Jelenlegi hely

Egy modern gyerekszoba kellékei

Kezdjük mindjárt azzal, hogy a cikkünkben leírt gyerekszoba esetében kortalanságra törekedtünk, hiszen teljesen más bútorokra és kiegészítőkre van szüksége egy néhány hónapos, egy óvodás, és főként egy iskolás korú gyereknek. Van azonban néhány általános gondolat, amelyet érdemes megosztani a témában.

A gyereknek térre van szüksége

Akár tudunk saját szobát biztosítani szemünk fényének, akár nincsen erre lehetőségünk, az bizonyos, hogy a gyermekek a legfontosabb, hogy olyan játékteret alakítsunk ki, amelyben kialakíthatják a saját birodalmukat. Persze az örökmozgó típusú kicsik az egész otthont be fogják lakni. 

Fontos, hogy már az első pillanatoktól kezdve törekedjünk a megfelelő szokások kialakítására: nemcsak a tervezett fektetési, illetve etetési idő fontos, de a játékok, kellékek elhelyezése is. Legyenek kéznél, de nem kell, hogy folyamatosan szem előtt legyenek.

A fekvőhely, ahol a kicsik a legtöbb időt töltik

Csecsemők esetében is fontos, hogy arra törekedjünk, a bútorok ergonomikusak legyenek. A rácsos gyerekágyak megvásárlásakor érdemes olyat választani, amelyben a testet támasztó, állítható ágyrács található. Ennél még meghatározóbb, hogy minőségi matracon feküdjön a csöppség. A gyerekmatracoknak különösen sok feltételnek kell megfelelniük, nézzük ezek közül a legfontosabbakat:

  • könnyen tisztítható,
  • izzadtságot elvezető,
  • a testet a megfelelő ponton megtámasztó,
  • cserélhető.

Világítás

Számtalan gyermek küzd szemproblémákkal, így mindenképpen érdemes kiemelni a megfelelő világítás szükségességét. A természetes fény alapvető a szem fejlődéséhez, melyhez kiegészítőként olyan gyereklámpák beszerzését javasoljuk, amelyek kellő fényt biztosítanak ahhoz, hogy mi olvashassunk mellette, valamint kelleni fog egy másik lámpa is, amely egész éjszaka biztosítja a gyermek komfortérzetét.

A Bonami webshopján keresztül minden olyan bútort beszerezhetünk, amelyek kifejezetten a gyermeki igényekre és igénybevételre készítettek fel. Böngésszünk bátran, hiszen számtalan anyagtípus és színárnyalat között választhatunk, így biztosan találunk a lakás hangulatához passzoló darabokat.

A fotó forrása:
New Africa / Shutterstock.com

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Ugrás az oldal tetejére