Jelenlegi hely

Egy modern gyerekszoba kellékei

Kezdjük mindjárt azzal, hogy a cikkünkben leírt gyerekszoba esetében kortalanságra törekedtünk, hiszen teljesen más bútorokra és kiegészítőkre van szüksége egy néhány hónapos, egy óvodás, és főként egy iskolás korú gyereknek. Van azonban néhány általános gondolat, amelyet érdemes megosztani a témában.

A gyereknek térre van szüksége

Akár tudunk saját szobát biztosítani szemünk fényének, akár nincsen erre lehetőségünk, az bizonyos, hogy a gyermekek a legfontosabb, hogy olyan játékteret alakítsunk ki, amelyben kialakíthatják a saját birodalmukat. Persze az örökmozgó típusú kicsik az egész otthont be fogják lakni. 

Fontos, hogy már az első pillanatoktól kezdve törekedjünk a megfelelő szokások kialakítására: nemcsak a tervezett fektetési, illetve etetési idő fontos, de a játékok, kellékek elhelyezése is. Legyenek kéznél, de nem kell, hogy folyamatosan szem előtt legyenek.

A fekvőhely, ahol a kicsik a legtöbb időt töltik

Csecsemők esetében is fontos, hogy arra törekedjünk, a bútorok ergonomikusak legyenek. A rácsos gyerekágyak megvásárlásakor érdemes olyat választani, amelyben a testet támasztó, állítható ágyrács található. Ennél még meghatározóbb, hogy minőségi matracon feküdjön a csöppség. A gyerekmatracoknak különösen sok feltételnek kell megfelelniük, nézzük ezek közül a legfontosabbakat:

  • könnyen tisztítható,
  • izzadtságot elvezető,
  • a testet a megfelelő ponton megtámasztó,
  • cserélhető.

Világítás

Számtalan gyermek küzd szemproblémákkal, így mindenképpen érdemes kiemelni a megfelelő világítás szükségességét. A természetes fény alapvető a szem fejlődéséhez, melyhez kiegészítőként olyan gyereklámpák beszerzését javasoljuk, amelyek kellő fényt biztosítanak ahhoz, hogy mi olvashassunk mellette, valamint kelleni fog egy másik lámpa is, amely egész éjszaka biztosítja a gyermek komfortérzetét.

A Bonami webshopján keresztül minden olyan bútort beszerezhetünk, amelyek kifejezetten a gyermeki igényekre és igénybevételre készítettek fel. Böngésszünk bátran, hiszen számtalan anyagtípus és színárnyalat között választhatunk, így biztosan találunk a lakás hangulatához passzoló darabokat.

A fotó forrása:
New Africa / Shutterstock.com

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Hogy miért kapjuk sokszor meg a „bezzeg az én időmben, mindig rendben volt a ház, finom főtt étellel az asztalon, pedig még ennyi elektromos csodánk sem volt?”. Hogy a mai lányok miért nincsenek felkészítve az életre? Van erre egy teóriám.
A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A bezártság és a beszűkült mozgási lehetőségek alaposan átalakították az edzőtermi kínálatot. Gyakorlatilag mindenki az online térben próbál érvényesülni, ami hatalmas választékot eredményezett. Válogatásunkban a kicsiktől a 60+os tornáig, a jógától a pilates-en át az intimtornáig végigvesszük a kínálatot.
Gyerekrajz pályázat-Kreatív gyerekeket keres a Beango designer márka

Beango stílus designer rajzpályázata gyerekeknek - fődíj egy egyedi szülő-gyerek ruhaszett

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 5-12 évesBeküldési határidő: 2021. március 14.
5 lépés gyermekünk sikeres motiválásához - letölthető jutalomtáblával

4 lépés gyermekünk sikeres motiválásához - letölthető jutalomtáblával

Sok szülő panaszkodik arról, hogy úgy érzi, nincs eszköz a kezében, amivel motiválni tudná gyermekét, legyen szó feladat megoldásáról vagy otthoni teendők ellátásáról. Ez az elmúlt időszakban több családban is kicsúcsosodott. Ehhez próbálunk néhány ötletet, megoldást adni, ami segíthet motiválni gyermekünket. Sőt hoztunk Nektek egy szuper letölthető jutalomtáblát is!
Ugrás az oldal tetejére