természetesen sok erős nő van, aki tud dolgozni, gondoskodni a családról és teljes életet élni. Tiszta lelkiismerettel tudnak utazni, színházba és moziba menni. Minden nap új ismeretségeket, örömet és sok más érdekességet ad nekik. De nem mindenki képes rá.

Problémák a munkahelyen, gyerekek, családi gondozás, és ennek eredményeként - idegi túlterheltség. A fáradt nő megszűnik élvezni az életet, megjelenik az ingerlékenység, a könnyelműség és az a hangulat, amikor "valami hiányzik, de nem tudom mi". Hiszen munka után rengeteget kell mosnia, főznie, ellenőriznie kell a leckéket, utána pedig a férjével is szenvedélyes tigrisnek "kell" lennie.

Néhány évszázaddal ezelőtt minden sokkal egyszerűbb volt. Az ókori Görögországban például egy nő választott: vagy valamilyen üzlettel foglalkozik, vagy férjhez ment, majd csak a házról és a családról gondoskodott. A választás kicsi volt, de egyértelmű volt a határ az otthon és a karrier között. Héra Zeusz felesége, tudatosan választotta, és gyönyörű feleség, anya és háziasszony lett. Nem vonzották a kalandok, háziasszonyként elégedett volt az élettel. Hogy boldog volt-e? A válasz nagy valószínűséggel pozitív lesz.

És annak ellenére, hogy a modern világ különbözik az ókortól, a múlt visszajelzései nyilvánvalóak. Eddig az a vélemény, hogy egy nőnek magának kell választania - munka vagy család. Ugyanazok a nők, akik fel akarnak mászni a karrierlétrán, szeretnének talpra állni, anyagilag függetlenné válni, és csak ezután gondolnak családra, gyakran egyedül maradnak. Emiatt nem lehet családot létrehozni, az érzelmi trauma pedig nagy és mély.

Hogy a valóságban van-e ilyen dilemma, az csak rajtunk múlik, de ha össze merjük ötvözni a "kellemeset a hasznossal", akkor szívből kívánunk türelmet és végtelen optimizmust!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára Beküldési határidő: 2023. április 23.
Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Pályázat típusa: alkotópályázat több korcsoportban Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Pályázat típusa: alkotópályázat felnőtteknek Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Pályázat típusa: alkotópályázat óvodásoknak és alsósoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
Ugrás az oldal tetejére